Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok a magán- és...

Támogatnátok a magán- és egyházi egészségügy és biztosítás betiltását vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés

Tehát ne lehessenek egyházi- és magánkórházak, se magánorvosok, rendelők, és ne lehessen más egészségügyi biztosítás a TB-n kívül.

Az lenne a dolog lényege, hogy így csak abba menjen a pénz és javuljon az állami egészségügy helyzete.

2023. febr. 9. 19:15
A kérdező szavazást indított:
Támogatnám
Nem
17 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Akkor már tiltsuk be az államit is egyúttal.
2023. febr. 9. 19:16
 2/15 anonim ***** válasza:
2%

Támogatnám. Az egészségügy, orvoslás üzleti dologgá tétele alap állami szolgáltatás helyett undorító dolog, aminek már a 19. században ki kellett volna halnia a gyerekmunkával és a női szavazás megtiltásával együtt.

A tudománytagadó egyház pedig ne akarjon kórházakat üzemeltetni. Rákényszerítik a nőket a magzatok kihordására, és ha rajtuk múlna még mindig imával gyógyítanánk.

2023. febr. 9. 19:19
 3/15 anonim ***** válasza:
96%
Nem támogatnám. 2,5 év alatt nem küldték el a vizsgálatra ami ahhoz kellet, hogy kiderüljön mi a bajom. Magánrendelésen igaz, hogy 250k-ért, de 3 hét alatt kivizsgáltak, meglett az eredmény, és már a kezelést kapom.
2023. febr. 9. 19:20
 4/15 A kérdező kommentje:
#3 Ha nem lenne magánrendelés, nem lett volna ami elszívja a pénzt az államitól és államin is hamarabb sorra kerültél volna.
2023. febr. 9. 19:22
 5/15 anonim ***** válasza:
97%
Nem támogatom, mert szerintem ha van az embernek lehetősége, akkor miért ne választhatna helyet/orvost több pénzért?
2023. febr. 9. 19:24
 6/15 anonim ***** válasza:
84%
Svájci rendszer jöhet szóba mindenki saját maga fizesse és PONT.
2023. febr. 9. 19:28
 7/15 anonim ***** válasza:
96%
Azt szeretnéd, hogy az SZTK-ba járjunk fogorvoshoz a jó magándoki helyett? Hát köszi, de nem.
2023. febr. 9. 19:34
 8/15 anonim ***** válasza:

Az egyházi kórházakkal mi a baj? Ott van pl. a Bethesda gyermekkórház Zuglóban, amit a Református egyház tart fenn. Most azt hiszed, hogy oda csak a vallásos szülők gyerekei mehetnek?

"Országos hatáskörű, kiemelt profilja a kórháznak az égéssérült gyermekek ellátása; a Bethesdában működik az Égéssérült Gyermekeket Ellátó Országos Központ."

2023. febr. 9. 19:39
 9/15 anonim ***** válasza:
95%
Elszívja a pénzt az államitól? Az állam pénzeli a magánrendelőket, és ezért nem ad a kórházaknak? Egy apró szösszenet: Egy vállsérülés miatt kórházba mentem, ahol megállapították mi a gond. Elküldtek fizikora, gyógytornára, mikor vége, akkor meggyógyultam. De fájt tovább. Elmentem magánrendelésre, ahol pont az az orvos volt aki a kórházban vizsgált. Közölte, hogy ezen csak a műtét segít. Visszakérdeztem, hogy miért nem lehetett ezt hónapokkal ezelőtt megtenni. Mert a konzervatív kezelést kell kiírnia, és így mert végigjártam, így műthet Tb alapon.
2023. febr. 9. 19:54
 10/15 anonim ***** válasza:
92%

Nem.

Pont az állami rendszer működik legrosszabbul mindenhol a világon. Ott is, ahol jut pénz mindenre. Ez nem csak ezen múlik.

Tehát ha minden mást betiltasz, akkor az emberekre rákényszeríted a legrosszabb, legkevésbé hatékony, legbénábban gazdálkodó rendszert.

Csak veszítenénk.

2023. febr. 9. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!