A kárpátaljai magyarok kényszersorozása ellen a kormány mit kíván tenni?
28-as, képzeljük el, hogy én ukrán-magyar kettősállampolgár vagyok. Kárpátalján élek békésen és nem szeretnék a frontra menni. Vannak ukrán és magyar papirjaim is. Van autóm, vagy ismerősöm, aki legalább a határig elvisz. Közben az ukrán papirjaimat, elégetem és sóval is behintem. Igy már nincsenek ukrán irataim se, csak a magyar államtól kapott útlevelem.
Odamegyek a határhoz az ukrán vámoshoz és megszólalok magyarul, a magyar papirjaimat odaadva neki, hogy jónapot kivánok, szeretnék átmenni a határon. Honnan fogja tudni a határőr, hogy engem nem engedhet át?
Nincs igazolva a kérdés, vagyis, hogy kényszersorozás lenne Ukrajnába.
A magyar szélsőjobbot leszámitva semmilyen szinten sincsen. Én arról beszélek, hogy az ukrán kényszersorozásról szóló álhirek, kamuk. Ez az, amiről én beszélek, az, hogy álhirt terjesztetek.
Nem érted, hogy nem engedhet át ? BE VAN TILTVA a kettős állampolgárság. Nemhogy nem engedne át, de biróság elé is állitanának.
Majd hülyék lesznek átengedni Magyarországra a 18-60 közötti magyar férfiakat, ha egyszer jól jönnek nekik a fronton. Annyival kevesebb ukránt kell beosrozniuk, nem érted ?
Neked ott magyarként nem előnyöd, jogod származik abból, hogy magyar vagy és van magyar útleveled, hanem hátrányod.
De már nem is lehet használni a magyar útlevelet. Megfosztanak az ukrán állampolgárságodtól és örökre kitiltanak az országból, hagyhatod ott nekik a házad, a földed, nem folyósitanak neked nyugdijat sem majd a ledolgozott éveid után.
Tényleg nem érted ?
Nem értem, magyar papirral, miért nem enged át? Nem kettős államplgár leszek, hanem magyar! Miért nem enged át? Nem értem.
Tényleg nem értem. Ha magyar papirral megyek a határra, miért nem jöhetek át. A homlokomra van irva? Vagy, honnan tudja? Nem értem.
Ha a magyar "szélsójobbnak" és a józan ész szavának nem hiszel, akkor nézd meg, mi történik az orosz kisebbségekkel évek óta. Jogfosztások érték őket, ezért inditotta végül meg a háborút Putyin.
Ha másnak nem hiszel, legalább ezt a tényt gondold végig. Ha a sokmilliós orosz kisebbséget jogfosztások érték, akkor gondolhatod, mi történhet azzal a maroknyi , eddig is elnyomott magyarral.
Igazából nem is kell igazolni a tényt, hogy kényszersorozás történik, hisz amióta világ a világ ,minden nép ezt csinálja, a másodrendű embereket küldik leginkább harcba mindenhol.
Bevallani sem fogják soha, majd hülyék lennének. Persze, hogy nem fogsz erről soha hallani az ukrán sajtóban és a nemzetköziben sem. Gondolod, hogy Zelenszkij majd niylvánsoan beismeri ?
A halottak és sebesültek számát is kozmetikázza mindkét háborús fél.
Nincs az ukrán jogrendben olyan, hogy te kettős állampolgár vagy vagy hogy te magyar vagy. Vagy ukrán vagy vagy nem létezel. Biróság elé állitanak és kész.
Nem a homlokodra van irva, hanem a neved alapján kikövetkezteti, hogy nem echte ukrán vagy.
Te tényleg nem érted ezeket ?
Mert háború van. Nyilván nem mehetnek nyaralgatni a külföldiek. A légiforgalmat is leállitották a háború kitörésekor. A határt is lezárták egy nap után, csak azoknak a férfiaknak volt szerencséje, akik az első nap átjöttek.
Minden sorozható férfira szükségük van, majd hülyék lesznek elengedni őket.
A délszláv háborúban is elényben részesitették a szerbek a szerbiai magyarokat, nagy arányban sorozták be őket, hogy a szerbeket ne kelljen.
ELőfordult, hogy horvátországi magyarnak és szerbiai magyarnak kellett egymásra lőnie parancsra.
Minden ország a kisebbségeit használja ki leginkább egy háborúban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!