Támogatnátok az árstop kivezetését?
Figyelt kérdés
Az igaz, hogy torzítja a piacot és emiatt drágult meg sok más élelmiszer ára, de szerintem a kereskedők nem elégednének meg a kisebb profittal hanem továbbra is a nagyot akarnák. Ezért nem csökkenne le az árstopon kívüli élelmiszerek ára hanem magas maradna, viszont az eddig árstopos dolgok is sokkal drágábbak lennének. Ezért én nem támogatnám. Ti mit gondoltok?2023. febr. 13. 12:06
1/20 anonim válasza:
Az a baj, hogy bevezetni se kellett volna. Ez így már visszafordíthatatlan károkat okozott.
2/20 anonim válasza:
Én soha nem támogatom az ilyen mindenkire érvényes támogatásokat. Szerintem jobb lenne célzottan azokat támogatni (pl. utalványokkal), akik rászorulnak és csak azokat.
3/20 anonim válasza:
Nyilván nem csökken ettől semminek az ára. De ez egy ideiglenes intézkedés, amit idővel majd ki kell vezetni.
4/20 A kérdező kommentje:
Egyet értek, hogy be sem kellett volna vezetni. Viszont, ha már így alakult akkor nem vezetném ki pontosan azért mert csak még drágább lenne minden. Van olyan aki esetleg másképp gondolja? Vagy tud valami fontosat ezzel kapcsolatban?
2023. febr. 13. 12:15
5/20 anonim válasza:
2: Ezek a "célzott dolgok" midig baromira macerásak, bürokrácianövelők, költségesek, kijátszhatók, és felesleges szennyezéssel járnak.
6/20 anonim válasza:
#5 Nem macerásak, a XXI. sz.-ban már elég fejlett az államszervezet ahhoz, hogy ezt megoldja. Nem a közékorban élünk, hogy a kincstári írnoknak kelljen mindent papírra vetnie.
8/20 anonim válasza:
#6 de a magyar államszervezet (és a választók jó része is) megrekedt a kádárizmus 70-es évekbeli szintjén
9/20 anonim válasza:
Hogy érted a "felesleges szennyezést"?
Amúgy igazad van, macerásak és ki is játszanák őket, de még mindig kevesebben (már ha jól csinálják), mint ahányan most igénybe veszik úgy, hogy kevésbé van rá (az árstopra) szorulva. Nem mellesleg nem okozna áruhiányt sem.
10/20 anonim válasza:
amíg nincs megoldás a szegények élelmezésére addig nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!