Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van Magyarországon objektív...

Van Magyarországon objektív híroldal?

Figyelt kérdés

Ugye vannak a legnagyobbak, az Origo ami full Fideszes, aztán a Telex, 444, HVG ami full woke propaganda oldal.

Idáig az Index tűnik valamennyire normálisnak.

Tudtok esetleg olyat, ami tényleg objektív?

2022. dec. 14. 12:19
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

38

Nem annak hívják. Küldjem a bibliográfiát a könyvekről, vagy ne? Neked kell eldönteni, hogy akarsz-e tanulni, vagy elvagy a világban tanulatlanul.

2022. dec. 16. 08:09
 42/57 anonim válasza:
Telex
2022. dec. 16. 13:42
 43/57 anonim ***** válasza:

"Egyébként arra gondoltam, amikor jött az a hazug propaganda, hogy a 'zukránok szavazni járnak át és ezért a tulajdonosok tudta nélkül bejelentik őket a lakásukba."

Szerintem ez nem akkora hazugság, de szedjük szét.

Valóban sok határon túl élő magyar állampolgár van bejelentve magyarországi lakcímmel, akad olyan is, hogy egy címre irreálisan sokan vannak bejelentve, ill. hogy nem lakható házba vannak bejelentve.

Ebből adódnak olyan problémák, hogy egy kihaló kis falvacskában, ahol alig laknak, a vidéki CSOK nem elérhető, mert rengetegen be vannak jelentve, választáson meg akkora a forgalom, mint soha egész évben.

Nyilván nem kérdőjelezem meg, hogy csak magyar állampolgár szavazhat, de simán lehetnek olyan magyar állampolgárok, pl. házasság által, akik nem is tudnak magyarul.

És igen, az is simán elképzelhető, hogy Ukrajnából, Romániából kisbusszal szállítják a szavazókat, akiknek fizetnek valamennyit azért a pár x-ért.

Mi ebben a hazugság konkrétan?

Olyan is előfordul, hogy egy klinikára jelentkeztek be lakóknak - nem ukránok.

[link]

2022. dec. 16. 17:06
 44/57 A kérdező kommentje:

"Valóban sok határon túl élő magyar állampolgár van bejelentve magyarországi lakcímmel, akad olyan is, hogy egy címre irreálisan sokan vannak bejelentve, ill. hogy nem lakható házba vannak bejelentve."

Igen, csak az ok egész más. A magyar autók miatt, mert az ukrán 3x annyiba kerül a világ legnagyobb regadója miatt. Szavazni meg nem kell lakcím.

"Nyilván nem kérdőjelezem meg, hogy csak magyar állampolgár szavazhat, de simán lehetnek olyan magyar állampolgárok, pl. házasság által, akik nem is tudnak magyarul."

Viszont a szavazáshoz nem is kell lakcím.

"És igen, az is simán elképzelhető, hogy Ukrajnából, Romániából kisbusszal szállítják a szavazókat, akiknek fizetnek valamennyit azért a pár x-ért."

Bizonyíték?

"Mi ebben a hazugság konkrétan?"

Pl az, hogy a tulajok ne tudtak volna róla. Ők maguk árulták a lakcímet 50 ezer forintért / személy. Nem a polgi, meg nem a Fidesz rendezte, hanem a tulajok, az ok meg lásd az első bekezdést. Az persze tény, hogy a legtöbb Kárpátaljai Fideszes, mert hát lássuk be, a bal oldal mindent meg is tett ennek érdekében. Ha nincs honosítás, nincs magyar útlevél, én sem dolgozhattam volna Németországban, meg most át sem tudtam jönni, hanem mentem volna a frontra, plusz nem lett volna egyszerű a letelepülés magyarként Magyarországon. Én ennek ellenére se szavazok rájuk, de mások igen.

2022. dec. 16. 18:00
 45/57 anonim ***** válasza:
60%

"Szavazni meg nem kell lakcím."

Féligazság!

A pártra (listás jelöltek) szavazáshoz nem kell magyarországi lakcím, ebben igazad van.

Viszont az egyéni választókerületes szavazáshoz igenis kell.

A dupla szavazatért, na meg a magasabb győztes kompenzációs szavazatért, igenis nagy szükség van rájuk.

Továbbá a az önkormányzati választáson csak helyi lakcímmel szavazhatnak.

Helyi népszavazásnál is csak bejelentett lakosok tudnak szavazni, de ez rendkívül ritka eset, csak a teljesség kedvéért említem.

Szóval távolról sem igaz az állításod, és nem tudod megmagyarázni, hogy akkor a választás napján mitől népesednek úgy meg a falvan, mint ahogy azt sem, hogy miért ugrik meg a határforgalom.

Felvetésem: "Nyilván nem kérdőjelezem meg, hogy csak magyar állampolgár szavazhat, de simán lehetnek olyan magyar állampolgárok, pl. házasság által, akik nem is tudnak magyarul."

válaszod: "Viszont a szavazáshoz nem is kell lakcím."

