Magyarországon a középszintű oktatást miért nem racionalizálják?
Lebukott egy intézmény,hogy pénzért árulja a helyeket.Biztos vagyok benne,hogy nem egy egyedi esetről van szó és máshol is előfordul, csak még nem buktak le vele.
Eleve ez az elitgimnázium, nem elitgimnázium hülyeség.
Ennek a 30-as években meg a szociban volt jelentősége, ahol érettségivel szellemi munkát végezhettek az emberek.Manapság csak annyi,hogy beugró az egyetemre.
Éppen ezért kellene 3 évre lecsökkenteni a gimnáziumi éveket.3 év alatt bőven letehető egy érettségi.Aztán 17 évesen mehet egyetemre a diák.Ha nehéz szakra megy, úgyis csúszik kb 2 félévet.
A sok gimnáziumi év az egyetemi időből vesz el.Semmi szükség 4 éves gimnáziumi tanulásra.
A helyesebb megfogalmazás: feltehetően ismét megrágalmaztak eg gimnáziumot.
De nem biztos, hogy ez számodra elfogadható. Megértem. Számomra se a tiéd.
miért pont 3 kérdező? ez a szám tetszik neked? lehetne 2 de akár 7 is
állj ki vele az ENSZ elé, ők biztosan örülnek majd az ötletednek
"Eleve ez az elitgimnázium, nem elitgimnázium hülyeség."
Van, vagy legalábbis lenne. A magyar közoktatás legnagyobb hibája, hogy a fókusza a tehetséggondozás helyett a diákok felzárkóztatása (ezzel együtt a tehetségesebb szorgalamasabb diákok visszahúzása az átlaghoz). Elit/presztíts iskolában magasabb az átlag szintje, amiből hosszú távon nagy előnyt tud kovácsolna, aki ott végez. Illetve ilyen helyen esélyesebb, hogy figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra is.
"Manapság csak annyi,hogy beugró az egyetemre."
Például ez az egyik rövidtávú előny. Nem mindegy, hogy a kiszemelt egyetemedre bejutsz-e vagy sem, vagy hogy államilag támogatott vagy fizetős képzésre tudsz menni.
Egy szülő alap esetben mindig a legjobbat akarja a gyerekének. Ha tudnám, hogy az enyém helyt tud állni egy elit/presztízs iskolában és megengedhetem magamnak, én is gondolkodás nélkül bevásárolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!