Akik szerint támogatni kell ukrajnát, azok tudnak mondani legalább 1 érvet erre?
Ukrajnát miért kéne nekünk támogatni? a magyar adó fizetők pénzén 1 külföldi háborút? ÉS 1 olyan oldalt aki mélységesen elnyomja az ott élő honfitársaink! SŐT a magyar haderőfejlesztés is most kezdett beindulni, ezeket miért kéne átadnunk? miért lesz valaki fideszes mert nem támogatja ezt és esetleg békét és nem vérrontást akar?
kedves baloldaliak, erre tudnátok választ adni?
70-os!
Ne vitázz a 69-essel, mert ő egy hazug ballibsi lehet, akinek megmondták, hogy mit kell hazudoznia! Biztosan a guruló dollárokból neki is jutott!
Még azt is letagadja, hogy ukrajnában aljas nyelvtörvényt hoztak a kisebbségek ellen! Sajnos, a magyarországi ballibeket a magyar-kérdés nem tudja meghatni, ők még soha, de soha egyetlen szót sem emeltek a magyar kisebbségeket ért atrocitások miatt! Kijelentették, ha kell, ők franciák, melegek, cigányok (elnézést, nem vagyok cigány-ellenes!), menekültek (még akkor is, ha nagy részük közönséges, illegális bevándorló!), stb., voltak ők már mindenféle zászlóval feldíszítve, de még magyarral nem, pl. olyankor, amikor magyarokat értek atrocitások! Sőt! Olyan is volt, hogy felelőtlen kijelentéseikkel a magyar kisebbség tagjait tették célponttá (pl. a kaligeli!)!
#69 "@63: tedd hozzá: egy olyan nyelvtörv~nnyel, amely semmivel sem kirekesztőbb, mint az itteni -és a felülvizsgálatát rendszeresen megakadályozták az oroazpárti képviselők..."
Miért kell hazudni?
Meglevő jogaikat vette el az ott élőknek a nyelvtörvény és azon még rontottak a legutóbbi változtatással.
Nincs olyan, hogy "a felülvizsgálatát rendszeresen megakadályozták az oroazpárti képviselők", lévén konkrétan be van tiltva Ukrajnában minden ellenzéki párt és a parlamentben nincs is így képviselőjük.
A mi nyelvtörvényünk nem kirekesztő. Saját önkormányzata lehet a kisebbségeknek, a parlamentben saját képviselőjük lehet teljes mandátummal - a németeknek van is saját parlamenti képviselőjük. Akik nem választottak képviselőt maguknak azoknak meg parlamenti szószólója van. HA lenne elég nagy nyelvi kisebbség akkor tanulhatnának is saját anyanyelvükön, de nincsen. Nálunk szerb kisebbség van és pont a mi iskolánkban is van szerb nyelv oktatás a számukra - állami képzésben, csak kevés a diák. Ahogy nyugodtan megjelenhet más nyelven sajtótermékük is, a köztévén saját híradásaik is vannak minden nap - még a kínaiaknak is.
El kéne gondolkodni azon a kérdésen, hogy van-e esélye Ukrajnának arra, hogy visszaszerezze az elfoglalt területeket (vagy egy részét)?
Szerintem: Igen! Tárgyalással!!!
El kéne azon gondolkodni, hogy ki jár azzal jól, hogy a háború elhúzódik?
Szerintem: az amcsi fegyvergyárosok! Nekik az az érdekük, hogy minél több fegyvert eladjanak!
El kéne azon gondolkodni az ukránoknak, mi nagyobb veszteség számukra: egy szétlőtt ország, vagy bizonyos elveszített területek az elveszített hatalmas emberáldozattal együtt? Azért sokat mond az, hogy hány katonaköteles ember meneküt el, amíg tehette (most már nem tehetik - súlyos szankciók fenyegetésébeen!)...
El kellene azon gondolkodni (főleg az ukránoknak), hogy amerika oroszok elleni háborúját miért az ukránokkal akarja megvívatni? Tudhatnák, hogy a mostani segítség/támogatás nem lesz ingyen, mert minden nemzeti vagyonukat a nyugat le fogja nyúlni! Mint ahogy tette a volt szoci országokkal a "csatlakozás" jegyében! (Akkor csak azért voltunk jobb helyzetben, mert ezt nem előzte meg pusztító háború...)
74
Talán tűzszünet lesz a tárgyalásokból, ha tartós abból meg béke, és nem halnak meg naponta újabb százak, ezrek a fronton.
És nem lesz ukrajna sem kisebb.
75-nek! Kössz a válaszod, majdnem egyetértek veled! 73-as vagyok.
74-esnek: Mondtam? De a tárgyalásokkal esetleg csökkenthetik a veszteségeket! De a további emberéletek, meg a további rombolás megállítható lenne! Viszont a háborúval, szerinted vissza tudnák foglalni az elfoglalt területeket? Mert szerintem, esélytelen... Hacsak nem törne ki a 3.v.h.! Amit meg csak az elvetemült idióták szeretnének! De lehet, hogy zelenszkij közéjük tartozik!
Igen csak a ti logikatok alapjan ukrajna kezdemenyezo fel tehat abba tudna hagyni
Ukrajna viszont vedekezik tehat ha tamadnak az oroszok akkor mit hagyjon abba? A vedekezest?
@72: nyilván ha nem veszel tudomást a prekoncepciódba nem illeszkedő tényekről, hanem gondosan megválogatod és csak azt fogadod el, ami alátámasztja az elképzeléseidet, akkor természetes, hogy teljesen meg vagy győződve az igazadról és mindenki más hülye...
De a valóság nem így működik.
78
Nekem úgy tűnik hogy amit a 78 ban írtál, az tökéletesen illik rád!
Te nem veszel tudomást azokról a nyilvánvaló tényekről, amik nem a Te narratívádat erősítik. Sőt, elmentél odáig hogy hazudtál,a magyar nyelvtörvénnyel kapcsolatban.
Már bocs de ez csak durcás odamondogatás hogy akkor is nekem van igazam...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!