Ózdi gyár, ÓKÜ volt dolgozója, annó 38 év kőműves munkaviszony utánn ebben a világban, 120 ezer forint nyugdíjat kap , az így rendben van?
A jelenlegi állam értékrendje szerint igen.
Ha nincs meg a 3000000 éved, nem is vagy ember, - örülj, hogy kutyaeledelre futja (szerintük).
Én anyukám keveset volt bejelentve, 65 évesen, kínkeservesen 31 év munkaviszonyt tudtunk összeszedni neki, úgy, hogy 15 éves kora óta dolgozott :D
65000 volt a nyugdíja pár éve amikor nyugdíjba ment, most a "sok" emeléstől, olyan 80-85 körül kap. Ő örülne 120-nak :) (nem azt mondom, hogy ez normális, mert korántsem az...)
Van itt a faluban 1 volt katona, százados vagy mi vólt, 3 éve 400 ezer forint felett volt a myugdíjja!
Persze mindenki előtt ott a lehetőség,
Ez viszont nemnagyon igaz nekem,
Tanulni szerettem volna én is tovább, de családi körülmények, betegségek nem engedték sajnos..
Vagyunk így páran gonolom..
A másik, tudod keleten is sokáig az volt, ha szakmunkás, betanított munkás voltál kb 2010-2015ös időszak kerestél 60-100 nettót, jó szakmával több év tapasztalattal max 120 nettót. Tök természetes volt, hogy aki nem mérnök, annak hónap végén már nincs mit enni, nyugdíj után meg szinte éhenhalás.
Hálistennek a hónap végén ma már szakmunkások is esznek, ez a jog sokáig mérnöki jogkör volt.
Erre mi lett? Szakmunkás fiatalok kimentek külföldre, vagy Bpre esetleg Győrbe.
A maradék meg diplomás szerzett főleg BP-én és ottmaradt, esetleg hazajött.
Meséljetek még, elolvasnám szivesen,
Nemtudni mikor jobb, de anno biztos jobbvolt, mostanhoz nézve !
🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!