- A válaszod egy nagy terelés, egyáltalán nem kapcsolódik a felvetésemhez. Állampolgárságot említettem, nem lakcímet. A lakcímes "érvedet" már másodszor írod le, nem ismétlem meg magam. Annyival viszont kiegészítem, hogy igen, a házastárs is be van jelentve magyar lakcímre, ezt már nem lehet az autóval magyarázni, hacsak nincs egy családban két autó. Másfelől viszont ott az észrevétel, hogy helyben itt Magyarországon így szavaznak olyanok, akik nem is tudnak magyarul.

"Bizonyíték"

Volt erről videó a tévében, majd ha fizetsz nekem, akkor lehet, több időt fordítok a keresésre. Bizonyítsd be, hogy voltak a szüleidnek szüleinek szüleinek szüleinek szüleinek szüleniek szülei, és nem az ufók telepítették valamelyiket ide!

Kb. ez a szint. (Remélem, érded, mit akarok ebből kihozni.)

"Pl az, hogy a tulajok ne tudtak volna róla. Ők maguk árulták a lakcímet 50 ezer forintért / személy."

Na akkor itt álljunk meg egy szóra!

Nyilván van olyan eset, amit te mondasz, de ez még nem cáfolja azt, hogy be lehet jelentkezni a tulajdonos tudta nélkül. Azt senki nem mondta, hogy csak ez volt, tehát nem cáfoltál, bár azt a látszatot akartad kelteni.

"Az persze tény, hogy a legtöbb Kárpátaljai Fideszes, mert hát lássuk be, a bal oldal mindent meg is tett ennek érdekében."

Ez nem egészen így van. A Fidesz csak kihasznált benneteket a szavazatotokért, ez volt az egyetlen motivációjuk. Persze alakoskodnak a mai napig.

Kicsit aljas módon csinálta ezt annak idején a Fidesz. Téma volt, hogy mi legyen a határon túli magyarokkal, '93 környékén, amikor erről vita volt, úgy állapodott meg a Fidesz és az MSZP-SZDSZ, hogy erről a kérdésről majd a választások után fognak dönteni, hogy ne legyen választási kampányfogás, ne tépjenek fel sebeket, ne használja senki se fel a határon túli magyarokat. A Fidesz megszegte a szavát. Nem először, de azóta már számtalanszor.

Azért egy érdekesség: [link]

2022. dec. 17. 12:29
 46/57 A kérdező kommentje:

2006-ban nem a Fidesz kampányolt a visszahonosítás ellen, hanem a baloldal. Ez tény.

Tulaj tudta nélkül meg nem lehet lakcímet létesíteni és a legtöbben nem is szavaznak, az meg, hogy volt aki szavazott, nem jelenti azt, hogy össze kell mosni az összes Kárpátaljaival. Pont a baloldal volt a legjobban felhaborodva a gyermekvédelmi törvény miatt, mert hogy talán utalhat arra, hogy a melegeknél több a pedofil. Ez kettős mérce.

Az meg, hogy mit mondtak évtizedekkel ezelőtt, az 2 okból nem releváns: 1. Azóta változtattak rajta, 2. Mit a példám is mutatja az érv egy az egyben hülyeség volt (ellenzék ma is ezzel érvel egyébként) 3. Nem szavaztam rájuk soha és nem is fogok.

2022. dec. 17. 15:43
 47/57 anonim ***** válasza:

Na akkor néhány dolgot ha jól értem hallgatólagosan beismertél, különben arra is kitértél volna.

Ezek az alábbiak:

- Valóban sok határon túl élő magyar állampolgár van bejelentve magyarországi lakcímmel, akad olyan is, hogy egy címre irreálisan sokan vannak bejelentve, ill. hogy nem lakható házba vannak bejelentve.

- A (több) szavazáshoz nem kell lakcím.

- Sok olyan "magyar állampolgár" is be van jelenkezve fiktív lakcímmel, és jár szavazni, akik nem is beszélnek magyarul.

- Elismered a fiktív lakcímes külhoni magyarok létezését.

- Vitatod, hogy a tulajdonos tudta nélkül be lehetett jelentkezni.

Nos be lehet, csak nem legálisan.

És akkor nézzük a továbbiakat.

"2006-ban nem a Fidesz kampányolt a visszahonosítás ellen, hanem a baloldal. Ez tény."

Ezt nem is vitattam. Viszont nagyon helyesen tették, én is ezen az állásponton vagyok.

Ha arról szólt volna a népszavazás, hogy

- szeressük a határon túli magyarokat, akkor arra úgy szavazok, hogy igen.

