Románia elkerüli a recessziót. Mi miért nem ?
Romániában kerek perec kijelentették, hogy 1.5-2% os lesz a gazdasági növekedés. Itt pedig nagy valószinüséggel recesszió lesz.
Lassan már Romániában is jobb az élet, Orbán ennyire elrontotta ? Létezik?.
"Magyarország 2022 es gazdasági növeledése a 2021 hez 4%"
Most akkor mégsincs recesszió Magyarországon?
"Romániában meg 5.5%…"
Ezek amúgy még csak előrejelzések, de mindegy.
"Magyarországon a minimálbér 156 ezer, Romániában 154ezer átszámolva"
151.900 átszámolva.
"És Romániában is van bérminimum, és azis jóval magasabb mint idehaza, nézz utánna"
Nincs.
"az épitkezésben 4000 brut ami 3200 nettó ettől az évtől"
2340, nem 3200. Ez 190 ezer Ft, a magyar bérminimum nettó 197 ezer Ft.
Nézz utánna, én itt élek Romániában.
Kereskedelemben és élelmiszeriparban Bruttó 3000 a minimálbér ami nettó 2300 lej.
Mezőgazdaság szintúgy, IT szja mentes.
Épitkezés bruttó 4000 ami nettó 3200. Ha nem hiszel nekem nézz utánna….
Mer mi kipcsakok vagyunk: megkeressük mindig a xarabbik utat, hogy elmondhassunk:
A, a zemberek akarták a nehezebb utat;
B, a SorosistamigránsGyúrcsán a hibás mindenért, így 2006 óta folyamatosan.
"Nézz utánna, én ITT élek Romániában."
versus
"Romániában kerek perec kijelentették, hogy 1.5-2% os lesz a gazdasági növekedés. ITT pedig nagy valószinüséggel recesszió lesz."
Most akkor hol van az az "itt"? Fél órája meg Magyarországon volt, most meg azt kamuzod, hogy Romániában élsz.
"Nézz utánna, én itt élek Romániában"
"a lakásom a magyar oldalon van"
:DDD
Most mondom utoljára, pont a határnál élek, értsd úgy, hogy fél lábbal itt fél lábbal ott.
A lakásom a magyar oldalon van, viszont élelmiszert is és benzint is Romániában veszem mert olcsóbb, és a munkahelyem is a román határon van. Erdélyi magyar vagyok aki pár éve költözött Magyarországra mert akkor még ott volt nagyobb a színvonal, viszont ez megfordult és a lakásomat még nem szeretném eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!