Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Norvégok elvannak EU csatlakoz...

Norvégok elvannak EU csatlakozás nélkül, osztrákok a NATO-ban nincsenek benne, Svájc egyikben se. Most akkor nekünk miért érdemes ezekben a szövetségekben benne lenni?

Figyelt kérdés
Mit adtak nekünk a "rómaiak"? Ha nem lennénk benne ezekben a szövetségekben attól még nem kb. ugyanúgy tudnánk velük együttműködni?

2023. febr. 8. 09:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
23%
20)Mèg Kijevig se nagyon jut el az orosz hadsereg,nemhogy a magyar határig.
2023. febr. 8. 13:44
 22/34 A kérdező kommentje:

#21 a saját oldaladról nem érzed beragadt lemeznek azt, hogy olyan dolgokkal támasztod alá a NATO tagságunk fontosságát ami nem állja meg a helyét, mert senki se akar minket megtámadni? Főleg nem az oroszok akikkel nem is vagyunk szomszédosak és történelmileg, politikailag sincs semmilyen konfliktusunk.

De ugyan úgy leírni, hogy az EU tagságnak számtalan előnye van és egyet se felsorolni nem épp olyan érv ami túlságosan meggyőző lenne.

Az hogy adnak pénzt arra amiből ők profitálnak az nem olyan mintha adnának pénzt és mi arra költenénk el amire tényleg szükség van. Vagy szerinted miért kisvasút, autópálya meg kilátó épül ezekből és nem magyar cégeket tőkésítenek fel belőle? (mielőtt még megfejtenéd, hogy a kormány hibája, megsúgom neked hogy szomszédos országokban is infrastruktúrát építenek belőle, mert erre kapjuk a nagy pénzeket)

2023. febr. 8. 14:08
 23/34 anonim ***** válasza:
61%
Kijevig csak azért nem jut el az orosz hadsereg mert pont a NATO kitomte fegyverekkel az ukránokat. Nélkülük 2 hét után amagyar határon áll meg putin.
2023. febr. 8. 16:40
 24/34 anonim ***** válasza:
82%

"nem érzed beragadt lemeznek azt, hogy olyan dolgokkal támasztod alá a NATO tagságunk fontosságát ami nem állja meg a helyét, mert senki se akar minket megtámadni?"

Talán néhány félreértést eloszlat, hogy szerintem minimum kettő, de inkább három emberrel vitatkozol. Én nem mondtam olyat, hogy megtámadnának minket, szerintem inkább az ellentétét mondtam.

"úgy leírni, hogy az EU tagságnak számtalan előnye van és egyet se felsorolni nem épp olyan érv ami túlságosan meggyőző lenne"

Hát jó:

- nincs határellenőrzés, szabad utazás

- könnyebb kapcsolattartás a határon túliakkal

- egymás segítése, kölcsönös szolidaritás

- egyszerűbb bürökrácia külföldön

- kvóta alapú, igazságos közös beszerzések

- nagyobb önérvényesítő képesség közösen

- egyszerűbb külföldi tőke-beáramlás

- egyszerűbb export és import

- felzárkóztatási támogatások

És őszintén: mi a hátránya? Belepofáznak, hogy mit csinálhat a Fidesz? Ez inkább előny nekem...

2023. febr. 8. 20:46
 25/34 anonim ***** válasza:
60%

Norvégia és Svájc gyakorlatilag EU tagok. kb ugyan azok a dolgok vonatkoznak rájuk mint bármelyik EU tagra. szabad kereskedelem, szabad munka erő áramlás, ugyan úgy fizetnek a közös kasszába, cseréba nincs szavazati és vétojoguk, de a közös törvények ugyan ugy érvényesek rájuk. Ezeknek az országoknak megéri különcködni, mert norvégia gazdag olajban svájcnak meg fontos a független bank rendszer. Magyar országon nem tudok semmi ilyenről, tehát miért lenne jó lemondani a szavazati jogunkról a semmiért?

Nem tudnánk ugyan ugy kereskedni mert tiz millio több száz millioval szebe nem lesz azonos gazdasági erő. Föleg ugy hogy a német ipar beszállitoja vagyunk. Elég fura ötlet vámokat bevezetni ott ahol jóval nagyobb mennyiségben eyportálunk. A közeljövöben pedig ez lényegese rosszabb lesz. Olyan országok fejlödnek viszonylag gyorsan amelyek mellet kb nullák leszünk tizmillios népességgel. Kina India Brazilia stb

Miért lenne jobb ha nem lennénk nato tagok?

