Miért van több tehetséges baloldali művész
Magyarországon?
Figyelt kérdés
Vegyük a XX.századtól ott volt Ady és a nyugatosok,míg a jobboldaliak egy Szabolcska Mihályt meg egy Tormay Cécilet tudtak felmutatni.
Aztán a rendszerváltás után olyan nagyságokat termelt ki a baloldal mint Alföldi, Kulka,ezzel szemben a jobboldal egy Ákost meg az ukrán Vidnyánszkit tudja felmutatni
Miért mi a baj nagy feróval vagy győzikével? Remekül tükrözik a jobb oldal színvonalát.
2023. febr. 14. 20:32
12/19 konteós válasza:
a világon mindenütt így van a "művészlelek" naívak és baloldali érzelműek
2023. febr. 14. 20:34
13/19 anonim válasza:
Mert egyre több a "muzik".
2023. febr. 14. 20:38
14/19 anonim válasza:
Nem feltétlen bal vs. jobb oldal, inkább liberális vs. konzervatív. A művészet szépsége az, hogy valami újat mutatsz, szokatlan módon nézel a dolgokra, feszegeted a határokat, kikerülöd a normákat. Namármost ez a konzervatív szellemeknek nem igazán megy. (Mondom ezeket konzervatív jobboldaliként. A művészet nem a mi erősségünk, de ezzel nincs semmi baj, attól még szeretem a valódi művészetet, és remélem mindig lesz elég bátor, kreatív liberális tehetség, akik újat tudnak alkotni)
2023. febr. 14. 21:42
15/19 anonim válasza:
Mert Orbánékból volt idő kiábrándulni. 12 év alatt minden csak lefelé ment, ahogy OV kommunistából liberális, aztán jobbközép, végül szélsőjobboldali lett. Most a művészekből csak a sokadik vonal van mellette.
2023. febr. 14. 21:53
16/19 anonim válasza:
Értem...
És akkor mondjuk Babits Mihály, Herczeg Ferenc, Márai Sándor, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Sík Sándor, ők milyen "oldal"?
2023. febr. 15. 09:37
17/19 anonim válasza:
Ha megnézed a filmeket, a Pozsonyi csata vagy az Aranybulla milyen színvonalat képvisel? Volt Andy Vajna, voltak nagy filmek, Oscar jelölés stb. Mióta meghalt, azóta csak Rákay van, de filmek nincsenek.
2023. febr. 15. 20:54
18/19 anonim válasza:
Nincs több.
Sok kontár, szélhámos előbb kap bemutatkozási lehetőséget, ha baloldali.
Igazi tehetséget elvétve találsz köztük.
Aki nem az, azokat meg elhallgatják.
2023. márc. 5. 22:54
19/19 anonim válasza:
Aki tehetséges az kitűnik, bárhova is szokta tenni az X-et. Egyszerűen csak az alkotóművészethez lázadónak kell lenni.
Én sem értem miért, de elég csak megnézni hogy kik készítik a graffitiket, kik találták ki a jazz-t, a rock and roll-t, kik készítik a legjobb filmeket, könyveket. A fantasy és kalandkönyvek többsége is arról szól hogy a szegény/átlagember hogyan száll szembe a gazdag urasággal. Elég csak például Ludas Matyi meséjére gondolni, ami egy elég durva kommunista mese.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!