Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megyebérlet és országbérlet...

Megyebérlet és országbérlet nem fog bevételkiesést okozni a MÁV-nak és a Volánnak?

Figyelt kérdés

Ha minden igaz, és nincs benne semmi trükk, akkor ugye 1 hónapig 10.000 ft-ért korlátlanul használhatod a Máv-ot, és a Volánt a megyén belül, 19.000 ft-ért pedig országosan. Namost ez jóval olcsóbb a többségnek, mint eddig, tehát lesz kereslet ezekre a bérletekre.

Dolgoztam a Máv-nál, igaz nem most, 2015-ben jöttem el onnan, már akkor minden problémára a pénzihiány volt a válasz, most lesz egy bérlet, ami olcsóbb az eddigieknél, tehát még kevesebb bevétele lesz a cégnek.

A Volánt nem ismerem.

Másik kérdés, hogy fog ez hatni a konkurens buszos, vonatos cégekre?

2023. febr. 19. 14:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%
Itt valószínűleg azt mérlegelte a kormány, hogy oké, kiesik a bevétel, de a munkavállalóknak, és a munkáltatóknak is jobb lesz. Valamit valamiért. Amúgy a MÁV-nak amilyen kritikán aluli a szolgáltatása, az eddigi bérletárak kvázi rablás volt. A megoldás persze a szolgáltatás fejlesztése lenne, de arra meg nincs pénz, és nem is lesz, míg Budapest háborúban áll Brüsszellel.
2023. febr. 19. 14:44
 2/18 anonim ***** válasza:
28%

1! Csak kíváncsi volnék, milyen szintü szolgáltatásra mondaná azt valaki, hogy nem szar a MÁV részéröl. Mert ha az, hogy pl. A vonalak többségén félóránként meg óránként járnak a vonatok meg pl. A teljes elövárosi jármüparkot lecserélték az elmúlt 10 évben mintha pl. Nem tünne fel senkinek.

Úgy menö dolog szidni a MÁVot akkor is ha sokat javul a szolgáltatása.

2023. febr. 19. 15:02
 3/18 anonim ***** válasza:
0%

Europában élünk vagy afrikában?

https://www.youtube.com/watch?v=80ppHBy22JY ez minöségi

a magyar vicc

2023. febr. 19. 15:14
 4/18 anonim ***** válasza:
3! 😂😂😂😂😂 ja hogy ez az etalon. Akkor nem is zavarlak, csak van a valós elvárás meg amire lehetöség van.
2023. febr. 19. 15:24
 5/18 anonim ***** válasza:
*vármegye bérlet 🤣🤣🤣
2023. febr. 19. 15:35
 6/18 anonim ***** válasza:
50%

Nemhogy bevételkiesést okoz szerintem, de tönkre is fog menni, aztán majd úgy járunk, mint anno a Malévnál, hogy nem lesz se Volán se MÁV....

De majd jön egy kínai befektető....

2023. febr. 19. 16:52
 7/18 anonim ***** válasza:
68%
6! Tudod a vasút gyakorlatilag teljes egészében állami pénzböl megy. Most az, hogy a pénz 85% a vagy 82%a jön az államtól az számít?
2023. febr. 19. 17:04
 8/18 anonim ***** válasza:
82%
7: hát, ha még veszteségesebb lesz, akkor lehet, hogy előbb-utóbb eladják...
2023. febr. 19. 17:35
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

8! te azt hiszed, hogy egy VESZTETSÉGES üzletet majd valaki megvesz, akkor te vagy a világ legformabontóbb közgazdásza!

Gondolatkísérlet! nekem van egy boltom, amin keresek havonta ötszázezer forintot, az üzemeltetés meg ötmillió! Megveszed, úgy, hogy változatlanul üzemben kell tartanod?

2023. febr. 19. 19:37
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

#1 vagyok, az én elvárásom az lenne, hogy például Debrecenből másfél óra alatt beérjen a vonat a Nyugatiba, valamint az, hogy egy 70-80 km-es táv egy mellékvonalon ne 3 órába teljen, hanem legalább másfél óra alatt legyen meg. Az se lenne hátrány, ha nem robbanának le 2 naponta a járművek, ne 50 éves BZ-k rohangáljanak még ma is, amelyek bármelyik pillanatban leállhatnak a segged alatt. Ez én szerintem nem egy nagy elvárás.

Lehet azzal járnánk jobban, végre bekövetkezne a liberalizáció a személyforgalom terén. Magáncégek pedig elkérnék az árát, de legalább fejlesztenék a vasútat. Jobb pályák, jobb járművek, fejlesztett infrastruktúra. Bánná a tököm, hogy kínai, vagy szuahéli lenne a tulaja, ha nem 5 órába telne mire felérnék a Nyugatiba, meg nem kellene félni a dakotáktól...

2023. febr. 19. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!