Hasznosítotttatok bármit az életben a magyar oktatásból, amit a gimnáziumban tanultatok?
Szerencsére nem gimnáziumba jártam hanem szakközépiskolába ahol nagyon jó szakmai tanárok voltak. Még főiskolán is sokszor abból a tudásból éltem amit ott kaptam. Mondjuk egy 30 éve volt.
Nálunk csak magyar, és történelem volt ami nem szakmai tárgy volt. Pont annyi amennyi az érettségihez kellett.
Amire a legtöben gondolnak hogy haszontalan tudsá, az rendszerint hozzájárult a későbbi életszakasz szerinti viszonyításokhoz és értelmi logikához.
Van, amikor ez nem nyilvánvaló,de távoli példaként említve ha annak idején nem talulsz magasabb fokon pl matekot, nem értheted annyira a számítástechnikát, így a számítástechnikával alapaozo akár mozifilmeket sem értheted meg. Maradsz a Bob és Bobek szintjén. :)
Nagyon alacsony százalék az amit profitáltam belőle.
Belegondolva mennyi mentális energia és idő ment el egy adott ismeretanyag elsajátítására átlagosan, és hogy 100 ismeretanyagból hány vált hasznossá, elkeserítő mennyi energiát és időt vettek el tőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!