Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tüntető tanár kapcsán miért...

A tüntető tanár kapcsán miért hallgat arról mindenki, hogy mekkora fekete jövedelmük van a különóráikból?

Figyelt kérdés

A kérdés költői..

Simán el lehet kérni legalább 4000et óránként és nagyon lazán számoltam, idegennyelvnél még többet. Tartson egy nap csak kettő órát 5000-ért. Heti 5 nappal, az 10 óra, havi 200.000 forint. Mi a bánatról beszélünk?

2022. dec. 26. 01:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
54%

#37 építőipar (kőműves)

Van egészségügyi végzettségem is, de nem sokat dolgoztam benne mert többre vágyó voltam. Sosem volt elég a pénz amit ott kaptam, ezért tovább léptem. A továbblépés mindenki számára adott.

2022. dec. 26. 15:19
 42/71 anonim ***** válasza:
100%
#41, igazad van, mindenki lépjen tovább, mindenki legyen kőműves, tanárokra úgysincs szükség...
2022. dec. 26. 15:37
 43/71 anonim ***** válasza:
100%

42: Engedd el. Troll vagy nagyon hülye. Vagy mindkettő.

"A magyar hadsereg mikor csap le a tanárok tüntetéseit generáló mafia-bűnhálózatra?"

Ez volt a múltkori alkotása :D Kár vitázni, nem tárgyalóképes.

2022. dec. 26. 15:44
 44/71 anonim ***** válasza:
100%

Arról elég lazán megfeledkezel, hogy amikor egy tanár hazamegy, mert vége az utolsó órájának, akkor azzal nem ér véget a munkanapja. Szerinted - a példa kedvéért - egy magyar töri szakos tanárnak, mint pl. a sógornőm, mennyi idejét veszi igénybe, hogy 30-32 fős osztályoknak javít dolgozatokat, fogalmazásokat, órákra készül fel lelkiismeretesen, csinálja azt a rengeteg adminisztrációt, amiről fogalmad sincs kívülállóként? Nem beszélve arról, hogy mivel jár, ha valaki osztályfőnök, ünnepi műsorokat állít össze és azokra próbál gyerekekkel heteken keresztül évi több alkalommal, tanulmányi versenyekre készít fel diákokat, fogadóórákat és szülő értekezleteket tart és ezeken kívül is a szülők rendelkezésére áll telefonon vagy személyesen, foglalkozik azzal a nem kevés gyerekkel, akik akár tanulási nehézségeik, akár magatartási problémáik, a szociális, családi hátterük miatt külön törődést, odafigyelést igényelnek.

Ha te úgy gondolod, hogy egy pedagógust azért nem kell megfizetni tisztességesen a minimum napi 8 (a gyakorlatban inkább több ) órában elvégzett munkájáért, mert a szabadidejében MEGTEHETI, hogy a pihenése és saját családjával töltött idő rovására még rendszeresen magánórákat vállal délutánonként, amivel kiegészítheti a keresetét, akkor mutass példát, tekints követendőnek a saját érvelésedet, legyél hiteles és következes, és a következő munkanapodon kérd a munkaadódat, hogy januártól vegyék vissza a nettó fizetésedet minimum 100-150 ezer Ft-al, azzal az indoklással, hogy a munkaidőd után napi néhány órában akár képesítést nem igénylő alkalmi munkákkal is meg tudod ezt a pénzt keresni, tehát nem jogos és nem indokolt piaci áron, a jelenlegi óradíjjal megfizetni az a munkát, amit te a munkahelyeden napi 8, vagy akárhány órában elvégzel.

2022. dec. 26. 15:50
 45/71 anonim ***** válasza:
100%

"Ismerek sok tanárt, én is jártam iskolába. Demagóg duma ez a "3-ig órát tartok stb". Lehet tart addig is néha, de megint nincs szó arról, amikor már délben hazamegy, mert vége a napjának. Meg amikor nem tartja meg az óráját, hanem berak filmet a gyerekeknek, hogy nézzék azt. Ilyen tanárokról nem beszélünk?"

El vagy tévedve kérdező, sok minden változott, mióta te valószínűleg iskolás voltál. A tanárok már nem hagyhagyják el az iskola épületét, még akkor sem ha végeztek az utolsó órájukkal aznap. X időnek meg kell lennie az intézményben. Növelték a kötelező óratartások számát, de a gyakorlatban ennél is többet kell tartaniuk, mert hiány van. A helyettesítésért viszont nem jár kompenzáció.

