Hány évre tennétek a beleegyezési korhatárt?
"Nincs értelme a beleegyezési korhatárnak."
Már hogy ne lenne?
Szépen elítélik, azt bent meg bucira verik a fejét.
Tök jó lenne, mert Bite úr ma már bent aludhatna a sitten és ütnék reggelig.
Lehetnétek cellatársak.
A 14 túl alacsony? XD
Jelenleg 12, nem 14.
Egyébként a régi parasztok módszerét használnám:
Elbírja a vödör vizet?
Totálisan mindegy mennyi a korhatár, ha önként egyezik bele akkor úgy sem fognak futni a rendőrségre az esemény után, hogy jajj hát, még korhatár alatt volt de önként egyezett bele, de a törvény az törvény hát kérjük a büntit.
Meg senki sem fog lemondani sem a szexről, hogy jajj hát igen szeretném nagyon, és benne is lennék, de hát látod ennyi a korhatár így még nem tehetem.... totál reálisan elképzelhető helyzet ugye?
Az a baj ezzel, hogy erre nem lehet olyan jogszabályt írni, ami minden esetet igazságosan megold.
Tegyük fel hozunk egy olyan jogszabályt, hogy 18 év feletti csak 16 év felettivel kúrhat.
Ezzel Bite Zsoltot börtönbe vágjuk, rendben, örülünk, végülis megérdemli amúgy.
De most akkor képzeljünk el egy olyan sztorit, hogy egymásba szeret egy 14 éves és 10 hónapos és kereken 17 éves tini. Nyilvánvalóan dugni fognak, ne legyünk álszentek, és miért is ne tennék, ez is a szerelem része, nincs ebben semmi rossz.
Mivel mindkettő 18 alatti, a jog szerint is rendben lenne.
De eltelik 366 nap, a 17 éves betölti a 18at, a másik pedig még mindig csak 15 éves és 10 hónapos és 1 napos, tehát bűncselekmény lett, ami előtte még legális és teljesen normális dolog volt.
És most jön a még abszurdabb dolog, ez a törvénytelen állapot 2 hónapig áll fenn, mert miután a fiatalabb is betölti a 16 évet, hirtelen újra legális lesz, amit csinálnak.
#27-nek:
Nagyon elkanyarodtunk az angolszász jogrend irányába, ezért ebből az irányból kommentállak:
Az amerikai jogrendben erre használják a "Romeo & Juliet" kitételt, ami mentesít a felelősségre vonás alól. Vagyis amikor a kapcsolat kezdete legális, majd "átmegy" illegálisba.
ma 13:00
Ha az én válaszomra reagáltál, akkor azért gondoltam a kétéves korkülönbséget elfogadhatónak, mert kamaszkorban ez elég jelentős időtartam. Egy 12-es ne akarjon két osztállyal lejjebb válogatni a sokkal éretlenebb 10-esek közül (vagy fordítva), nem is annyira életszerű, hogy egy értelmi-testi színvonalon legyenek. Amúgy is valószínűbb, hogy a saját közösségéből jön össze valakivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!