✅Most mikor nagymértékben erősödik💪 a forint a Dollármédia mélyen hallgat? Miért?
440 felett is volt bőven a zöldhasú nem olyan rég, mára elképesztő forinterősödés után több, mint 60 forintot(!!) erősödött ezidáig, a baloldali média és politikusok mégsem erről beszélnek.
Nem az lenne a helyes, hogy erről is beszámolnak?
Mutasson valaki olyan kormányt, aki el tudta érni, hogy ilyen rövid idő alatt a forint képes volt több, mint 60 forintot erősödni. Ez több, mint 15 százalék!!
Ez jó és szép, a tendencia remek. A számok láttán egyértelmű, hogy a forint korábbi gyengülését a spekulánsok támadásai és a háborús infláció okozta.
Ezekről a sikerekről kellene beszélni, nem gondoljátok?
70
Nekem a bankban és a Fundanentánál is ezt mondták. Szóval tájékozódni megéri, mert itt a válaszok 99 százaléka butaság.
"Az állampapír fix kamatozású, a névértéke nem romlik amit befizetsz."
Én sem a nominális értékéről beszéltem, hanem arról, hogy ha a gazdaság német cégekre és EU felzárkóztató támogatások Euro alapú bevételeire épül, akkor kiváló üzlet, hogy Forintban adósítod az államot, és folyamatosan rontod a Forintot. A Forint rontása ezen kívül jó az exportnak, névlegesen nőnek a fizetések a multikban, miközben nem drágul az ország.
Cserébe drága az import, és elvándorol a munkaerő mert fizetésekben versenyképtelenek leszünk, ami addig nem gond, ameddig amúgy is munkaerőhiány van, olcsó az energia és ömlik az EU pénz az országba. Csak most ez nem állja.
És ami ilyenkor visszaüt, hogy ha 12 évig nyilvánosan az a gazdaságpolitikád, hogy rontod a saját devizádat, akkor a befektetők nyilván nem fognak benned bízni, hogy majd pont egy válságban fogod erősíteni, ezért elkezdenek menekülni belőle, ami leveri az árat.
Szóval igen: részben tényleg azért szar a Forint, mert Orbánék 12 évig következetesen azt mondták, hogy legyen szar a Forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!