A tüntető tanár kapcsán miért hallgat arról mindenki, hogy mekkora fekete jövedelmük van a különóráikból?
A kérdés költői..
Simán el lehet kérni legalább 4000et óránként és nagyon lazán számoltam, idegennyelvnél még többet. Tartson egy nap csak kettő órát 5000-ért. Heti 5 nappal, az 10 óra, havi 200.000 forint. Mi a bánatról beszélünk?
"nem bírja elviselni az érzékeny lelked, hogy vannak másképp gondolkodók."
Engem az nem zavar ha valakinek más a véleménye. Az már igen amikor valaki ontja az ostobaságot.
Kérdező
"Annyi az egész, hogy vannak, legalábbis én ismerek léhűtő tanárokat, akik alibi dolgokat csinálnak bent az iskolában, lehető legkisebb erőfeszítésekkel. "
Nem, te nem őket szidod. Te azokat szidod akik külön órákat tartanak = dolgoznak, különben nem járnának hozzájuk.
De annak sincs értelme, hogy szidod őket. Pont a fizetés emelés ellen dolgozol azzal, hogy itt hergeled a sok i***tát ahelyett, hogy csinálnál valami hasznosat és próbálnád segíteni a fizetés emelést, aminek az is lenne az eredménye, hogy (az ország helyzete javulhatna) leválthatnák azokat a tanárokat akik ellen te állításod szerint felszólaltál.
"És hányszor kaptál eddig a fodrászodtól számlát?"
A fodrászomrendesen rendezi a számlázást, de nem szoktam megtartani. Pénztárgéppel szokta rendezni. Magántanár eddig soha nem adott.
"Én meg olyanoknál jártam akik adtak? És? Ez most akkor mit bizonyít? Meg mi köze a tüntetésekhez? A legtöbb nem tart magánórát és azt sem mindenki feketén csinálja."
Hát akkor te nyilván az arányaiban ritka kivételek között jártál. De az előbb idézett komment írójának meg a fodrásza nem ad.
"Én meg olyanoknál jártam akik adtak? És? Ez most akkor mit bizonyít? Meg mi köze a tüntetésekhez? A legtöbb nem tart magánórát és azt sem mindenki feketén csinálja."
Eddig arról volt szó, hogy a tanárok nem tudnak megélni a fizetésükből, csak ha magánórákat adnak. Akkor most a te irományod ezt üti, mert szerinted a legtöbb nem ad magánórát. Akkor most mi is az igazság?:))) Szóval akkor mégis meglehet élni a fizetésükből, vagy a nagyrészük ad magánórát? Esetleg mindenkinek jól fizetett párja van? Biztos nem, mert akkor a tanárok kifejezetten jól tudnak párt találni. Szóval valami sántít abban amit írsz.
Egyik videóban hallottam, hogy a tanárok nagyrésze ad magánórát amúgy!
"Az az ő jogi kötelezettsége, de ha ennek ellenére folyamatosan igénybe vetted a szolgáltatását és támogattad az adócsaló tevékenységét, akkor te sem vagy olyan erkölcsi magaslaton, hogy beszólhass neki utólag."
Akkor áruld el nekem, mikor lennék erkölcsi magaslaton? Ha bejelentem a navnál, akkor jó lenne? Ha én nem megyek, akkor tovább csalna adót másokkal, ráadásul meg se értem az anyagot, mert egyik se ad számlát. Szóval akkor mikor lennék erkölcsös? Ha bejelentem őt, mint adócsaló?
"Valakinek szemétládának is kell lennie. A történelem bizonyítja, hogy soha semmi nem működött jól, ha a rendszer alapja az volt, hogy elfordítjuk a tekintetünket.
Hipokrata hozzáállás az, ha azt mondod, hogy "aki dolgozik, fizessen adót" közben meg támogatod az adócsalókat."
De akkor miért baj nektek, hogy a Fidesz nyomorba taszítja az embereket? Hiszen a Fidesz legálisan teszi tönkre az országot és lopja szét, de akkor ez miért baj? Hiszen költői túlzással élve aki csak tud Magyarországon, az valahogyan lop, akkor nem passzol hozzánk a Fidesz?
"Én meg olyanoknál jártam akik adtak? És? Ez most akkor mit bizonyít? Meg mi köze a tüntetésekhez? A legtöbb nem tart magánórát és azt sem mindenki feketén csinálja. A mutyizás meg nem egy tanárspecifikus probléma, építőiparban ugyanúgy láttam már ilyet. Kimennek ismerősnek megcsinálják a tetőt zsebre rakják a pár millát. Tudod mennyit adózik utána? Egy büdös petákot sem. A vállalatok nyomják a fiktív számlákat. Legkiábrándítóbb az volt amikor szállást foglaltam fizetésnél meg győzködtek hogy ne kérjek számlát mert úgy nekem is jobban megéri. Ment volna a mutyi. Mondom dehogy nem kérek, ne szórakozzanak már. Ott rögtön kitört a pánik."
Azt tudom mondani, mint az előzőre. Ehhez az országhoz tökre passszol a Fidesz kormány, ami szétlopja és szétveri az országot. A kisvállalkozó az annyi adót csal, amennyit tud. A Fidesz közpénz billiókat tett már zsebre, mert nekik erre is volt lehetőségük.
"Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a legális különóra tartás olyan egyszerű dolog, éppen ezért vállalják be feketén a tanárok, ha egyszer-egyszer beesik egy tanítvány néhány hétre."
Azért el ne hidd, hogy ne tudnának legálisan dolgozni. Csak kevesebb járna érte. Tanár vagy amúgy? Gondolom nem. Én sem, de nem hinném, hogy ne tudnának legálisan dolgozni ha akarnának. Persze nem csak a tanár adócsaló, Magyarországon elterjedt a mutyizás. De akkor miért baj, ha a kormány szétlopja az országot? Hát nem ezt csinálja a nép is, csak kicsiben? Nyilván nem mindenki.
"De akkor miért baj nektek, hogy a Fidesz nyomorba taszítja az embereket? Hiszen a Fidesz legálisan teszi tönkre az országot és lopja szét, de akkor ez miért baj? Hiszen költői túlzással élve aki csak tud Magyarországon, az valahogyan lop, akkor nem passzol hozzánk a Fidesz?"
Ezeket a kérdéseket miért teszed fel másoknak? Magadnak kéne. Nekem baj mindenféle adócsalás, történjék az kicsiben, vagy nagyban. Ellenben te úgy tűnik, hogy boldogan asszisztálsz hozzá, hisz fidesz így, fidesz úgy, meg egyébként is olcsóbb és könnyebb volt neked úgy magántanárhoz járni, blablabla.
Hozzáteszem ez az egész onnan pattant ki, miután kiderült, hogy előszeretettel szólod le az adócsaló tanárokat, aztán kiderült, hogy te magad is ilyenekhez jártál. Ne másokkal kötöszködj, ha ennyire nincs értékrendet. És ezt az értékrendet most nem feltétlenül aszerint ítéltem meg, hogy hogyan jártál magánórára, hanem a beszólásod és a későbbi gyenge magyarázkodásod alapján. Nézz magadba.
"nem csak a tanár adócsaló, Magyarországon elterjedt a mutyizás. De akkor miért baj, ha a kormány szétlopja az országot? Hát nem ezt csinálja a nép is, csak kicsiben? Nyilván nem mindenki."
A probléma ott kezdődik, hogy ha a kormány javítana az országon és nem szét b****á akkor kevesebb ember lenne akinek csaláshoz kéne fordulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!