Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vesznek sokan új autót...

Miért vesznek sokan új autót a válság ellenére is?

Figyelt kérdés
2022. dec. 14. 22:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%

"Bizonyos szemszögből nézve most érdemes vásárolni. Ugyanis amíg pénzben van a pénzed, megeszi az infláció és szart sem fogsz tudni belőle venni. Ha most megveszel belőel valamit, az a pénz legalább nem értéktelenedik tovább. Persze az autó ahogy kigurult a boltból már feleannyit sem ér mint amennyiért vetted, de legalább tudod használni. Már ha van benzin, ugye:D

Ha most van 6 millád, vehetsz belőle egy autót. Ha jövőre lesz 6.5 millád, már nem biztos..."

Mármint az infláció hivatalosan 20%, azaz 20% körüli. A tényleges infláció persze kérdéses, de számoljunk 20% al.

Tehát veszel ma egy új autót, ami egy év múlva 30% al kevesebbet ér, de az idézett komment szerint fele annyit ér azonnal, tehát számoljunk azzal. Tehát megveszed a kocsit 6 millióért, azonnal csak 3 milliót fog érni. Helyette ha megtartod a 6 milla forintot, az romlik hivatalosan 20% ot, bár persze kérdéses, hogy jövőre mennyi lesz az infláció, meg a 20% körüli az a hivatalos ma is, amivel lehet vitatkozni. Nem kell sokat számolni, hogy mivel jár jobban az ember. Ráadásul azt a 6 milliót be lehetne tenni euróba is, új autóra meg eleve nincs is szükség.

Tehát ha befekteted a 6 milliót euróba, akkor mondjuk azt annyit fog érni 1 év múlva, mint amikor befektetted. Cserébe veszel 6 millióért egy kocsit, amire nincs is szükséged, de azonnal csak 3 milliót ér. Okos kis logika ez. xDDD

Kicsit kifejtettem az előző gondolatmenetem. Ma 23:08 vagyok.

2022. dec. 14. 23:18
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
Mert Magyarországon nincs igazán válság, még idén is nőttek a reálbérek az első félévben is, a munkanélküliség is alacsony, miért ne vennének?
2022. dec. 15. 00:22
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
Sokan? magánszemélyek alig vesznek.Természetesen van egy réteg aki megteheti,magam is gondolkodom rajta mert 8 éves az autóm már.De ők rendkívül kevesen vannak,nem pedig sokan.
2022. dec. 15. 00:26
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert még nincs akkora válság, még van pénz ami még ér valamennyit.

Nincs kollektív válság, eddig is voltak ágazatok ahol rengetegen kerültek padlóra miközben más ágazatok a csúcson voltak és csak az nem szerzett benne pénzt aki nem akart.

Másrészt meg nőnek az árak, infláció van. Aki tud vásárolni az vásárol, mert tudja, hogy jövőre már nem fogja tudni megvenni. Ha ma nem veszed meg a tejet 400-ért holnap már 600 lesz.

2022. dec. 15. 00:35
 15/19 anonim ***** válasza:
83%

"Na de persze az infláció hivatalosan 20%, de attól még a logikád idióta."

Nem idióta, hanem tény.

"Érdekes logika: Semmi szükség nincs új autóra, de azért vedd meg ameddig meg tudod venni"

Senki nem ilyenről írt. Nyilván nem az fog rohanni autót venni akinek ott van a tavalyi. Ellenben sokan vannak akiknek elöregedett a régi, vagy akármilyen okból amúgy is kell új, akkor ők nem fognak gondolkozni, hogy most vegyenek vagy jövőre.

2022. dec. 15. 00:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

10-11, nem azt mondtam, hogy befektetést akarnak, hanem autót:D És nyilván nem arról beszélek, hogy "hé, asszony, van fölös pénzünk, vegyünk még 3 skodát" hanem hogy aki ott van, hogy vagy idén, vagy jövőre autót akar venni, az jobban jár, ha most veszi.

Csökken az értéke? Nahát!:D De ki mondta, hogy befektetésről van szó? Én nem. Valaki itt írta, hogy akkor már inkább aranyat vesz. Vegyen. Csak azzal nehéz utazni.

2022. dec. 15. 00:37
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ha csak magamat nézem:

Ha tudtam volna, hogy sok évnyi gyűjtögetés és lemondás után is csak egy Kőbányai panelom lesz, akkor már évekkel korábban vásároltam volna egyet.

Csak akkor még nem 25 millióért, hanem 12-15-ért. A maradék 10-ből meg 5 lett volna akkoriban a felújítás, 5-ből meg új autót vehettem volna.

Most hogy vettem, konkrétan lenulláztam magam, a felújítás is nagyságrendekkel több lesz. 30 felett lesz mire kész lesz. Közben nem hogy 5 millióm nincsen autóra, de 5 millióért nem is tudnék venni új autót.

És még így is mákom volt, mert 1,5 év alatt tovább emelkedtek az árak, most már 35 millió lenne ugyanez. Konkrétan nem tudnám megvásárolni. Lenne legalább pénzem autóra, de az is lenullázna mert az is sokkal drágább lett.

2022. dec. 15. 00:43
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondjuk én sem értem hogy lett az autóból befektetés, amikor az autó néhány esetet leszámítva soha nem egy befektetés, hanem egy használati eszköz.

Ráadásul a magyar autó állomány alapvetően öreg. És nézzük fordítva.

Van egy 8-10 éves autód akkor nem mindegy, hogy veszel egy újat és újabb 8-10 évre le van tudva az autó vásárlás. Vagy vársz még és akkor ki tudja mikor fogod tudni lecserélni a tragacsodat, lehet csak 15-20 éves korában.

2022. dec. 15. 00:48
 19/19 anonim ***** válasza:
mert megtehetik es ugy gondoljak miert ne?
2023. jan. 1. 02:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!