Jól fizető állás művésznek Magyarországon? #művészet #művész #munka #állás #egyetem
Mome, Metropolitan, Kaposvári Egyetem. Ezeket érdemes megnézni, ők kínálnak szerintem neked való képzéseket.
Ami az álláslehetőségeket illeti, az nehezebb ügy. Grafikusként lehet talán leginkább elhelyezkedni, ami valamennyire az érdeklődésedbe vág.
Freelancerként gondolkozz, online platformok már léteznek erre. Szépen leadózol utána.
Az emberi kapcsolatoknak ez sajna nem kedvez.
Másik biztos pont az, hogy ha oktatóként képes vagy elhelyezkedni.
nem lehet általánosságban fizetést mondani...
Webgrafikus, művész-grafikus, és még van pár irány eleve....
A magánvállalkozást egyetem után nulláról kezdeni nagyon nehéz... Hisz honnan lesz ügyfeled...?
Vannak freelancer állásközvetítő honlapok.
Sokan online fandomokból, karakterrajzolásból, arculattervezésből keresnek pénzt nulla személyes ismerettel.
Magánvállalkozás előnyei: kedvezőbb időbeosztás, több pénz marad a zsebben (feltéve, hogy alapból van hol és min a feladataid elvégzéséhez). Korábban a katás adózás, de azért hiszem még ma is jobban jársz, ha nem a munkáltatód fizet utánad adókat (plusz az előbb említett költségek sem a te nettódból jönnek le).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!