Kik azok akik a maradtak a jól megszokott megye kifejezésnél, és kik azok, akik áttértek vármegye kifejezésre?
Te valami szakértő vagy, hogy eldöntöd, mi magyar, és mi kommunista? Amúgy a kettő miért zárja ki egymást? A megye is egy full magyar kifejezés.
Megyének hívom.
1. Ok: Így szoktam meg.
2. Ok: A vármegyék kifejezés a történelmi időkből maradt cucc, ha ránézünk az akkori és a mostani térképre akkor láthatjuk a különbségeket.
Szabolcs-Szatmár-Bereg ez egy-egy vármegyék voltak Pl.
Ha ismét meglesznek a történelmi vármegyéink visszatérhetünk erre a témára.
Addig is,
3. Ok: Fidesz baromságnak tartom.
#11 Nem, nem vagyok szakértő, és nem én döntöm el.
A vármegyerendszert a kommunisták cserélték le a megyerendszerre. Ilyen egyszerű, a megyéket ők találták ki.
#13 ezt úgy mondom, mintha a vármegyerendszer az államalapítás után 1950-ig egy változatlan dolog lett volna. Á vármegyék folyamatosan változtak, a török hódoltság alatt pl. kevesebb vármegyék volt, mint most, mégis vármegyének hívták őket.
Azt mondod, nézzük meg a térképet, oké, de melyiket? 1250, 1512, 1842? Folyamatosan változtak, ezért irreális elvárás lenne, hogy most is változatlanok legyenek.
15
Maximum a jó édes anyucikáját döntötte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!