Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az árstop megszüntetése...

Az árstop megszüntetése tényleg újabb brutális drágulást okozhat a boltokban?

Figyelt kérdés

2023. febr. 10. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Más termék nem lesz ettől drágább.
2023. febr. 10. 10:13
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

1

Hogyne lenne? :D Szerinted a kereskedők miből pótolják a kieső bevételt? Avagy miért Magyarország a legnagyobb az élelmiszerinfláció az egész EU-ban? Vajon...

Mikroökönómia kezdőknek...

2023. febr. 10. 10:15
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem, de lemenni se fognak az árak. A boltok is látják milyen birka a magyar szóval továbbra is minden kétszeres áron megy majd.
2023. febr. 10. 10:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hála Orbán propagandájának, a magyarok már elfogadták az óriási árakat, mondván "Gyurcsány alatt még drágább vóna!" így a boltok addig emelhetnek, ameddig csak akarnak.
2023. febr. 10. 10:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Inkább olcsóbbak lesznek egyes termékek és húsok. Nyilván az árstoppos termék drágább lesz, de más termékek meg olcsóbbak. A boltok más termékre verik rá az árát az árstoppos termékek miatt. Húsboltba is, más húsok drágábbak, amiatt mert árstoppos terméket kell árulnia, és így egyenlíti ki magát. Ez teljesen érthető, senki se akar veszteséggel eladni.
2023. febr. 10. 11:04
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem nagyon tudom elképzelni, hogy a boltokban bármi is olcsóbb legyen. Ahogy már előttem leírták, a birka magyar ennyiért is megveszi, plusz az orbáni propagandának köszönhetően, ilyeneket is lehetett hallani, hogy "nem most drága minden, hanem eddig volt olcsó." Fogyaték...🤦‍♀️

2023. febr. 10. 11:12
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy bírom ezt a birka magyarozást, de amúgy te nem veszed meg? :D De most komolyan, értem, hogy szar az infláció, és értem, hogy jórészt a kormány felelős érte, de mi a búbánatot tehetnék, mint hogy így is megveszem, amire szükségem van?
2023. febr. 10. 11:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Jól mondod, nem veszem meg. Felsorolni sem tudom, hogy az elmúlt 1 évben miről mondtam le. Pl. sajt, marhahús felejtős már nálam. Elmékszem mikor a 450 grammos teszkós kefírt egyik napról a másikra 250 ft-ról 500-ra emelték. Nem azért nem vesz meg, mert nincs 500 forintom, hanem mert a jó k**va anyjukat!

2023. febr. 10. 11:31
 9/9 anonim ***** válasza:
8 Ez is egy érthető hozzáállás.
2023. febr. 10. 12:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!