Érzel változást az életszinvonaladban a magas infláció miatt?
Nem érzek. És én a letargikus állapotot és kilátástalanságot egyáltalán nem érzékelem magam körül sem.
Az embereken egyáltalán nem látom, hogy kevesebbet vásárolnának, vagy jobban meggondolnák, hogy mire költenek. Hihetetlen költekezés folyik. És nem olyan létszükségletből, mint pl. az élelmiszer. Mert azért minden évben egy új tv, vagy új telefon, vagy a 10. télikabát, a 20. farmert (mert pont olyan árnyalatú még nincs) nagyon messze vannak szükségestől.
Mindenki megérzi, mert rendkívüli az infláció.
Az eltérő hogy kinek miben jelenik meg. Nekünk annyi változott hogy figyelünk a fűtésre, ne lépjük túl az átlagfogyasztást és nagy háznál ez hidegebb levegővel jár, meg kevesebb lesz a megtakarításunk havonta. De ettől még pont ugyanúgy érzem a drágulást mindenben mint másik, akiknek konkrétan az élelmiszer vásárlását kell már miatta visszafognia.
Igazán az élelmiszerek és az üzemanyagok téren érezzük.
De hát okos módon alkalmazkodni kell. Olcsóbbat vesszük, máshogy étkezünk kicsit, mármint olcsóbb alapanyagokat használunk.
Az autót kevesebbet használjuk.
Érdekes, de én eddig is visszafogott költekező voltam, most még óvatosabb lettem.
Talán ennek köszönhető nem érzek iszonyatos életszínvonal romlást....
A hobbymról nem mondok le, az pedig nem lett drágább.
Ezt magyarázza már el nekem valaki, hogy a válaszadók jelentős része azt ecseteli, hogy bár minden drágább de ő eddig is okosan költött és nem kellett visszavegyen, közben meg a szavazás pont az ellenkezőjét mutatja, hogy mindenki úgy érzi, hogy rosszabbul él.
Amúgy hogy válaszoljak a kérdésre is, igen többe kerül a kaja de kb. ez az egyetlen amivel napi szinten találkozok és rossz érzéseket kelt bennem, ugyanakkor most is pont ugyanannyit vásárolok mindenből, mert ha kell akkor kell. Rezsi ami még szintén gyakori kiadás lenne meg nem változott, mert a lakás amiben élek kicsi így a közelében se vagyok az átlagfogyasztásnak.
Igen. Brutális áremelkedések vannak az élelmiszerek terén. Plusz a hülye árstop miatt se cukrot, se 2,8-as tejet nem lehet sehol kapni, tehát muszáj vagyok az eleve drága nádcukrot meg 3,5-ös tejet venni.
És akkor ki fogják hozni az éves inflációt 15%-ra, miközben valójában 27% körüli. Kösz. A különbség nekem 100 ezret jelent fizuemelésben...
17: Te hol laksz? Nálunk van tej is, cukor is. Nem is egy fajta, hanem több márka terméke is.
Eddig egyetlen egyszer nem láttam cukrot a kisebb boltban, ahova járok legtöbbet. De egy nagyobban volt akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!