Nem kéne megszívlelni az atya tanácsait, hogy miért is kellene ma is vallásosnak lenni?
Orosz Lóránt ferences szerzetes szerint statisztikák igazolják, hogy a gyakorló hitben élő házaspárok esetében alacsonyabb a válások száma:
"maradjanak együtt egész életükre, mert az a cél?"
Én nem vagyok a szerzetes véleménye mellett, de szerintem a kevesebb válás jó cél lehet. A válás szar, a válás tragédia. Nyilván van az a házasság, ami nagyobb tragédia, mint a válás, de a legtöbb házasság bizony menthető lenne.
Ebben amúgy a papok, lelkészek valóban nyújtanak segítséget. Most ne nyissuk ki, hogy hiteles tanácsadó-e egy pap, aki nem is lehet házas: szerintem akár épp ezért lehet az, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha az emberek kapnának lelki útmutatást, egy csomó házasságot meg lehetne menteni.
Márpedig kevés akkora törés van az ember életében, mint egy válás, amikor már van család. Én mindig szoktam mondani, hogy még anyagi téren is az egyik legjobb befektetés a házasságba fektetett idő, mert amennyibe egy válás kerül az embernek... Jobb bele sem gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!