Előreláthatóan meddig lesznek Magyarországon papír- és kártyalapú okmányok (személyi, lakcím stb)? Mikor fog áttérni az ország digitális okmányokra?
Figyelt kérdés
Idén már nem kell magunkkal hordani a forgalmi és a jogsit, mert a rendőr automatikusan látja a gépén az autó és a sofőr adatait.
Ez egy nagy előrelépés szerintem, és jó ötlet volt.
Viszont máshol nem történt semmilyen előrelépés, miközben az élet egyre nagyobb része költözik át a digitális térbe (szórakozás, ügyintézés, vásárlás stb).
Vannak-e már tervek kormányszinten, hogy Magyarországon is átvegye a digitális okmányok a kártyalapú személyi okmányok szerepét? Vagy legalábbis aki akarja, az igazoltathatná magát digitális okmánnyal az okostelefonja segítségével.
2023. jan. 3. 17:09
1/3 anonim válasza:
Idő kérdése, de szerintem ez nem kormányzati szinten fog megtörténni, hanem EU-s szinten.
2/3 anonim válasza:
Ezt nem is tudtam, hogy nem kell magunknál hordani.
3/3 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!