Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kik azok akik a maradtak a...

Kik azok akik a maradtak a jól megszokott megye kifejezésnél, és kik azok, akik áttértek vármegye kifejezésre?

Figyelt kérdés

2023. febr. 18. 19:24
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Te valami szakértő vagy, hogy eldöntöd, mi magyar, és mi kommunista? Amúgy a kettő miért zárja ki egymást? A megye is egy full magyar kifejezés.

2023. febr. 19. 08:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad őket. Bezzeg az exkisz-titkár, hatósági áras, putyinista Orbán nem komcsi :)
2023. febr. 19. 12:27
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Megyének hívom.

1. Ok: Így szoktam meg.

2. Ok: A vármegyék kifejezés a történelmi időkből maradt cucc, ha ránézünk az akkori és a mostani térképre akkor láthatjuk a különbségeket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg ez egy-egy vármegyék voltak Pl.

Ha ismét meglesznek a történelmi vármegyéink visszatérhetünk erre a témára.

Addig is,

3. Ok: Fidesz baromságnak tartom.

2023. febr. 19. 16:44
 14/18 anonim ***** válasza:
36%

#11 Nem, nem vagyok szakértő, és nem én döntöm el.

A vármegyerendszert a kommunisták cserélték le a megyerendszerre. Ilyen egyszerű, a megyéket ők találták ki.

2023. febr. 20. 07:41
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
#12 Biztos nagyon fiatal vagy, ezért nem emlékszel Orbán Viktor miniszterelnök úr szerepére a kommunizmus megdöntésében.
2023. febr. 20. 07:43
 16/18 anonim ***** válasza:
36%

#13 ezt úgy mondom, mintha a vármegyerendszer az államalapítás után 1950-ig egy változatlan dolog lett volna. Á vármegyék folyamatosan változtak, a török hódoltság alatt pl. kevesebb vármegyék volt, mint most, mégis vármegyének hívták őket.

Azt mondod, nézzük meg a térképet, oké, de melyiket? 1250, 1512, 1842? Folyamatosan változtak, ezért irreális elvárás lenne, hogy most is változatlanok legyenek.

2023. febr. 20. 07:47
 17/18 anonim ***** válasza:

15

Maximum a jó édes anyucikáját döntötte meg.

2023. febr. 20. 12:21
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem kérdezett erről meg senki, önkényesen ránk lett erőszakolva, tehát maradok a megyénél. Remélem egyszer lesz erről népszavazás, és az fog dönteni ebben nem a pacalzabáló kőbunkó.
2023. júl. 19. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!