Norvégok elvannak EU csatlakozás nélkül, osztrákok a NATO-ban nincsenek benne, Svájc egyikben se. Most akkor nekünk miért érdemes ezekben a szövetségekben benne lenni?
A magyar egy szolgalelkű "merjünk kicsik lenni" népség, akkor is behódol és még csahosa is lesz valaminek ha semmi érdeke nincs belőle. Lásd a kereszténységet, Szovjet-imádatot, egyesek odáig mentek a komcsi imádatukban, hogy az 56-osokra tömegbe lövető Horn Gyulát is megválasztották, majd a nato és az EU imádata és vak szolgálata mindenben stb.
Itt élek Svájcban és látom, hogy semmiféle svájci csoda nem létezik és ugyanezt a legtöbb másik európai országban is meg lehetne csinálni. De a magyarok még hallani sem akarnak semmiről. Az van amit Washingtonban megmondtak, pont. Más nézőpontokra egyből habzó szájjal ugranak, hogy "mocskos putyinista!". Akkor ezek szerint egész Svájc egy putyinista...
Ne kamuzz, Culáger! Nem vagy te Svájcban. Tapasztalt gyakorist nem b#szol át.
Nem tudom mennyire vagy tapasztalt, de én pl már 13 éve követem az oldalt, és még a szüzességemet is itt vesztettem el (pontosabban, egy itt megismert nővel). Szóval kíváncsi vagyok, miből gondolod ezt.
Egyrészt a NATO nagyhatalmai legyőzték a nácikat, a többi alapító tagot pedig megszállták és liberalizálták, demokratizálták. Ehhez a liberalizmust katonailag védelmező szövetséghez tartozunk kell, másrészt ha megtámadna minket vki, minden tag megvédene, cserébe békefenntartó hadműveleteknél kell hajtania a sereget a Honvédségnek. Az EU-tól meg ingyen zsozsót kapnánk haliberális jogállam lenne, + a kissebbségi és emberi jogok ebben az országban is jelen lennének.
Amit a transzatlanti szövetségtől kaphatunk: béke, szabadság, egyenlőség és jólét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!