Brüsszel miért nem küld könyvelőket a pénz mellé?
Nem vagyok sem szakértő, sem nagy politizáló. De józan paraszti ésszel nem tudom felfogni a következőt: Már minden piszlicsáré hülyeségnek van szakértője, egy falusi műkörmösnek is van már saját könyvelője. Ha a milliárdok ellopása a (jogos) aggodalom, akkor miért nem neveznek ki külföldi/brüsszeli pénzügyi ellenőröket a pénzek mellé? Akik fillére elszámolnák, lekönyvelnék hogy mire költötte a magyar kormány. Vagy napra pontosan lekövetnék a pénzeket, hogy megkapták e a kórházak, iskolák, stb, nem értek hozzá.
Ha én kölcsön adnék Józsinak 20 milliót egy lakásra, akkor küldeném tesómat is, hogy elkísérje őt az ingatlan irodába. Nehogy Józsi a sarki bárban költse el a pénzemet nőkre.
Ezt miért nem tudják megoldani a nagyok is?
Rendben, akkor nem könyvelőket, hanem ellenőröket, amit a 9. írt, köszi!
Szóval adok egy országnak X milliárdot, de nem küldhetek ellenőröket mellé?
Azt meg nem hiszem el, hogy az összes külföldi ellenőrt le lehetne fizetni.
Nekem furcsa, hogy bődület pénzek odaadva, és nem érdekli az EU-t, hogy mire költötték.
"Ez nem így működik, van az OLAF, amelyik rendszeresen ellenőrzi a pénzek elköltését, ők szoktak rendszeresen jönni Magyarországra."
Az OLAF-nak nincs valós vizsgálati hatásköre, nem csoda, hogy csak ajánlásokat tehet, amiket a tagország ügyészsége másnapra már el is utasíthat. Az OLAF a gyakorlatban csak a pályázati- és projektdokumentációt nézheti át, lebukni csak az tud, aki óvatlan volt a papírmunkával, vagy ténylegesen nem is készítette el a projektet és ott ahol a google street nézetben egy 5 emeletes szállodának kéne lenni, ott csak egy pusztaság van. Az OLAF kb. annak a megfelelője, mikor a tankerületfelügyelő szúrópróbaszerűen rákérdes az iskolaigazgatónál, hogy a Kovács Pistikével minden rendben-e, szeretném látni a tavalyi esszédolgozatát, hogy csalt-e? Így is ellenőrizni fogja tudni plágium után, vagy hogy megfelelt-ee az egyéb elvárásoknak (karakterszám, tartalom stb.), de belátható, hogy nem ez az ellenőrzés leghatékonyabb formája.
16.
Lehet, hogy az ellenőrt is lefizetik, akkor pedig "úgyis mindent rendben talál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!