Miért van az, hogy a liberalista nézet az elfogadást hirdeti, de a vallásos embert nem fogadják el a liberálisok?
A kérdésedben van egy kis csúsztatás.
Azt állítod, hogy a liberális = ateizmus.
Én ismerek nem egy liberális keresztényt, buddhistát és ateistát is.
A liberálisoknak nem a keresztényekkel és a vallásososokkal van bajuk, hanem az ítélkezőkkel, az álszentekkel, stb. akik magukat felsőbbrendűknek hiszik, miközben semmivel se jobbak, vagy éppen rosszabbak saját hitük értékrendje szerint is.
Ha egy kereszténynek csak arról szól a kereszténység, hogy lehet bzizni, na akkor az megvetendő, de nem a kereszténység, hanem az ilyen ember, ill. azok az egyházak, akik azzal etetik a híveiket, hogy ez oké. Ugyanis még a Bibliában is benne van, hogy ez nem így működik:
"1Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. 2Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. 3Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem. 4A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. 5Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. 6Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. 7Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. 8S a szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. 9Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. 10Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes, az véget ér. 11Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyerek, úgy gondolkoztam, mint a gyerek, úgy ítéltem, mint a gyerek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyerek szokásait. 12Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek mindent, ahogy most engem ismernek. 13Addig megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet."
(Kor. 1.)
És a sok bzizó "keresztény" egyáltalán nem a szeretetet gyakorolja, amikor ezt teszi.
"1Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! 2Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. 3Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? 4Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? 5Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!"
(Máté 7:1-5)
Önvizsgálatot tartottál már? Mire jutottál?
"Csak azóta van ekkora pofátok,..."
Íjj!!!
Én volt perc az elején hogy szinte komolyan vettem a kérdést.
Látom, hiba volt.
Pökhenti,szemétláda féreg vagy.
#15 vagyok, bocs, egy másik kérdéshez hittem a #13-as hozzászólást (amelyiknél a kereszténységet akarja a kérdező felszámolni) Bár nem lepne meg, ha azt is te kérdeznéd, csak itt trollkodsz.
Vagy tényleg egy idióta.
A tegnap 17:00-s hozzászólással hogy is állsz? Ha annyira fontos számodra a kereszténység, akkor elgondokozol a Biblia mondanivalóján, mire jutottál? Utána csak annál jobban fröcsögted a gyűlöletet.
"15Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. 16Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? 17Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. 18Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. 19Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. 20Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket. 21Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. 22Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? 23És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők! 33Ha jó a fa, jó a gyümölcse is, ha rossz a fa, rossz a gyümölcse is. Mert gyümölcséről lehet megismerni a fát. 34Ti viperafajzatok! Hogyan szólhatnátok jót gonosz létetekre? Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj."
(Máté 7:15-34)
Nem a Rákosin, nem Kádáron, nem Gyurcsányon, nem Soroson, nem a migránsokon, nem az LMBTQ-n, nem az IMF-en múlik, hogy a (a Biblia szerint) a Pokolra jutsz, hanem hogy tele vagy gyűlölettel, stb. Tessék megfogadni Jézus tanítását, nem Orbánét, nem a farizeusokét, hanem Jézusét!
10. Milyen érdekes, konkrét példa vagy arra, amire a kérdésem vonatkozott.
Papíron az elfogadást hirdeted, mégis gyűlölködsz az egyházzal szemben (,, Én mégis rühellem az egyházat")
A jan. 12. 17:00-kori és a jan. 13. 14:38-kori hozzászólásra bezzeg nem válaszoltál. Az talán hasznosabb lenne a számodra.
De nem értem a méltatlankodásodat. Talán ha egy kicsit többször olvasnád a Bibliát, talán ha átéreznéd annak súlyát, ha megfontolnád, és aszerint élnél, közelebb kerülnél Istenhez, de neked a kereszténység és a vallás nem istenről szól, számodra a politika fontosabb. Innentől kezdve meg álszent a dolog, és az álszent gyűlöletes képmutatóságot igenis röhögve megvetheti minden ember, aki tiszta szemmel látja.
"3„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. 4Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. 5Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. 6Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. 7Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. 8Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. 9Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. 10Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. 11Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. 12Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is.
13Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák."
(Mt.5: 3-13)
Olvasd újra néhányszor ezt:
"Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák."
Mennyire vagy hiteles?
Azok, akik Jézus tanítását követik nem hőbörögnek, és nem csicskulnak be a politikusoknak, csak mert egy tál lencsét vagy harminc ezüstöt kínálnak, és elhatárolódnak minden oldalon lévő politikustól, akik indulatot szítanak bármelyik oldal felé, tegyék ezt akármilyen álságos képmutatással, akár Bibliával a kezükben, kereszttel a nyakukban, fülükben, vagy orrukban, vagy akárhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!