Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok a magán- és...

Támogatnátok a magán- és egyházi egészségügy és biztosítás betiltását vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés

Tehát ne lehessenek egyházi- és magánkórházak, se magánorvosok, rendelők, és ne lehessen más egészségügyi biztosítás a TB-n kívül.

Az lenne a dolog lényege, hogy így csak abba menjen a pénz és javuljon az állami egészségügy helyzete.

2023. febr. 9. 19:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
92%

- Mitől menne bele több pénz? A TB befizetésed most is a TB-be megy.

- A TB-nek nincsenek korházai, rendelői, intézetei. Ezek fenntartói állami, önkormányzati, illetve magán társaságok. Csak hogy értsd, például ma hazánkban nincs állami fogorvos, mindegyik fogorvosi praxis magán praxis. Vannak olyan fogorvosok, akik szerződtek a TB-vel és van területi ellátási kötelezettségük, na ezek a körzeti fogorvosok, akiket te valószínűleg állami (TB) fogorvosoknak képzelsz, pedig pont ugyan olyanok, mint a többi, csak ők a beavatkozások egy részét el tudják számoltatni a TB-vel. Mitől lenne jobb, ha a praxis fenntartása (épület, gépek, szerviz, anyagok, asszisztensek, takarítók, stb) államilag lenne biztosítva?

2023. febr. 9. 20:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Én sem értem, amit 11-es. Jelenleg havi 200 a köcs....g tbm, plusz van egészségpénztárunk is. Pont ugyanennyit fizetnék, ha nem lenne magán, mégis annyira kiváló az állami, hogy sok mindent csak magánban tudok elintézni. Ami már csak azért is röhej, mert nem praktizáló orvos vagyok, és némi kapcsolati tőkével is simán megfingat a rendszer, és a saját hozzátartozóimnak sem nagyon tudok segíteni bekerülni az ellátásba. Nem, nem soron kívüli ellátást próbálok ilyenkor intézni, pusztán definitív ellátást a zsákutcák után.

Inkább azon kéne változtatni, hogy tartósan a semmit (8000-es tbt) fizetve bárki jogot formál ugyanarra az ellátásra, amire más hat-hét számjegyűt. Ez a világ elmúlt, helyesebben el kellene múlnia nagyon gyorsan.

2023. febr. 9. 22:19
 13/15 anonim ***** válasza:

#12-es

Az utolsó bekezdésedre reagálnék. Ezzel a gondolattal az a gond, hogy aki a legkisebb összeget fizeti be a tb-be, az nem tudja megengedni magának sem a nagyobb összegűt, a magánt meg végképp nem. Azt kéne megoldani, hogy az állami egészségügy minimum egy közepes minőségű legyen és ne olyan állapotok legyenek, amik most vannak.

2023. febr. 10. 09:17
 14/15 anonim ***** válasza:
95%
13: tudom, de ez nem így működik már. Az egészségügy ma már kva drága és bármennyire is szeretnénk, nem alapjog a legmodernebb terápia minden sz...rá pusztán szolidaritás alapon. Nem azt mondom, hogy egy kva drága életmentő cuccot ne kapjon valaki meg, mert ilyenről nem tehet, de nincs egyéni felelősségvállalás, és öngondoskodás. Az sem normális, hogy dobozdíjas az inzulin a zabagépeknek 8000-ert cserébe, miközben nekem a pofámba vágják, hogy hát menjek magánba tizenX ezreket fizetni mindenért. Rokont most műtötték államaiban térdprotkóval, mert 20 évet élt 60 kiló túlsúllyal. A 8 ropit fizetgette, mellett full feketén dolgozott, vendéglátóban. Ez így igazságos? Ezt kéne finanszírozni államilag mindenkinek? Szerintem nem.
2023. febr. 10. 09:33
 15/15 anonim ***** válasza:
53%

#4: Ez ennél bonyolultabb, így nem igaz, ahogy leírtad. Más módszerek kellenének kétségtelenül, de a betiltás nem megoldás.

Szerintem első körben legalább azt be kellene vezetni, hogy az állami ellátásban kapjon a beteg egy költségkimutatást, amit alá kellene hogy írjon és amin igazolja, hogy ezeket a kezeléseket valóban elvégezték rajta és a korház ezt az X összeget jogosult lehívni a TB kasszából. Aztán lehet továbblépni, például többszintű biztosítási rendszerrel, stb. Sajnos ugyanis a TB rendszeren nagyon sok a potyautas, akik minden ellátást megkapnak úgy, hogy egy fillért sem fizetnek járulékot. Az ilyen embereknek járó szolgáltatási kört is szűkíteni kellene, hogy akik becsülettel dolgoznak, azok rendes ellátást kaphassanak. Aztán még sorolhatnám, de itt úgyis felesleges.

2023. febr. 10. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!