Miért követtek el ilyen rasszista bűncselekményt emberek?
"Rasszista, cigányellenes plakát jelent meg a Pető Intézet melletti Villányi úti villamosmegállóban, a fotó a Trash of Pest Facebook-csoportban bukkant fel - írta meg az Index. A mangafigurát ábrázoló plakáton az alábbi szöveg olvasható:
"Hé, oni-csán! (japánul "idősebb testvér" - a szerk.) Tudtad-e, hogy a cigányok a lakosság mindössze 9%-a, mégis ők követik el a bűncselekmények kétharmadát? De hát az hatalmas felülreprezentáció! Bizony, az hatalmas oni-csán!"
Tóth Márton MSZP-s önkormányzati képviselő Facebook-posztjában szintén beszámolt az esetről, azt írva, letakarták a rasszista plakátot. "Újbudán nincs helye semmilyen rasszista provokációnak sem! Ezért a Pető Intézetnél kihelyezett gyűlöletkeltő plakátot az MSZP aktivistáival lefedtük és a hatóságot értesítettük. STOP rasszizmus!" - olvasható a bejegyzésében."
#21-nek (kérdezőnek):
Értem én hogy mi a problémád, de az a helyzet, hogy a cigányokat kiemelőknek is igazuk van.
Bár nincs rá statisztika ezért csak az én szavam van, de elhiheted nekem hogy százalékos alapon vizsgálva a bűnözők arányát, a cigányok NAGYON sokkal magasabb értéket képviselnek.
Ne is vegyél alapul mást, hogy a börtönökben az arányuk kb 75%.
Úgy, hogy a "magyarok" és a cigányok aránya a társadalomban 85%-15% körüli. Brutálisan magas a köreikben a bűnözés.
#22: "Ne is vegyél alapul mást, hogy a börtönökben az arányuk kb 75%."
Ez is rasszista megállapítás volt.
#23-nak:
Már írtam korábban is, de most megismétlem:
Többszörösen büntetett előélettel nem rasszista kijelentés.
Mi a bajod? Az, hogy kimondom azokat a TÉNYEKET, amiket nem szeretnél hallani?
A Bakócai intézetben kb 120-an voltunk, abból kb 10-12 "magyar". Gondolom ez is kényes a fülednek.
Attól, hogy mindenki próbálja "elkenni" a problémát, az attól még létezik.
Engem nem izgat, ismerem őket, és én azzal teljesen tisztában vagyok hogy túlnyomó többségük már megjárta valamelyik sittet.
27
Nem látod, hogy a kérdező egy troll?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!