Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A homofób megnyilvánulások...

A homofób megnyilvánulások nemes célt szolgálnak?

Figyelt kérdés
Az Alaptörvényben is benne van, hogy kiállunk a keresztény értékek mellett, az LMBTQ propaganda meg homlokegyenest megy szembe ezzel. A magánéletében persze mindenki csinálhat, amit akar, de a társadalom alapkövét, a családot nem szabad hagyni lerombolni vagy engedni, hogy bizonyos lobbisták kiüresítsék a fogalmat. Tulajdonképpen ebben a harcban többféle eszköz is megengedett és a homofób megnyilvánulások is ha nem irányulnak a másik ember testi épsége ellen, akkor beleférnek. A szégyenkultúra eléggé visszatartó erővel bír sok más rossz dolog ellen is.

2023. jan. 30. 12:36
 11/91 anonim ***** válasza:
80%

7 Ezt én sem értettem soha. Tekintve, hogy örökbe sem fogadhatnak, ők maguk családot létrehozni nem tudnak (az más kérdés, hogy helyes-e ez, hogy jobb helye van-e az árvaházakban az árváknak mint akár egy meleg párnál, de ez más téma).

Néha azt gondolom, hogy akik ennyire rettegnek a homoszexualitás "fertőző" voltától, valójában éreznek magukban valami elfojtott késztetést rá és attól ijednek meg tulajdonképpen, hogy el ne szabaduljon bennük ez az ösztön. Vagy én nem is tudom...

Hivatkozni szoktak a Pride-ra is, hogy az erkölcsromboló. De hát előre bejelentett helyszínen zajlik, ha nem vagy meleg vagy szélsőjobbos, egyszerűen nem mész oda bámészkodni az évnek pont azon az egy napján és nem viszed oda a gyerekeidet (meg mondjuk a heteroszexuális Budapest Parádéra sem, heteroszexuális fenekeket nézni sem).

Nem értem én magam sem, hogyan sétálna be az én családomba a vasárnapi ebédre az LMBTQ vagy hogy rombolná a családomat? Már ameddig nincsen köztünk homoszexuális ember...

2023. jan. 30. 13:04
 12/91 anonim ***** válasza:
89%

#3 Ismerek homoszexuálisokat. Egyik sem szenved feltűnési viszketegségben.

Egyébként tényleg mutasson már nekem valaki csak egy embert, aki vállalja, hogy ő azért kezdett el a saját neméhez vonzódni, mert valahol látta vagy azt mondták neki, hogy mekkora jó buli már, és miért is ne?

2023. jan. 30. 13:09
 13/91 anonim ***** válasza:
88%

@3

"Még mindig nem az a baj,hogy meleg valaki.Hanem azzal,hogy feltűnési viszketegségük van."

Akkor miért az összes meleget korlátozzák miattuk, miért nem csak a feltűnési viszketegségben szenvedőket?

2023. jan. 30. 13:46
 14/91 anonim ***** válasza:
88%

12-es, szerintem is nagyon ritka jelenség lehet - ha egyáltalán létezik - aki csak "divatból" homoszexuális, már csak azért is, mert egyáltalán nem divat, különösen Magyarországon.

Mégis ki az az elmebeteg, aki direkt "buliból" feküdne össze azonos neműekkel, pláne Magyarországon, ilyen homofób uszítás mellett?

Jelentkezzen, aki örömmel tartozna egy megbélyegzett, lenézett kisebbséghez, aki külön élvezné, hogy sosem lehet gyereke biológiai úton, de még örökbe sem fogadhat, aki epekedve vágyik rá, hogy a pedofilokkal egy szinten kezelje a társadalom hülyébbik fele (holott nem pedofil), aki kifejezetten vágyik rá, hogy a szerelmét titkolnia kelljen, még a kezét se foghassa meg nyilvánosan az utcán, vagy akinek örömöt okoz, ha jó esetben "csak" verbális, rossz esetben fizikai zaklatásnak is ki van téve, rendszeresen, és akinek kellemes érzés, hogy a legelemibb ösztöneit, késztetéseit, legőszintébb érzelmeit kárhozatot érdemlő halálos bűnként tekinti a társadalom jelentékeny hányada - mások perverziónak vagy betegségnek. Ki élvezi, ha legjobb esetben is egy genetikai mutációként kell tekintenie önmagára, legalábbis elviselni, hogy mások annak látják (legrosszabb esetben pedig kiirtandó ellenségnek), és még az is idegesít sokakat, ha egyetlenegy napon az évben, néhány órára felvállalná a másságát nyilvános helyen is, a hozzá hasonlóak társaságában?

Ki csinálná ezt "divatból" vagy "buliból"?

Nem hiszem, hogy bárki jókedvében tülekedne a lehetőségért...

2023. jan. 30. 13:49
 15/91 anonim ***** válasza:
100%
#14 Ráadásul ha felvállalják sanszos, hogy minden korábbi kapcsolatuk (vagy legalábbis egy része) család, barátok, ismerősök stb. ugrik.
2023. jan. 30. 14:08
 16/91 anonim ***** válasza:
94%

Ha ma élne Jézus, el tudnád képzelni, hogy Bayer Zsolt bármely műsorába elmenne bólogatni, hogy a nevét adná ehhez a gyűlölködő, kirekesztő fröcsögéshez?

Minden kisebbség, így az LMBTQ emberek alapvető emberi jogai mellett kiállni keresztény érték (is). A kereszténység alapbető értéke, hogy segítünk másoknak, nem pedig kirekesztünk és gyűlölködünk.

Végképp nem értem, milyen módon befolyásolja a családok értékét, ha meleg párok is alapíthatnak szerető családot. Ha erre létezik magyarázatod, szívesen olvasnálak.

2023. jan. 30. 14:28
 17/91 A kérdező kommentje:

Jézus nem gyűlölködne, de bizonyára nem is okézná le a bűnt, nem veregetné hátba őket, hogy de jó, hogy ilyenek vagytok, csináljátok csak nyugodtan. Márpedig a keresztény morál szerint a homoszexualitás igenis bűn, ezt egyértelműen leírja Mózes törvénykönyve és később az Újszövetségben Pál levelei is.

A családdal kapcsolatban meg az a gond, hogy maga a fogalom kezd kiüresedni, annyira megengedőnek kell lenni, hogy már lasan nincs is értelme ennek a megnevezésnek. Keresztény szempontból egyértelmű, hogy a család egy férfi és nő szövetségén alapul, a házasság élethosszig tart és monogám szexualitással van egybekötve. Most hogy a világban az emberek jelentős része már nem így él, az nem azt jelenti, hogy nem ez lett volna a helyes hozzáállás, ami megtartotta a kultúrát évezredeken keresztül.

2023. jan. 30. 14:46
 18/91 anonim ***** válasza:
94%
Aha, és akkor miért nem a 60%-os válási aránnyal rendelkező heteróknál dörömbölsz, miért a melegeket kell vegzálni? Mi ebben a logika?
2023. jan. 30. 14:58
 19/91 anonim ***** válasza:
100%

#17 Rémlik valami, hogy Isten az embert a saját képmására teremtette...

Egyébként durva, de nekem mélyen vallásos ismerős mondta, hogyha bármelyik gyerekéről kiderülne, hogy a saját neméhez vonzódik, akármennyire is szereti őket, neki ez nem fér bele az erkölcsi értékrendjébe, szóval páros lábbal repülne az életéből.

2023. jan. 30. 15:07
 20/91 Fero89 ***** válasza:
91%
#19 Végülis következetes, Isten a sajátjait almaevésért kivágta hazulról. :D
2023. jan. 30. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!