A kormány miért erőlteti tovább a családpolitikáját ha az nem működik?
Nincs eredménye a CSOK-nak, sem a babavárónak, mármint úgy értve, hogy továbbra sem nőtt a születendő gyermekek száma Magyarországon.
Magyarán a támogatások nem működnek, erre bejelenti a kormány, hogy a 30 év alatti nők szja mentesek ha szülnek. A mostani, 30 év alatti generációt elnézve (nem rosszból!) ez nagyon kis réteg, akit érint és valószínűleg kevesen is lesznek azok, akik emiatt vállalnak gyermeket.
Miért nem érti meg a kormány, hogy stabil, legalább EU-átlaghoz közeli fizetések, biztos háttér, működő oktatási rendszer és egészségügy szükséges ahhoz, hogy a születések száma növekedésnek induljon? Az alapok hiányoznak, a fiatalok meg nem hülyék, nem fognak a bizonytalanságba szülni, legalábbis itthon biztosan nem és én teljes mértékben megértem őket.
De az a rossz érzésem, hogy ezzel a kormány is pontosan tisztában van, ezek a "támogatások" csak politikai célt szolgálnak, plakáton jól fog mutatni.
"A magasztalt Nyugaton sem magasabb a születésszám, pedig ott állítólag minden jobb :)"
egyetlen nyugat-európai ország van mögöttünk a termékenységi rátában: Olaszország épp csak a hátunk mögött.
A többiek előttünk vannak.
"A támogatások nélkül még kisebbek lennének a számok." - ezt alá tudod támasztani valamivel vagy csak ez a megérzésed?
továbbá vajon hány milliárd Ft közpénz "árán" hány gyerek született?
18: szerintem az adókedvezmény nem ösztönző - de jól lehet kommunikálni.
Egy normális országban, a kérdésről viták folynának az űjságokban és tévékben, megszólalnának szakértők.
Szerintem a biztonság az, ami növelné a születések számát.
Az pl., hogy ne legyen a gyermekházi-orvosi praxisok tizede betöltetlen, az, hogy legyen óvoda, hogy a munkahelyek támogatóak legyenek a kisgyermekes anyákkal, stb.
Apróság, de jó ötlet a "kispapa"-szabadság, amit a Momentum javasolt.
"ne legyen a gyermekházi-orvosi praxisok tizede betöltetlen"
Ha egy tizede betöltetlen az azt eredményezi, hogy tovább kell ülni a váróban. Emiatt ne akarna valaki gyereket?
"legyen óvoda"
Vannak óvodák.
"munkahelyek támogatóak legyenek a kisgyermekes anyákkal"
Azt a munkahely kell hogy elintézze nem az aktuális kormány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!