Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem ismerik el a magyaro...

Miért nem ismerik el a magyarok hogy nagyjából idehaza is egyfajta diktatúra van, mégsem hasonlítgatják a mostani helyzetünket a Ceausescu időszakhoz? Meddig fog tűrni a lakosság?

Figyelt kérdés

Ugyan van mit enni, jó életük van azoknak akik lemondtak a függetlenedésről, és inkább otthon maradtak, a családi kasszába összedobnak mindenre, de így nem lehet élni 30-40 évesen.

Súlyos gondok vannak megélhetés terén, de ezekről senki nem szeret és nem is akar beszélni munkahelyen mondjuk, de látni hogy az emberek csöndben őrlődnek.

Műszaki egyetemet végzett családtagom, idegen nyelvet beszélő fiatal, mégis itthon kínlódik mert ide köti a családja, kutyája, barátai, nem hogy nekem, de még neki sincs esélye hogy elinduljon az életben és családja legyen.

2023. jan. 8. 23:10
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt a legtöbben azzal sincsenek tisztában, hogy aki nem szereti Orbánt és a NERt az egyből ellenzéki szavazó.

Amig ezt nem sikerül letisztázni, kár olyanokról beszélgetni, mint a diktatúra.

2023. jan. 9. 08:53
 22/45 anonim ***** válasza:
21%

Annyiból nem kár, mert egy diktatúrában esély sem lenne azon gondolkozni, hogy szeretem a NER-t vagy nem, szavaznék az ellenzékre vagy nem?

Pláne beszélni erről.

Esetleg csináljunk egy 3. utas formációt? Erre mindig van elvi esély.

Hát ennyire van diktatúra.

2023. jan. 9. 08:56
 23/45 anonim ***** válasza:
86%

Én az ellenzéket a diktatúra részének tartom, szerintem asszisztálnak a rendszerhez. Egy nem diktatúrában nem irányithatod ennyire a szabad piacot, egy nem diktatúrában nem hozhatsz alapdöntéseket, bárminemű egyeztetések nélkül egyik napról a másikra -lásd, rabszolgatörvény, lásd KATA, lásd tanárok kompezációs rendszere, lásd akármi- egy nem diktatúrában nem tök ugyanolyan cikkek jelennek meg a kormányhoz közálló médiumok alatt, egy nem diktatúrában alapból alaptörvényt sem hoznak létre társadalmi egyeztetés nélkül, egy nem diktatúrában egy máshogy gondolkodónak nem a megszoksz, vagy megszöksz az egyetlen lehetősége.

Szerintem nehezen lehet kijelenteni, hogy Magyarországon ma nemdiktatúra van.

2023. jan. 9. 09:00
 24/45 anonim ***** válasza:
16%

Megint csak azt mondom, egy diktatúrában nem jelenthetnéd ezt ki. Egy diktatúrában egy ilyen fórumot, mint a gyakori, már régen beszántottak és sóval bevetettek volna.

Az ellenzéki politikusok szerintem egyszerűen megélhetésből csinálják. Tök jó munka nélkül jól élni.

Az ellenzéki választók is úgy tűnik beletörődnek ebbe, mert szavaznak rájuk.

Ha tehát mindenki elfogadja a rendszert, az nem diktatúra.

2023. jan. 9. 09:06
 25/45 anonim ***** válasza:
88%

Pontosan ezért hivják a mostanit hibrid rezsimnek/puha diktatúrának.

Le tudom irni, hogy diktatúra van? Kétségtelen, hogy le tudom, számit bármit is, hogy leirom, változik tőle bármi is? Nem.

2023. jan. 9. 09:08
 26/45 anonim ***** válasza:
16%

Nem vesztik innentől értelmüket a fogalmak? Puha diktatúra. Tuti, hogy a világ minden országában Amerikától Japánig van kisebb-nagyobb csoport, aki elégedettlen az éppen regnáló hatalommal. Ezért a saját rezsimjét - mondjuk a Trumpisták Amerikában - innentől diktatúrának nevezi. Vagy LePen hívei Franciaországot, Boris Johnson fanok Angliát, az AfD Németországot.

Akkor viszont az demokrácia a görögöknél meg is halt.

Akkor ezt a fogalmat törölhetjük a szótárból.

2023. jan. 9. 09:16
 27/45 anonim ***** válasza:
82%

Hú,de jót tettek ezek a komcsik.

Teljes foglalkoztatás,mint a szocializmusban,mindenki dógozik,70% bagóért,összeszerelő üzem vagyunk,a munkavállalókat amennyire csak lehet kizsákmányolják a multik,meg a kulák magyar vállalkozók.Rabszolgatörvény,stb.

Ha nem csinálsz 3 gyereket sose lesz házad.

Ezeket a nagyszerű támogatásokat olyanok veszik fel,akiknek már több tízmilliót adnak a szüleik,illetve a megélhetési szaporodók,és még ha nem jön a gyerek,akkor is alig kell visszafizetni valamit,így lehet pumpolni az államot.

Aki meg tisztességes és nem vagyonos családból származik,tarthatja el ezeket a megélhetési szaporodókat.

Ilyen gusztustalan rendszer sehol nincs Európában.

2023. jan. 9. 09:17
 28/45 anonim ***** válasza:
82%
Egy diktatúrában? Dehogynem, pont az a lényege a diktatúrának, hogy ők határozzák meg a fogalmakat, rég elvesztette már az ország a demokratikus fogalmat is.
2023. jan. 9. 09:18
 29/45 anonim ***** válasza:
16%

Tehát az egész világ diktatúra. Amerika a legdiktatórikusabb ország.

Európáról nem is beszélve (ahová igyekeznének sokan). Ettől sokkal vadabb diktatúrákba.

2023. jan. 9. 09:24
 30/45 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem meg pont az a szomorú, hogy nálatok csak most kezd - de most is csak egyeseket kezd - idegesíteni a diktatúra kiépülése...

A diktatúra nem a jólét hiányát jelenti, hanem a SZABADSÁG hiányát.

Ameddig a kedvező konjunktúrának köszönhetően gazdasági növekedés volt és fejlődtetek, vidáman, tapsikolva építettétek ti is a diktatúrát, lépésről, lépésre - jóllakott gyomorral abszolút nem érdekelt senkit közületek az alkotmányosság egypárti szétbarmolása, a fékek és ellensúlyok rendszerének lebontása, az Alkotmánybíróság leépítése, a sajtószabadság korlátozása, a médiapluralizmus felszámolása, az ellenzék és a civilek vegzálása, üldözése, a népszavazás intézményének ellehetetlenítése, a propagandagépezet kiépítése, a demokrácia visszafejlesztése, stb.

Most, hogy kezdenek a gazdasági következmények is beütni, hirtelen elkezdi zavarni az ottaniakat is a demokráciadeficit... Azaz a szabadság hiányára tesznek magasról valójában, csak a jólét hiánya érinti meg őket.

Úgy is fogalmazhatnánk: a magyar emberek szabadsága ELADÓ.

2023. jan. 9. 09:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!