2023. febr. 8. 23:55
 26/34 anonim ***** válasza:
"Norvégia és Svájc gyakorlatilag EU tagok. kb ugyan azok a dolgok vonatkoznak rájuk mint bármelyik EU tagra. szabad kereskedelem, szabad munka erő áramlás, ugyan úgy fizetnek a közös kasszába," Ez egészen így van, pl Svájcba kell munkavállaási engedély.
2023. febr. 9. 09:30
 27/34 anonim ***** válasza:
82%

A #25-ös válaszomat annyival egészíteném ki, hogy azzal szoktuk az EU tagságot ekézni, hogy az ország szuverenitása sérül. Ez igaz, de az a teljesen természetes is, ha egy közösséghez tartozol. Mindennek ára van.

Én egyetemista koromban egy háromszobás panellakást béreltem 4 haverommal. Az egyéni szuverenitásom súlyosan sérült, mert épp csak a barátnőm nem volt közös, de a számítógépem, a kajám, a söröm mind a többieké is volt. Csakhogy épp ez a lényeg: ugyanez fordítva is igaz volt. Cserébe a szűkebb magánszféráért mindig volt kitől korrepetálást kérnem, mindig volt aki segítsen, ha leégtem, akkor is volt meleg kaja, ha nem főztem.

Tele voltunk konfliktusokkal. Pl az egyik srác rendszeresen főzött, és rosszul esett neki, hogy a többiek szívesen fogadják, ha megkínálja őket, de maguktól nem főznek. A másik srácnak meg az esett rosszul, hogy ő nem is kért a főtt kajából, de mosogatnia ugyanannyit kellett a beleszáradt kajamaradékot. Az egyik srác egy szál f.szban mászkál, mert férfiak vagyunk, kit érdekel, a másik ordít, hogy tedd már el a f.szodat. Az egyikünk dohányzik, a másikunk meg undorodik a bagófüsttől. A végtelenségig lehetne sorolni.

Ami miatt ezt a szart leírom, hogy akkor nem is fogtem fel, milyen szociális védőháló voltunk egymásnak, csak most, felnőttként. Akármi történt valamelyikünkkel, ott volt a másik 4, aki azonnal kihúzta a szarból, most meg állandóan egyedül érzem magam.

A szuverenitás ettől még nem jelentéktelen dolog. Szerintem az, hogy a szuverenitás, vagy a közösség biztonsága éri meg jobban, azon múlik, hogy mennyire vagy kiszolgáltatott egyedül. Mi azok voltunk, nekünk az együttélés volt a feltétele annak, hogy sikeresen fenntartsuk magunkat és lediplomázzunk. Szerintem Magyarországra is igaz ez.

Ha Norvégiát, vagy Svájcot említjük, akkor azok a haverjaim ugranak be, akiknek volt elég pénze arra, hogy kivegyenek egy albérletet egyedül, de ezzel együtt is állandóan nálunk lógtak, mert ott zajlott az élet. Cserébe gyakran hoztak fel egy láda sört, vagy rendeltek pizzát, hogy nálunk csövelhessenek (norvég alap).

2023. febr. 9. 10:16
 28/34 anonim ***** válasza:
65%

27 "A legtöbb uniós polgárnak nincs szüksége munkavállalási engedélyre ahhoz, hogy Svájcban dolgozhasson. További információkat a linkre kattintva olvashat az uniós polgárok svájci munkavállalásával kapcsolatban."

[link]

Románia és bulgéria sem tagja a schengeni övezetnek mégis EU tag.

2023. febr. 9. 19:40
 29/34 anonim ***** válasza:
51%
de kit érdekel, hogy a legtöbb uniós ország állampolgárainak kell-e munkavállaási enegdély Svájcban, ha a 2004 óta csatlakozott országok állampolgérainak, köztük a magyar állampolgároknak is kell.
2023. febr. 9. 21:29
 30/34 anonim ***** válasza:
A kerdezot, mivel o haasonlitja ossze a ket orszag helyzetett.
2023. febr. 10. 05:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!