Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A határon túli magyarok...

A határon túli magyarok szavazatait hogyan számolták? Pl. egész Erdélyt felosztotta Magyarország választókerületekre? Vagy hogyan? A másik, hogy mennyi volt az ő számuk külön? Tehát hány szavazazásra jogosult él Erdélyben, ill. a Felvidéken?

Figyelt kérdés

#szavazás #Erdély #Felvidék #határon túli szavazatok
2022. dec. 24. 14:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak fél szavazatot adhattak le az itteniek, körzetre nem szavazhattak, csak listára, de arra is csak előzetes regisztráció után.

Más mint a romániai rendszer, ahol az egész világtérképet felosztották körzetekre és a külhoni románok egyaránt szavazhatnak listára és körzetre is (ez sok vicces helyzetet is eredményez a visszaosztásnál - pl. Izrael területi képviselője egy adott ponton egy kolozsvári RMDSZ-es magyar politikus volt, aki se zsidó nem volt, se Izraelben nem járt, csak oda osztották vissza a töredékszavazatokat neki, mert Izrael egy választókerületnek számított).

Én egyébként nem vagyok híve annak, hogy az ember ott szavazzon, ahol egyáltalán nem tartózkodik életvitelszerűen, ezért Magyarországra én nem is regisztrálok, nemhogy leszavazzak.

Az se tetszik, hogy a moldáviai, bukovinai, szerbiai, magyarországi honosított románok átszavazgatnak ide, hozzánk, teljes értékű szavazattal ráadásul (közben azt sem tudják, mi itt a politikai valóság!).

2023. jan. 6. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!