Akik szerint erkölcsi joga van egy autósnak autóba ülni bármilyen nevetséges táv miatt, azoknak van erkölcsi joguk bármelyik ország környezetkárosítását kritizálni?
Nyilván van joga használnia bárkinek a saját autóját, függetlenül a távtól. Ebben nem értem, mi kivetnivalód van.
Az más dolog, hogy ha valaki visszaél ezzel a jogával, de azzal meg nagyon nem tudunk mit csinálni.
Jo, de ez mitol visszaeles? Mivel el vissza tkp., ha a budira is kocsival megy?
Ez alapjan az is visszael a gyaloglas jogaval, aki mindenhova gyalog megy?
Ott a gond, hogy sok ember simán álszent, ez a környezetvédelem is egy divathullámmá nőtte ki magát, amire még a média is tesz egy kalappal.
Most vicces példa, autóhirdetések: Fogyasztás feltüntetve meg alatta károsanyag kibocsátás. Most őszintén vajon a kettő közül melyik adatra figyelnek jobban az emberek? A fogyasztás a mérvadó, aztán hogy most mennyit bocsát ki az egy dolog, de ha már vett egy autót ami keveset fogyaszt akkor ismerősök előtt lehet vele dicsekedni, hogy hát kérem szépen én azért vettem ilyen autót mert védem a környezetet.... áh még véletlen sem mert kevesebbet kell tankolnod mint a másikba. :D
Autózás is lefordítható ide, kocsival pl 5 perccel előbb ér oda mint gyalog. Na ha már a saját idejét tesszük mérlegre a környezetvédelemmel kapcsolatban akkor megint csak más megvilágításba kerülnek a dolgok ugye.
Várom az érveidet továbbra is a korábbi kèrdésemre.
Az okostelefonozás is környezetkárosító. Sorolhatnám az akkumulátorok gyártásához szükséges bányászat környezetromboló hatását, a gyártás és a szállítás során keletkezett káros anyagokat, nem beszélve Kelet-Ázsiában a kizsákmányoló, embertelen munkakörülményekre. Mindezt azért, hogy nyomkodd azt a szart, holott nem létszükséglet, eddig is eléltél nélküle.
Szóval vagy én is pofázhatok a te kioktató stílusodban Kedves Kérdező erről, vagy tudomásul vehetem, hogy a tulajdonos megvette, tehát joga van használni. Mint ahogy mi is megvettük az autót, megvettük a benzint, fizetjük a biztosítást stb., tehát úgy gondolom, hogy mindenki hadd használja már a tulajdonát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!