Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tüntető tanár kapcsán miért...

A tüntető tanár kapcsán miért hallgat arról mindenki, hogy mekkora fekete jövedelmük van a különóráikból?

Figyelt kérdés

A kérdés költői..

Simán el lehet kérni legalább 4000et óránként és nagyon lazán számoltam, idegennyelvnél még többet. Tartson egy nap csak kettő órát 5000-ért. Heti 5 nappal, az 10 óra, havi 200.000 forint. Mi a bánatról beszélünk?

2022. dec. 26. 01:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
0%

#30 Nem kezdjük, mert én olyan szakmában dolgozom ahol a pénz számít csak, de ezt a hisztiző tanárok is megtehetnék, hogy váltanak.

Aki ilyen területre megy az ne a pénz miatt menjen.

2022. dec. 26. 11:31
 32/71 anonim ***** válasza:
100%

Jogos a kérdés:).

Mo.-n ez a "Kéz kezet mos" alapon nemgondolkodás évezredes probléma.

2022. dec. 26. 11:34
 33/71 anonim ***** válasza:
100%
#31, igazad van, az haljon éhen...
2022. dec. 26. 12:03
 34/71 anonim ***** válasza:
76%

Jaa hát akkor kedves kérdező, menjél, végezd el a 6 év egyetemet, majd bazd el az összes napodat arra hogy órákat tartasz du 3-ig, utána hazamész, megtartasz még 4-5 magánórát, aztan meg este 11-ig tervezel másnapra. Micsoda jó szerződés:) Gratulálni tudok csak.

Érdekes, más munkahelyen akkor miért nem kell még plusz órákat vállalni ahhoz hogy ne halj éhen?

2022. dec. 26. 12:03
 35/71 anonim ***** válasza:
100%

Na, itt az ékes példája annak, hogy miért fog lelépni a velem együtt végzettek 95%-a :) Hat év egyetem után még probléma neki hogy a pihenőidőmet további munkára áldozom, más meg 22 évesen céges kocsit kap, mert marketinges.

De nem baj, kedves kérdező, majd ga gyerekeid lesznek, rájössz hogy miért kéne befejezni a tanár ócsárlást. Szerencsére nekem azzal már nem kell foglalkoznom 😊

2022. dec. 26. 12:09
 36/71 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te miért nem tanítasz?
2022. dec. 26. 12:12
 37/71 anonim ***** válasza:
100%

"mert én olyan szakmában dolgozom ahol a pénz számít csak"

Melyik is ez a terület?

2022. dec. 26. 12:40
 38/71 anonim ***** válasza:
100%

"Aki ilyen területre megy az ne a pénz miatt menjen."

Nem kell ahhoz a legélesebb késnek lenni a fiókban, hogy valaki tisztában legyen azzal, hogy nem a pénzt miatt megy sem most, sem az elmúlt akárhány évtizedben bárki is pedagógusnak Magyarországon.

Tisztességes fizetést szeretnének a napi 8-10, de jellemzően inkább még több munkáért, ahogyan te is és mindenki más is a saját munkájáért.

2022. dec. 26. 12:55
 39/71 A kérdező kommentje:
Ismerek sok tanárt, én is jártam iskolába. Demagóg duma ez a "3-ig órát tartok stb". Lehet tart addig is néha, de megint nincs szó arról, amikor már délben hazamegy, mert vége a napjának. Meg amikor nem tartja meg az óráját, hanem berak filmet a gyerekeknek, hogy nézzék azt. Ilyen tanárokról nem beszélünk?
2022. dec. 26. 14:50
 40/71 anonim ***** válasza:
100%
39: Jól van most ilyen szarrágással kár próbálkozni a hiteltelenítéssel, akkor is teljesen legitim okokból zajlanak a tüntetések ha te ideológiai kérdést csinálsz belőle. Amúgy meg a baj azzal, hogy filmet is néznek? Ha meg nem néznek hanem csak a nyers, száraz tradicionális óraadás zajlik akkor az a baj, hogy milyen unalmas, nem halad a korral, nem elégíti ki a diákok vizuális ingerek iránti igényeit stb. Ez is egy oktatási módszer, néztek valamit és átbeszélitek. Nálunk például mindenki imádta a filmnézéseket, bioszon volt hogy az 'egyszer volt az életből' néztünk pár epizódot, angolon idegennyelven néztük a filmet aztán valamit írni kellett belőle közben, törin az István a király tök sokat segített hogy megszeressem az Árpád-kort. Egyébként én nem vagyok tanár, de egyetem mellett önkénteskedtem egy szervezetnél ahol online tartottam órákat kisegítő jelleggel. Nem akkora buli ám az, le kellett csökkentenem egy idő után heti két alkalommal 2x45 percről, heti egyszer 2x45 percre mert vizsgaidőszak felé már egyáltalán nem fért bele. Pont ennyire lehet kellemes teljes munkaidő mellett magánórákat tartani. Ha valami épkézláb órát akarsz adni, és fejlődni is szeretnél szakmailag akkor az tényleg rengeteg készüléssel jár, nem kamuznak. Neked is meg minden károgónak nyugodtan ki lehet próbálni pl. a Kórházsulinál.
2022. dec. 26. 15:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!