Miért van az, hogy a liberalista nézet az elfogadást hirdeti, de a vallásos embert nem fogadják el a liberálisok?
20. Érzem az összes írásodon, hogy valóban jól ismered a Bibliát.
A liberálisoknak nem a keresztényekkel és a vallásososokkal van bajuk, hanem az ítélkezőkkel, az álszentekkel, stb. akik magukat felsőbbrendűknek hiszik, miközben semmivel se jobbak, vagy éppen rosszabbak saját hitük értékrendje szerint is.
De igen. Az, hogy a liberalizmus kirekeszti a kereszténységet, csak azért, mert nem fogadják el a tanításait, az egy dolog. De az, hogy ezt a gyerekekbe is belenevelik, elfogadhatatlan. Emlékszem, mikor én voltam hetedik osztályos (És az már nem ma volt:D) és konfirmáltam az evangélikus egyházban, emlékszem, minden osztálytársam kigúnyolt, a vallásomat lehülyézte, a templomba járást időpocsékolásnak nevezte, engem meg le szektásoztak. És ez nem a gyerekkori csúfolódás eredménye, mint amikor a szemüveges kisgyereket gúnyolják, mert azt hiszik vicces. Ezt a szülők tudatosan belenevelik a gyerekbe, hogy legyenek vallásellenesek. Ha a gyereket mindenáron elfogadásra nevelik, akkor férjen még oda a vallásos emberek elfogadása is. Köszönöm:)
Ha egy kereszténynek csak arról szól a kereszténység, hogy lehet bzizni, na akkor az megvetendő, de nem a kereszténység, hanem az ilyen ember, ill. azok az egyházak, akik azzal etetik a híveiket, hogy ez oké. Ugyanis még a Bibliában is benne van, hogy ez nem így működik:
De igen. Mielőtt erre bevetnéd, hogy a homoszexualitás csak az Ószövetségben volt tilos, Jézus mást tanít, nézzünk egyet egy Páli levélből, azokat úgy látom, jobban szereted!
6Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. 27A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét.
Pál levele a Rómaiakhoz.
Csak a rend kedvéért kérlek, hogy ha már idézel tőlem, akkor használj idézőjelet!
Tehát még mindig hárítasz, semmi önismeret, semmi saját ház körül sepregetés, stb.
Ha azzal kezdted volna, hogy "kiszeded a saját szemedből a gerendát, és utána foglalkozol más szálkájával", még okés is lenne.
„Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!”
Majd ha ezen túl vagy, akkor vagy, akkor lehet erre visszatérni a bu-zizásra.
Addig viszont elég álságos, hogy a házasságon kívüli szex sokkal elfogadottabb keresztények körében is, holott az újszövetség szerint éppúgy bűn az is. Vagy sorolhatnám a többi ellentmondást is.
Mennyivel hitelesebb lettél volna, ha valami önvizsgálatot tettél volna, és elgondolkozol, de nem, csak továbbra is ítélkezel gyűlölettel.
Azt hiszed, ezáltal közelebb kerülsz Istenhez? Fenét! Sátánt viszont remekül szolgálod.
"Emlékszem, mikor én voltam hetedik osztályos (És az már nem ma volt:D) és konfirmáltam az evangélikus egyházban, emlékszem, minden osztálytársam kigúnyolt, a vallásomat lehülyézte, a templomba járást időpocsékolásnak nevezte, engem meg le szektásoztak."
Azért a (rendszerváltás előtti) szocializmus nem a liberalizmusról szólt. Hazugság, vagy legalábbis nem helyes összemosni a kettőt!
"6Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. 27A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét."
Na ez az a bér, amit nem nektek kell megfizetni (ítélkezni) hanem bízzátok Istenre! Vagy nem bízol benne eléggé és úgy érzed, hogy a gyámságod alá kell vonnod?! Majd te cselekszel helyette, mert te ügyesebb vagy nála?!
Jézus ezt nem mondta, erre nem kért, még csak nem is tanított! Ő arra tanított, hogy a legfontosabb dolog a szeretet, és azt is megmondta, hogy milyen a szeretet, és hogyan kell szeretni, lásd fentebb! És bármit csinálsz szeretet nélkül, az legjobb esetben is semmit sem ér, rosszabb esetben meg káros.
"29Tele is vannak mindenféle gonoszsággal, hitványsággal, kapzsisággal, ravaszsággal, tele irigységgel, gyilkossággal, vetélkedéssel, ármánykodással, rosszindulattal. 30Megszólók, rágalmazók, istengyűlölők, gyalázkodók, fennhéjázók, kérkedők, agyafúrtak, szüleik iránt engedetlenek, 31értetlenek, hitszegők, lelketlenek, könyörtelenek."
- Ez a nagy ítélkező "keresztényekre" is illik, akkor azok mennyiben is vagy különb náluk?! - semmiben!
Ami a gyerekek nevelését illeti, baromira nem arra nevelik őket, hogy legyenek melegek, stb. hanem azt szeretnék elérni, hogy se a kereszténység nevében se csak úgy a hülyeségből ne legyen bullying az iskolában se máshol. Szerinted hány meleg fog bullying hatására megtérni?!
