Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Debreceiek hány százaléka...

Debreceiek hány százaléka támogathatja a giga akku gyár felépítését?

Figyelt kérdés

2023. jan. 11. 13:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
10-es a logika nem az erősséged, dehát a fideszm@jmok már csak ilyenek. Lehet, hogy a lakosság 2%-a ment el csak a tüntetésekre, de attól még a fenn maradó 98% nem törvényszerű, hogy támogatja az akksigyárat. Honnan jött ki nálad az a szám, hogy a város lakói közül összesen 10 ezren nem támogatják a gyárat? Végigjárad Debrecent és kikérdezted mind a 200 ezer lakost? Értem én, hogy a pártodnak és a gazdáidnak be akarsz nyalni, de azért ekkora ökörséget ne írkálj már ide. Az ismerőseim közül senki nem támogatja ezt a vegyikatasztrófa gyárat. Ebből én meg arra következtethetek, hogy a város lakóinak nagy része sem támogatja. Lehet, hogy van egy közömbös réteg nagy részük fidesz birka akik nem elenzik, de még ők sem támogatják. És csak egy egészen kis réteg a velejéig romlott, menthetetlenül agymosott fideszes pribékek amilyen te is vagy támogatják ezt a környezetpusztító kínai szörnygyárat.
2023. ápr. 12. 22:12
 12/16 anonim ***** válasza:
49%

11 - Nem vagyok biztos abban, hogy az én feladatom kivakarni téged a mély sötétségből, de annyit azért fel kéne fognod: aki valami ellen tiltakozik, és tehetne érte - de mégsem tesz (mondjuk elmegy tüntikézni) azt miért számítanám az ellenzők közé? Nekem van egy stabil számom: 4000 tüntető, amit nagyvonalúan kerekítettem 10 ezerre....

Ezzel szemben te 4000 szerencsétlen láttán rögtön tömeges tiltakozásról beszélsz! Nem én vagyok az, aki begőzölt állapotban politikai vonulattal vádoltalak meg.

Én Momentum szimpatizáns vagyok, de nekem nem Szabó Bence mondja meg, hogy én hogy gondolkodjak erről, pláne meg nem a "környezettudatos" könyvdarálós Toroczkai!

Sajnos Szabóra visszatérve: nagyon gyermeteg (hogy nagyon finom legyek) ez a 150 népszavazási baromsága, mert az égvilágon semmit sem fog elérni vele, és nagyon be fog égni ezzel! Arról nem is beszélve, hogy ő ugyanúgy devalválja a népszavazás intézményét, mint az LMP, akik nem vették át a teljesen jóváhagyott népszavazási íveket!

Sajnos a Szabóék beadványa annyira kókler munka volt, hogy ha átengedték volna (és tegyük fel érvényes és eredményes lett volna) akkor semmilyen normális élelmiszeripari üzem nem települhetett volna le Debrecenben!

Sajnos erre az alakra biztos nem fogok szavazni, de pl. az EU képviselők esetében garantáltan a Momentumra - no, ennyire vagyok én fidernyák...

A gyár meg fog épülni, és sokkal hasznosabb lenne összefogni azért, hogy az úgy épüljön meg, hogy a legtöbb környezetbiztonsági garancia érvényesíthető legyen! Majd ha kijózanodtál, ezen gondolkozzál el, ennek lehetne haszna.

2023. ápr. 16. 10:27
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Mindeközben kiderült, hogy a Debrecennél sokkal rosszabb anyagi helyzetben lévő Pécsett több akksigyártással kapcsolatos ajánlatot is vissza utasított az önkormányzat, valahogy ott fontosabb az emberek és a környezet egészsége mint Debrecenben.
2023. ápr. 16. 11:40
 14/16 anonim ***** válasza:

13 - azon mélázzál el egy kicsit, hogy Pécs miért van sokkal rosszabb anyagi helyzetben?... Érdekes dolgokra fogsz rájönni!

Nekem Pécs a második városom, imádom, de már nem költöznék vissza!

Nyaranta kb. egy hónapot ott töltök, meglehetősen képben vagyok az ottani viszonyokkal, amik nagyon nem rózsásak!

Jól megszívatta a pécsieket Péterffy mester: ezzel fog kampányolni, és verni fogja a mellét, hogy ő aztán nem engedte ide az akkugyárakat...

És nyerni fog! Igaz, arról nem szól a fáma, hogy jó, jó, de akkor mit hoz helyette?! Hogy akarja kivakarni a városát a sz@rból?

