A "privatizált" egyetemek miért nem vesznek maguknak középiskolát, gimnáziumot?
Elég sok egyetemet alapítványivá alakítottak.
Miért nem adnak nekik egy-egy gimnáziumot, szakközépiskolát?
Az alapítványi intézményekben a fizetések is sokkal jobbak, mint az államiakban.
Ezáltal, több közoktatási intézményt is kilehetne emelni a kőszférából, ezáltal jobb lenne a tanárok fizetése.
Plusz a diákokat jobban felkészítenék az egyetemi képzésekre.
Ugyanis, az igen nagy probléma,hogy az egyetemi matek és a gimis matek között óriási a távolság, a hallgatók kénytelenek privát fejtágításokra járni.
Alapítványi = orbán valamilyen haverja kisajátította magának, hogy a közpénzeket azon keresztül ellapátolják.
Nem jobb ott sem, függetlenség itt sincs egy fikarnyi sem.
"Ugyanis, az igen nagy probléma,hogy az egyetemi matek és a gimis matek között óriási a távolság, a hallgatók kénytelenek privát fejtágításokra járni."
Gazdaságinformatikusként végeztem BSc-t majd MSc-t. Szakközépből mentem egyetemre, középszintű matekkal, egyik matekos tantárgy sem okozott olyasfajta fejtörést, hogy külön tanárhoz kellett volna járnom. Sőt, inkább én korrepetáltam gimnazistákat. Aki akarja, el tudja sajátítani, maximum kell pár óra külön készülés valakivel de ilyenre nem tud felkészíteni semmi előre. Nem igazán éreztem akkora nagy ugrást azért, tudtam, hogy meg kell tanulnom deriválni, integrálni meg egy pár hasonló finomságot de nem volt zsákbamacska.
Mi értelme lenne az egyetemen bármilyen matekot tanítani akkor, ha mindent megtanítanának középsuliban (feleslegesen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!