Talán a keresztények személyválogatás nélkül fordulhatnának mindenkihez elfogadással, szeretettel, és nevelhetnék erre a gyerekeiket is, akkor nagyobb lenne a kölcsönös elfogadás.
De ne csodálkozzatok, ha egy rakás keresztény meleg öngyilkos lesz, mert még a templomban vagy a keresztény családban sem lel békére, oltalomra, vígaszra, elfogadásra, bíztatásra stb. csak megvetésre, gyűlöletre, ítélkezésre, kitagadásra.
És itt jöjjön ismét egy:
"...és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek..." (értsd egyáltalán nem jobban! Pláne ha szó sincs arról, hogy ellened vétkezne bárki is, csak úgy netán egy értékrend ellen "vét")
Tehát kérdés: milyen megbocsátásra is vágysz istentől?
De lezárom a témát, hacsak nem produkálsz valami önvizsgálatot, csak továbbra is hárítasz, hiszen az nem visz előre.
"Csak azóta van ekkora pofátok, mióta Rákosi, és Kádár barátotok bezáratták a templomokat ok nélkül. Undorító ez a hozzáállás."
Ej, bogaram, az a kettős mérce... :) Szóval neked vallásosként lehet másokat gyalázni nyugodtan, de nekünk eszünkbe se jusson valláskritikusnak lenni, mert akkor rögtön hőbörögsz. Bocsi, ez nem így megy :)
Sokaknak szerintem nem magával a vallással, inkább az egyházzal van gondjuk. Az persze nincs kőbe vésve, hogy mindenki, aki konzervatívnak titulálja magát, muszáj, hogy vallásos legyen, és ugyan így nem minden liberális ember ateista. Ergo, attól még, hogy valaki ateista, nem biztos, hogy liberális :D. Más részről, az, hogy valakinek mi a személyes véleménye valamiről, nem vetíthető ki egy egész közösségre vagy csoportra. Attól még, mert valaki megszólt valaki mást a vallása miatt, és liberálisnak vallja magát (ami egyébként nem feltétlenül helyes, tekintve, hogy liberálisként elvileg megadja a szabad döntés és vélemény lehetőségét másnak) nem jelenti azt, hogy minden liberális utálja a vallást vagy bármiféle egyházat.
Amúgy meg, miért érdeklik az idegen emberek véleményei az interneten? Maradjon csak nyugodtan vallásos, mindenkinek saját döntése és felelőssége, hogy mit és hogyan csinál.
A kérdésbe a kérdező belekódolt egy mélységes hazugságot - ami keresztény szempontból BŰN (a Tízparancsolatban tiltott, súlyos, halálos bűn).
Az igazi liberálisok valójában minden vallást egyformán tisztelnek, a vallásszabadság maga is liberális "találmány" (ami végetvetett a vallásháborúk évezredes történelmének - Istennek hála!).
Liberális szempontból a Szent Jobb körmenetnek ugyanolyan erős létjogosultsága van mint a Pride-nak, a Békemenetnek, a Hanukai gyertyagyújtásnak, a kerékpáros felvonulásnak vagy egy pedagógus-tüntetésnek!
A katolikus polgártársaink csoportjába tartozók épp olyan egyenjogú polgárok, mint a homoszexuális, zsidó, kerékpáros vagy fideszes embertársaink csoportjába tartozók és senki nem vitatja el a gyülekezéshez és az identitásuk nyilvános kifejezéséhez való jogukat.
Ami azonban súlyosabb - és ezt keresztény hívőként mondom - az maga a hazugság ténye és az a töménytelen mennyiségű kirekesztő, sötét gyűlölködő fröcsögés, amit itt a kérdező produkált!
Ez szöges ellentétben áll - a Tízparancsolat említett tilalmán túl - az Evangélium szellemével és betűjével is, Jézus Krisztus egész tanításával!
Ez nem keresztény tanítás, hanem Krisztus nevében történő hamis prófétálás - amelyre maga Jézus Krisztus figyelmeztetett:
"Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.
Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét?
Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt.
Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt.
Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt.
Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket.
Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: – Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon:
Uram, Uram, hát nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? –
Akkor kijelentem nekik: Sosem ismertelek benneteket. Távozzatok színem elől, ti gonosztevők!" (Máté 7:15-23)
Aki felebarátjáról hamis tanúbizonyságot tesz (hazudik), aki gyűlölködik, uszít, rágalmaz, háborúságot szít, az nem keresztény tanítást hordoz, hanem Jézus nevében prófétál HAMISAN, akár a bárányok öltözetébe bújt ragadozó farkas!
A kérdező által rágalmazott jószándékú liberálisoknak - és liberális keresztényeknek - pedig, akikről hamis tanúbizonyságot tesz a kérdés, vigasztalásul Isten igéjét tudom mondani vigasztalásul:
"Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok, akiket üldöznek az igazság miatt, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak." (Máté 5:10-12)
Ma Magyarországon egy olyan, hamisan prófétáló álkeresztény társaság próbálja nemcsak kisajátítani, de meg is hamisítani Isten igéjét és Jézus Krisztus tanítását, akik által rágalmazva és üldözve lenni valóságos ÉRDEM és kitüntetés!
A végén a mindenható Isten ítél majd meg mindannyiunkat! Ámen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!