Mi a véleményed a fenntartható fejlődésről?
@8: a fejlődés az, amikor ezeket úgy tehetem meg, hogy közben kevesebb erőforrást használok. A fejlődés nem minden esetben jár együtt az erőforrások pazarlásával; jelentheti a hatékonyság növelését is az életminőség javulása mellett...
A példádnál maradva ha a képernyőmön kétszer annyi pixel van és az nem jár kétszeres erőforráshasználattal hanem kevesebb energiát használ, az miért ne lenne fejlődés?
Hirtelen mikor megláttam ezt a kifejezést (fenntartható fejlődés), a kommunizmus jutott eszembe, aztán utánanéztem mindkét fogalomnak:
ff:
kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket
k:
mindenki képességei szerint dolgozik, hogy kielégítse saját szükségleteit
Tehát:
a ff lényegében a kommunizmus megvalósítására törekszik.
Na, végre, ezt vártam 50 éve. Remek!
"a ff lényegében a kommunizmus megvalósítására törekszik."
Van átfedés, de más a cél. A kommunizmus célja a társadalmi különbségek, a rétegződés teljes megszüntetése. A fenntartható fejlődésé pedig egy olyan életszínvonal, életvitel, ami nem omlik össze kötelező jelleggel.
Abban viszont igazad van, hogy a módszereket tekintve sok a közös.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!