Ha van város, ahova nagyon kellenének a befektetők, az pontosan Pécs!

Majd egy év múlva meglátjuk, hogy a választások után is elküldené-e az akkugyárakat - már ha azok megkeresnék őket...

Az viszont igaz, hogy Pécsnek sokkal kisebb a területe mint Debrecennek, és nem tudok olyan területről, ami a város tulajdonában van és legalább 400 hektáros, közművesített iparterület, ami alkalmas ekkora zöld beruházásra. Mert Debrecen a saját iparterületét adta a CATL beruházáshoz - még vagy 10 gyárral egyetemben, amik nagy része már fel is épült.

2023. ápr. 16. 15:23
 15/16 anonim ***** válasza:
14-es Debrecen lakossága miként fog profitálni az idetelepült gyárakból? Jelenleg milyen előnyöket élvez ebből fakadóan a lakosság, már egy rakás gyár jó ideje itt van ide fizeti az adót, 12 éve full fideszes kormnyzati hátszél van, mégse fejlődik semerre a város, csak egyre elhanyagltabb és lepukkantabb, A Nagyállomás, buszvég, Bem tér, külsőbb városrészek földútjai szépen mutatja mennyire nincs semmi fejlesztés eu pénz nélkül. Ha sokkal több bevétele lesz Debrecennek akkor se fog látni semmi előnyt ebből a lakosság, csak a NER fog mégjobban meggazdagodni abból is, meg leraknak még pár tonna térkövet, meg betont.
2023. ápr. 16. 17:10
 16/16 anonim ***** válasza:
49%

15 - Ugyanezt a szöveget már elsütötted egyszer a pécsi polgármesteres kérdés alatt, és én válaszoltam is rá. Ezt válaszoltam, beteszem ide is:

Pesti vagyok, jó ideje meccsre járunk Debrecenbe a csapatunkkal, illetve voltam pár napot munka ügyben is.

A világon mindenütt ott lehet jól keresni, ahol sok munka között lehet válogatni! Pesten is, Győrben is azért magasak a bérek, mert rengeteg lehetőség közül lehet válogatni, és a cégek kénytelenek emelni a béreken, ha termelni akarnak. Ez egy egyszerű közgazdasági alap. A sok (tényleg nagyon sok) Debrecenbe települő cég rá lesz kényszerülve a magasabb bérek megadására, mert (mint Győrben az Audi) a BMW nagy húzóerőt fog jelenteni. Az meghúzza a mércét, amit a többinek kényszerű lesz követnie. Ahol sokan dolgoznak, ott sokan (és többet) fogyasztanak. Ez megérződik majd a szolgáltató szektorban, az éttermekben, a taxisoknál, a fürdőkben, a piacokon, a repülőtéren sőt még a színházakban is. Ennek előszele már nagyon is érződik: az albérleti árakban, a hotelek áraiban,a befektetési lehetőségekben. A város adóbevétele már ma is kiugró, de ez még semmi ahhoz ami 2 év múlva fog befolyni.

"Közben meg a város egyre lepukkantabb és elhanyagoltabb, a fontos fejlesztések meg sehol nincsenek pl. Nagyállomás." - Én még nem jártam olyan városban szerte a világon, ahol ne lett volna pár lepukkant épület. A Nagyállomás nem egy szép darab valóban, de a fél Magyarországon csak lepukkantabb állomások vannak. Majd megépül az is, meg még vagy két új állomás is. Láttam a repülőtér bővítésének látványterveit, és elmondhatom, hogy nagyon szuper repülőtér lesz, évi 3 milliós utasforgalomra tervezve, de bővíthető lehetőséggel.

" államilag finanszírozott szállodák" - hát én csak azt tudom, hogy a Hilton nem állami tulajdonú lesz. A többi öt épülő szállodának nem ismerem a tulajdonosi viszonyait.

"Pécs semmivel sincs jobban lereobbanva mint Debrecen" - A belvárosa semmiképp, de a többire ne vegyél mérget!

"az egészség fontosab mint a gazdagság, ami Debrecen esetében csak a fideszmaffia meggazdagodását jelenti egyébként is." Ez így igen értékelhetetlen és hiteltelen vagdalkozás, de te biztosan jobban tudod.

Később mélyebben bele fogok látni a dolgokba, mert nyártól egy fél évig nagyon sokat fogok Debrecenbe járni melóból kifolyólag.

2023. ápr. 16. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!