Nyuagton is hasonló árak vannak, mint itt?
Nagyjából ugyan annyiba kerülnek a dolgok, ha jó helyen vásárolsz.
Természetesen van pár termék, ami drágább, leginkább azok, amiken otthon ársapka van, húst, tejet, tojást jobb kisboltokban venni hipermarket helyett.
Bizonyos termékek viszont olcsóbbak.
A ruházkodás is hasonló árban van, a fast fashion mint a primark még kicsit olcsóbb is, ha figyeled az akciókat.
Albérletek drágábbak, de ha nem nagyvárosokban élsz, ahol nagyon nagy a kereslet, akkor még egyedül is megfizethető, párban meg teljesen megoldható.
Én Ausztriában élek egy kisvárosban, lehet, hogy Bécsben mondjuk más a helyzet, de én nagyon jól kijövök anyagilag.
Jelenleg is Ausztriában dolgozom de Magyarországon élek és a következő dolgokat tudom állítani . ( 6 évet éltem és dolgoztam előtte Tirolban )
Az élelmiszer kb 25/50%-ot drágult az elmúlt 2 évben idekint, viszont még most is szinte egy árban van az öltözködés, gyümölcs, zöldség, ropik és üdítők is (mostmár )…
Kint ami horror áron megy ha normális árut veszel az a hús, kenyér, tisztítószerek és hasonló .
Ami nagyon drága (fizetéssel sem arányossan ) az pl egy auto biztosítása, akár az itteni casco 8* is lehet, tapasztalat..
Lakbér drága mert szintén felment valamennyire és ez mellett a BK. Is ( áram, gáz,stb!)
És igen, az osztrák is érzi ezt a válságot, csak neki van miből leadni. Talán mostmár nem megy havi 2 * étterembe étkezni az egész család, nem építenek medencèket, nem 3 auto tulajdonosai, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!