Szerintetek kell a választókerületekben a koordináció, vagy nem?
Ha megvalósulna az ellenzéken belül a teljes koordináció, akkor teljesen biztos hogy nem lenne a parlamentben Fideszes többség.
Nekem már elegem van az egyre fokozódó hazug, gyűlöletkampányokból, az undorító karaktergyilkosságokról, az ellenségképekből, az állandó fenyegetőzésekből, a nem Fideszes térségeken való "bosszúállásból", az alul teljesítő gazdaságból, nagy mértékű kivándorlásból és a mindent átitató korrupcióból.
Nyilván nehéz lenne a választások utáni időszak, de hova tovább, egyre kisebb esélye lesz a kormányváltásnak, választások után az ÁSZ betiltja a Jobbikot, és még egyéb elégtételekre is számíthatunk Orbán beszédéből kiindulva, valószínűsíthetően felszámolják a demokráciát, és kommunista blokkot csinálnak Magyarországból.
Sajnos a Jobbik nem hajlandó tárgyalni a DK-val és MSZP-vel (valamennyire érthető módon), de már rég nem az a kérdés, hogy ki kivel szövetkezik. Illegitim a kormányunk, meg kell valósuljon az elszámoltatás, és akár még Orbán Viktor is rács mögé kell kerüljön.
Ha az egész bagázs összefogna a fidesz ellen, fidesznek akkor is 2/3 lenne...
Meg hány szavazó kiábrándulna pl jobbikból ha mszp vagy dk val összefogna...
Szal lehet többet vesztenének mint nyernének
"Ha az egész bagázs összefogna a fidesz ellen, fidesznek akkor is 2/3 lenne..."
Nem egészen, ugyanis a fityisz-kdnp tolvajszövetség 2014-ben is lényegesen kevesebb szavazatot kapott mint az akkori ellenzék. És a tolvajok népszerűsége azóta jelentősen csökkent, pl. az elmúlt két hétben is kisebb lett a támogatottságuk.
"2014-ben is lényegesen kevesebb szavazatot kapott mint az akkori ellenzék."
Már bocs, de a realitást is figyelembe véve annak elég kicsi a valószínűsége, hogy az összes ellenzéki egy (univerzális jelöltre szavazzon). Persze kockás papíron ez tök jól mutat.
De az embereknek elveik, érzelmeik, és személyes tapasztalataik is vannak. Hiába az mszp-s elvtárs a legesélyesebb az ellenzékiek közül, a büdös életben nem szavaznék rá. És nem azért mert mszp-s, hanem mert, mint ember nem ér lófaxt se!
Megértem, hogy eleged van a gyűlölködésből. De annak sok formája van ám! Ahogy te fogalmazol, az is az. Lehet, hogy nem annak szántad, de már beléd (és sokakba) oltotta a Fidesz, akkor is így viselkedsz, ha nem akarod.
A gyűlölködés abbahagyása a beszédképességben nyilvánul meg. Mindenkivel! Legfeljebb nincs fogadókészség. De még akkor is vizsgálni kel, vajon minden megpróbáltál, vajon elmentél-e a képességeid határáig? Mert ha nem, gyűlölködsz.
A leváltás egyébként éppen azon múlik, hányan étik ezt meg. A gyűlölködés ugyanis képes hatalommegtartó lenni, ezért annyira fontos a Fidesznek. Neki már az is jó, ha őt gyűlölik, mert itt a lényeg nem az irány, hanem a cselekvés maga. Nem könnyű ezt átlátni.
Én ezt a fene nagy össze nem fogást azért nem értem, mert vegyük például a Vonát.
Értem hogy nem azért hozott létre egy pártot (mondjuk csak nemes egyszerűséggel nemzeti radikálisnak), hogy utána baloldali szociáldemokratákkal szövetkezzen.
De!
Németországban a háború óta 2-szer is volt nagykoalíció...
Ez nem a pártok összeolvadását, az politikai identitásuk sutba dobását jelentené, csak az ellenfél legyőzését és kormányra kerülésüket.
A szavazók pedig megértenék, hogy mivel most nincs igazi demokrácia helyette autokratikus a berendezkedés, így ezt a RENDSZERT kell megváltoztatni, az pedig csak így megy.
A Demokráciát így tulajdonképpen elismerik pedig nem kéne.
A másik dolog az, hogy a politikusoknak ne gondoljuk már hogy nem érdeke, (egyébként mint halljuk is az ellenzéktől folyamatosan, hogy igény van a szavazók részéről, sőt majdhogynem követelés lenne, az igazi összefogás) hogy hatalmon legyenek már csak anyagilag is.
Nem igaz hogy ez nem írja felül a pártérdekeket.
És még a politikai elveket sem adnák fel, hiszen mondom: NEM ÖSSZEOLVADNÁNAK, és mindenki gondolná hogy nem szívjóságból, szívszerelemből indulnak együtt, hanem mert most csak így tudnak labdába rúgni
"Nekem már elegem van az egyre fokozódó hazug, gyűlöletkampányokból, az undorító karaktergyilkosságokról, az ellenségképekből, az állandó fenyegetőzésekből, a nem Fideszes térségeken való "bosszúállásból", az alul teljesítő gazdaságból, nagy mértékű kivándorlásból és a mindent átitató korrupcióból. "
Aztán meg "rácsmögé Orbánozol" !!!!!
Ebből nekünk is elegünk van ám!
"Aztán meg "rácsmögé Orbánozol" !!!!! "
Miért b szátok meg hülyék, nem oda való????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!