Szlovákiában miért vannak hasonló árak a boltokban ha nálunk sokkal nagyobb az infláció?
Figyelt kérdés
2023. jan. 2. 20:12
1/12 A kérdező kommentje:
Akkor lehet mégsem Viktor miatt van?
2023. jan. 2. 20:21
2/12 anonim válasza:
Mert náluk magasabbak a bérek, így a megélhetés könnyebb.
3/12 A kérdező kommentje:
Nyugaton igen, Szlovákiában nem keresnek 3,4 szer annyit.
2023. jan. 2. 20:38
4/12 anonim válasza:
Szlovákiában még mindig olcsóbban lehet élelmiszert vásárolni mint itthon még a szar forint ellenére is. Ha meg valaki euróban kapja a fizetését mert mondjuk Szlovákiai, akkor pedig már határozottan olcsóbb a szlovák élelmiszerbolt.
5/12 A kérdező kommentje:
Hát nem, nézz meg egy online boltot, mondjuk a szlovák tescot.
2023. jan. 2. 20:43
6/12 anonim válasza:
6. Konkrétan a határ mellett élek 3 kilométerre és rendszeresen átjárok. Én csak jobban tudom :D
7/12 anonim válasza:
Bár a szar forint miatt mostanában egyre kevésbé olcsó, de még megéri ott vásárolni.
8/12 anonim válasza:
Szinte semmi különbség nincs mostani àrfolyamob s szlovákiai meg a magyarországi árak között.A fizetésekben is alig van különbség.
9/12 anonim válasza:
A drágulás fő okai :
-külföldről importált élelmiszer - mivel rajtunk kivül mindenki le akar válni az orosz gázról, kilőttek náluk az energiaárak, megnőttek az élelmiszergyártók költségei, amit ránk is ránk terhelnek
szóljon nekik valaki, hogy ne váljanak le az orosz gázról, mert nem akarok mások ideológiai dacoskodása miatt drága pénten élelmiszert venni életem végéig
- a multik mohósága , sokkal jobban megemelték az árat, mint az indokolt lenne, gyors haszonszerzési célból a háborúra hivatkozva
10/12 anonim válasza:
Mert nálunk nagyon olcsó volt az élelmiszer egy éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!