Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Brüsszel miért nem küld...

Brüsszel miért nem küld könyvelőket a pénz mellé?

Figyelt kérdés

Nem vagyok sem szakértő, sem nagy politizáló. De józan paraszti ésszel nem tudom felfogni a következőt: Már minden piszlicsáré hülyeségnek van szakértője, egy falusi műkörmösnek is van már saját könyvelője. Ha a milliárdok ellopása a (jogos) aggodalom, akkor miért nem neveznek ki külföldi/brüsszeli pénzügyi ellenőröket a pénzek mellé? Akik fillére elszámolnák, lekönyvelnék hogy mire költötte a magyar kormány. Vagy napra pontosan lekövetnék a pénzeket, hogy megkapták e a kórházak, iskolák, stb, nem értek hozzá.

Ha én kölcsön adnék Józsinak 20 milliót egy lakásra, akkor küldeném tesómat is, hogy elkísérje őt az ingatlan irodába. Nehogy Józsi a sarki bárban költse el a pénzemet nőkre.

Ezt miért nem tudják megoldani a nagyok is?

2023. jan. 10. 07:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert a mai modern könyvelésnek nincs helyszini emberre szüksége. Én könyvelő vagyok, lassan 5 éve és a föld legkülönböző részein lévő partnereink könyvelését látjuk el egyetlen európai irodában.
2023. jan. 10. 07:38
 2/18 A kérdező kommentje:
Értem, oké. De akkor ezt miért nem tudják megoldani? Hogy a magyar államnak adott kölcsön ne Lölő zsebében kössön ki. Egy külföldi, nem magyar, nem korrupt szakembernek nem érdeke hazudozni, összejátszani a korrupt magyar politikusokkal.
2023. jan. 10. 07:45
 3/18 anonim ***** válasza:
29%

Van elég ószövetségi alak az országban, amiből összejön egy egész sereg.

De a könyvelő is lehet egy korrupt, lopós szar. Még a "tiszteletreméltó és mindig tisztességes" unióban is *fanfár, fanfááááár*

2023. jan. 10. 07:50
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
3as, a könyvelés nem igy működik, főleg, aki ismeri az SAP-t.
2023. jan. 10. 07:53
 5/18 anonim ***** válasza:
26%

4.

Csalni, trükközni mindenhol lehet. Ezt Magyarországon élőként illene tudnod.

2023. jan. 10. 07:58
 6/18 anonim ***** válasza:
78%
Nem Magyarországon élek és nem szeretem, ha kioktatnak, mit kell tudnom és mit nem, viszont azt tudom, hogy a könyvelés nem igy működik.
2023. jan. 10. 08:11
 7/18 anonim ***** válasza:
65%
Komoly "segítség", ha a korrupció ellenőrzésére oda küldesz valahová egy fő-korruptat!...
2023. jan. 10. 08:16
 8/18 anonim ***** válasza:
67%

Az EU (NEM Brüsszel, az egy város csak!) nem avatkozhat bele egy-egy állam pénzügyeibe, nem ellenörizheti kivülröl.

Ha gyanus, hogy a pénzeket nem rendeltetésszerüen használják fel, kérhet részletes elszámolást, amit utána a saját könyvelöi átnéznek és ellenöriznek.

2023. jan. 10. 08:16
 9/18 anonim ***** válasza:
95%

Ez nem könyvelés kérdése, ide helyszíni ellenőrzések kellenek elsősorban. Ezen belül is műszaki ellenőrökre lenne igazán nagy szükség, akik megtudják állapítani, hogy a vállalt munka miért kategóriákkal kisebb minőségű téglából készült, hőszigetelés nélkül, vagy hogy miért a kisebb teljesítményű, de drágább traktort vették stb. stb.

De ugyanígy hasznos lenne néhány piackutató is, akik meg azt kifogásolhatnánk, hogy mégis mire fel 2 milliárd egy Isten háta mögötti falu turisztikai fejlesztésére, ha évente csak párszázan fordulnak meg arra. Szóval olyan emberek, akik mire fel megtudják kérdőjelezni a számokat, nem pedig csak elfogadni azokat.

Néhány informatikus sem ártana, akik ki tudják szagolni, ha egy dokumentum későn lett feltöltve, de azt az ügyintéző "elnézte" és hasonlók.

És ha ez mind megvan, akkor lehet azt mondani, hogyha félrehajló is a rendszer egyes szereplőkkel szemben, legalább mindig valós produktum lesz a vége, nem pedig csak felmarkolt pénzek és alibi munkák hátrahagyva.

2023. jan. 10. 08:21
 10/18 anonim ***** válasza:
4%

6.

Nem élsz Magyarországon - na igen, ez megmagyarázza a naivitásodat. Elszoktál már a hazai "túlélési praktikáktól".

2023. jan. 10. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!