Támogatnád a fizetések nyilvánossá tételét?
Mind az álláshirdetés területén, ha megegyezés kérdése is egy minimum összeget odakéne írni, hogy mennyire gondolt a költő.
Mind pedig a már munkában lévők fizetését is teljesen nyilvánossá kellene tenni.
Vége lenne a mismákolásnak, a versenyképes fizetés szövegeknek,ugyanúgy ahogy a focisták bérét is tudjuk, ugyanúgy tudnánk mindenkiét. Lekéne számolni , a magyarok hülyeségével, hogy a pénztárcájában ne nyúlkáljon senki (vagy mert keveset kap, vagy mert sokat), a saját érdeke lenne mindenkinek, néhány embert kivéve, aki mondjuk sokkal nagyobb összegért dolgozik valahol mint azt a többiek gondolnák, de nem ahhoz a pár százalékhoz kéne igazítani a szabályokat.
Az hogy a fizetésén felül milyen bevételei vannak valakinek, az már magán dolognak számítana.
Nem tudom ezt hogy lehetne megoldani törvényileg, de engem is kiborított amikor pl. olyan srác akivel egyszerre vettek fel és ugyanannyit kaptunk se volt hajlandó megmutatni a bérpapírját, pedig csak arra lettem volna kíváncsi, hogy neki hány óra volt beírva.
Amúgy ha engem kérdez bárki én meg szoktam mondani, mert hülyeség titkolózni, ezzel egyedül a munkaadók járnak jól. Nekem nem esik nehezemre elfogadni ha valaki jobban keres, váljon egészségére.
Nem, nem közérdekű adat!!!
Akkor nyilvánosságra hoznád, hogy mennyiért vettél autót, mennyiért nyaraltál,
stb.
Hülyeség!
"Ne érdekeljen a fizetésem, mi közöd hozzá? "
Az a közöm hozzá, hogyha én 200-at kapok a sarki boltban eladóként, miközben te 300-at egy utcával arrébb akkor ezzel sakkban tudom tartani a főnököm, jelenleg meg annyit tudok hogy te is versenyképes bért kapsz meg én is, hurrá, akkor meg is rohadhatok itt egy életre, máshol se jobb.
De csak védd nyugodtan a cégeket, nehogy berversenyre kényszerítsd őket...
Hidd el nem a te személyes vagyonod izgat...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!