Szép megy előre ez az ország?
Igen.
2022 első 10 hónapjában a reálbérek 4,3 százalékkal nőttek, a reálkeresetek 77 százalékkal nőttek 2010 óta. Az OECD-tanulmány szerint 2022 harmadik negyedévében egyedül Magyarországon nőttek a reálbérek az uniós országok közül.
Én már azon ledöbbentem, mikor anyámat vittem 2015-ben a megyei korhába egy rutinműtétre, majd miután hazaértem, úgy jó 40km-re, anyám hivott, hogy vissza kéne menni, mert elfelejtettük a rötyi papirt és őt már nem engedik ki....
és mennyi minden változott azóta
Csípőprotézis ügyben meg ez a nagy büdös igazság:
"Emellett szerintem a beteg személyes felelősségéről is muszáj beszélnünk. Bár tudom, hogy ez nem népszerű megközelítés, de legtöbbször azok akarnak három hét alatt sorra kerülni, akik előtte harminc éven át gyakorlatilag mindent elkövettek a saját testük ellen, legyen szó az egészségtelen táplálkozásról, a sport hiányáról, az alkoholról, a dohányzásról.
Van olyan rendkívül túlsúlyos, csípőprotézisre váró páciens, akitől akár azt is kérhetnénk, hogy fogyjon le 40 kilót,
mert az állapota csak így lesz hosszú távon is kielégítő, hiszen a műtét sikerességét nagymértékben befolyásolja a rehabilitációs folyamat, illetve a későbbi mozgásmennyiség. Fontos, hogy a helyzet megítélésekor ne csak az ellátó intézmények kerüljenek célkeresztbe, a személyes felelősség is kulcskérdés."
" 2022 harmadik negyedévében egyedül Magyarországon"
Harmadik negyedév..., nem érzed fonáknak,hogy éppen az utolsó negyedév maradt ki, amikor még jobban elszabadult az infláció?
Majd idén meglátjuk, milyenek lesznek a reálbérek.
Kb. feldughatod a 4,3%-os reálbér növekedést, miközben a maginfláció is az egekben van.
"a pénzromlás éves átlagos üteme 2023-ban magasabb lesz, mint idén"
"Az OECD rontotta 2022-es és 2023-as inflációs előrejelzését is: a júniusi 10,3 illetve 7 százalékról, 13,5 és 12,7 százalékra. A maginfláció idén és jövőre is 10,1 százalékot érhet el, míg öt hónapja 9,3 és 6,1 százalékot vártak."
"A munkanélküliségi ráta a nyári 3,8 százalékos előrejelzéshez képest alacsonyabb lehet idén, 3,5 százalék, a felülvizsgált adatok szerint jövőre azonban 4,7 százalékra emelkedhet, "
"a reálkeresetek 77 százalékkal nőttek 2010 óta"
Az árak meg 200%-kal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!