De figyelj, ahogy előttem is mondták, inkább csak matekra és idegennyelvre van kereslet a magánórák piacán. Ez az iskolai személyzet kb. 5%-a, vagy ha csak a tanárokat nézzük, akkor 10-15%-a. Ez a 15%-nyi személyzetnek a minimum fele már elmúlt 50 éves és ki vannak idegelve. Ahogy én emlékszem, magánórákra is csak a fiatalabb, vagy legalábbis szimpatikusabb, pörgősebb emberekhez mentünk, szóval az elméleti maximuma a magánórákat tartani képes tanároknak egyből megfeleződik. Most tartunk 7,5%-nál.

Ezt a 7,5%-ot még tovább tudjuk bontani regionális kereslet alapján, ami alatt azt értem, hogy pl. Nógrád megyében a roma osztályokban biztos sokkal kevesebb diák és tanár van, akik egyáltalán akarnak ezzel foglalkozni. Nem mindenhol van erre kereslet és nem mindenhol van kínálat sem, mert pl. ingyenes korrepetálások, délutáni foglalkozások és egyebek képében a probléma már kezelve van. Ez szerintem lazán lefaragja az elméleti maximum egyharmadát, szóval 5%-nál tartunk összesen, főképp a fővárosban, megyeszékhelyeken és jobb környékeken.

5%-a a tanári gárdának képes a valóságban szignifikáns bevételre szert tenni magánórák képében. Ezek egy része valósznűleg rendesen le is adózza a részét, mert mi okból feltételezném fel, hogy mindennki, aki mellékest keres, az adócsaló görény? De ettől eltekintve is, 5% az semmi. Ez az 5% is igazából önkizsákmányol, hisz a +40 órás munkaidejét még 10 órával megtolja. Nem tűnik soknak, de a gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha reggel hétkor kezdi a napját akkor is este 18 után ér csak haza. Jut eszembe, a tanárok is családos emberek! Szóval ahhoz, hogy heti +10 órát betudjon vállalni, ahhoz vagy hétvégére kell időzítenie valamennyit, vagy a családja idejéből kell megalkudnia hozzá.

Ahogy azt a #4-es válaszomban is mondtam: "Kevés olyan foglalkozás van, amit ne lehetne mellékesen egyénibe is csinálni, ettől még az emberek 95%-a nem csinálja."

Teljesen véletlenül jött ki most 5% a példámban, ami ilyen jól összecseng a 4-es válaszomban lévő 95%-kal, de belátható, hogy egy szűk réteg önkizsákmányoló magatartása, az semmit sem bizonyít.

2022. dec. 26. 15:52
 46/71 anonim ***** válasza:
50%
#43 Csak nem bírja elviselni az érzékeny lelked, hogy vannak másképp gondolkodók.
2022. dec. 26. 15:54
 47/71 anonim ***** válasza:
100%

"A továbblépés mindenki számára adott."

Mint ahogy adott számodra is a lehetőség, hogy a szabadidődben szociálisan rászoruló családoknak végezz házépítést, felújítást, kisebb-nagyobb kőművesmunkákat, - mint ahogy a tanárokkal szemben elvárhatónak érzed, hogy ingyen korrepetáljanak, foglalkozzanak diákokkal, mert ezt a hivatást választották.

Neked is szép hivatásod van, te is tehetsz, tehetnél másokért emberi jó érzésből, segítőkészségből, karitatív alapon, ahogyan mással szemben szerinted elvárás lehet.

2022. dec. 26. 15:55
 48/71 anonim ***** válasza:
100%

És a malteres szamát hogy tanultad? Vak vezet világtalant alapon, az öreg culáger megmutatta hogy szokták, vagy szakoktatóktól, tanároktól elmélettel is alátámasztva?

2022. dec. 26. 16:45
 49/71 anonim ***** válasza:
0%
#48 Természetesen az utóbbi. Bár igazán beletanulni szakemberek mellett tanultam bele. A szakoktatók csak az alapokat adták meg.
2022. dec. 26. 16:49
 50/71 anonim ***** válasza:
100%

Mi szükség volt rájuk? Hiszen státuszuk szerint tanárok, vagyis nem kellenek.

Úgyis abból élnek, hogy hétvégén elmennek építkezésekre adót csalni. :D

2022. dec. 26. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!