Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van még bármi is, ami olcsóbb...

Van még bármi is, ami olcsóbb Magyarországon, mint a nyugati országokban?

Figyelt kérdés
Vagy már minden drágább, csak a fizetések harmadaannyik?

2023. jan. 10. 16:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Minden olcsóbb.
2023. jan. 10. 16:45
 12/20 A kérdező kommentje:
@11 hülyeségeket ne irkáljunk már.
2023. jan. 10. 17:05
 13/20 anonim ***** válasza:
15%
Ha kifejezetten Nyugat-Európához méred, akkor az élelmiszerek átlagosan még mindig olcsóbbak, csak csökkent a különbség, illetve a lakhatási költségek is egyértelműen alacsonyabbak.
2023. jan. 10. 17:10
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
#13 Az élelmiszerek már egyértelműen drágábbak, mint nyugaton, a lakhatás valóban olcsóbb.
2023. jan. 10. 18:00
 15/20 anonim ***** válasza:
78%

Élelmiszerek közül egyedül a hatósági árasak olcsóbbak Ausztriához képest, ha épp lehet valahol kapni, illetve a nyers hús, minden más, amivel találkoztam 2 hete mikor ott jártam, olcsóbb volt náluk.

Étteremben, kocsmában az italok jelentősen drágábbak a nyugat-európai országokban. Lakhatás általaban drágább, főleg nagyvárost nagyvárossal hasonlítva, vidéket-vidékkel, ott vannak kivételek. Szolgáltatások, tehát szerelők, fodrász, magánorvosok szintén náluk drágábbak. Autó kötelező biztosítás szintén.

Dohány és szeszesitalok boltban változó, de egyes országokban jelentősen drágábbak az adózás miatt.

Termálfürdők viszonylag olcsónak számítanak nálunk, voltunk egy nem túl nagy szám termálfürdőben Karintiában, 26 euro volt egy főre a belépő, itthon hasonló fürdő 10-15 euro. Viszont ugyanúgy Karintiában a nyári élővizes strandok már olcsóbbak a balatoniaknál.

Most hirtelen ezek jutnak eszembe.

2023. jan. 10. 18:55
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

#14 Tudom, hogy az aktuálisan népszerű narratíva az, hogy az élelmiszer már drágább itthon, és ha ebben akarsz hinni nem tudom megváltoztatni a véleményed, de a tények nem ezt mutatják.

Rakd össze ugyanazt a nagybevásárlást itt: [link] és egy magyar boltban és meglátod te is. Ha kifejezetten keresed azt, ami épp ott olcsóbb akkor persze találsz, de összességében olcsóbb lesz az itthoni.

Egyébként a telex is erre jutott: [link]

2023. jan. 10. 20:48
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Ausztriáról nem tudok nyilatkozni, de pl. Skóciában él egy haverom, és tőle tudom, hogy ott jóval olcsóbbak az élelmiszerek, mint itthon.
2023. jan. 10. 21:05
 18/20 anonim ***** válasza:

16:

Ez erősen kosár függő, mivel mi többször is voltunk hosszabb ideig Ausztriában, hasonló bevásárlásokat csináltunk, mint itthon. Nem volt egy termék sem, ami ott lett volna olcsóbb, és amiből sokat veszünk, pl. sajt, sonka, műzli, azok ott jóval olcsóbbak.

2023. jan. 10. 21:56
 19/20 anonim ***** válasza:
Van néhány dolog ami kb egy áron van, de jellemzően még Ausztriai élelmiszerárak a magasabbak. Viszont a különbség egyre csökken, és persze egy-két élelmiszer lehet akár olcsóbb is.
2023. jan. 10. 22:49
 20/20 anonim ***** válasza:
A becsület ára.
2023. jan. 10. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!