- adjunk-e rendszeresen Magyarország GDP-jének x összegét a határon túli magyar kisebbségnek, amiről egy általuk megválasztott helyi kisebbségi képviselők döntenek, stb. (nem pedig a magyar kormány a fejük fölött úgy, hogy kegynek érezzék azt, és függőségi viszonyt alakítsanak ki) - akkor arra is azt mondom, hogy igen. És nem lenne egy szavam se, ha annyit, vagy még többet kapnának rendszeresen, mint most, tehát nem is a pénzről van szó. Ezzel bizony sokszorosan jobban járnátok ti is.

- vízum nélkül (esetleg magyar nemzetiségi igazolvány birtokában útlevél nélkül is) bármikor Magyarországra jöhessetek - válaszom: igen.

- Harcoljunk azért, hogy ezzel az EU-ban is korlátozás nélkül császkáljanak, munkát vállaljanak, stb. - arra is azt mondom, hogy igen.

- vállalhassanak Magyarországon munkát? - igen.

- szavazhassanak a határon belüli dolgokkal kapcsolatosan, arra viszont az a válaszom, hogy NEM.

És még biztos lehetne néhány további kérdésre boncolni a témát, hirtelen ezek jutottak az eszembe.

"az meg, hogy volt aki szavazott, nem jelenti azt, hogy össze kell mosni az összes Kárpátaljaival."

Nem csak Kárpátalján élnek határon túli magyarok, hanem Erdélyben, stb. ők is mind szavazhatnak, és sokan otthon teljesen ellenőrízhetetlen, átláthatatlan módon levélszavazással.

"az meg, hogy volt aki szavazott, nem jelenti azt, hogy össze kell mosni az összes Kárpátaljaival."

Látod, ezért is mondom, hogy hatalmas hiba volt a határon túli magyaroknak ezt így erőltetni. Sejthették volna, hogy csak eszközök, és fel lesznek használva, így rettenetesen megosztottak lesznek. Korábban mindenki együttérzett velük, de a Fidesz megosztotta a nemzetet. A Fidesz is tudta, hogy ez lesz a következmény, de nem érdekelte, őket csak a hatalom érdekli. Őket okold az általánosításért!

Lehetett volna olyan megoldást találni, ami a határon túli magyaroknak jobb lett volna, amiben közvetlenül ők határoznak a saját ügyeikről, és ők sem szólnak bele úgymond más ügyébe, aminek a következményeit nem viselik, és akkor béke lenne. Persze a békében a Fidesz mindig is ellenérdekelt volt, mindenben igyekszik minél jobban megosztani a nemzetet, és minél nagyobb feszültséget, indulatot folyamatosan fenntartani. Gondold át!

Határon túli magyarok - határon belüli magyarok

illiberális - liberális

heteroszexuális - LMBTQ+

házasok - szinglik

vidékiek - fővárosiak

autósok - nem autósok

keresztények - nem keresztények

és még sorolhatnék egy rakás ellentétpárokat, ahol szándékosan gerjesztik a feszültséget.

Gyümölcséről ismerszik meg a fa.

"Pont a baloldal volt a legjobban felhaborodva a gyermekvédelmi törvény miatt, mert hogy talán utalhat arra, hogy a melegeknél több a pedofil. Ez kettős mérce."

Ez hogy vág ide?! Kapcsold már össze nekem logikailag a "gyermekvédelmi törvényt" azzal, hogy a tulaj tudta nélkül be lehet-e jelentkezni, vagy nem! :D

De ha már szóba hoztad, erről is beszélhetünk. Az az érv, hogy a homoszexuálisok között több a pedofil, nem igaz. A Fidesz sem ezzel érvelt, hanem azzal, hogy nemátalakítást népszerűsítenek óvodásoknak az óvodában, meg hasonló szintén "értelmes" dolgokkal.

Te sem gondolhatod komolyan, hogy a liberálisok egyébként nem szeretnék úgy általában, ha egy jobb gyermekvédelmi törvény lenne, ami jobban védi a gyermekeket! Dehogynem! Sőt!

Ezért is szerették volna, ha belevennék, hogy a papoknak minden tudomásukra jutott esetről értesíteni kelljen a hatóságot, még akkor is, ha az gyónás által jutott tudomásukra.

A gyermekek védelmét szolgálná egyébként pont a felvilágosítás, a tolerancia. Nem a homoszexualitásra nevelés, ahogy azt mondogatják, hanem az elfogadás, önelfogadás, önismeret.

Tudod, elég sok bullying szól erről, elég sok fiatalt hajszolnak öngyilkosságba, bullying által, vagy csak azért, mert nem tudják kezelni, ill. félnek a család és a társadalom megbélyegzésétől. A Fidesz pedig elég sok milliárdot költött arra, hogy ezzel mérgezze a társadalmat, tehát pont ők veszélyeztetik a gyerekeket.

Nem mellesleg az ENSZ gyermekjogi egyezményét is sérti ezzel a Fidesz.

Az új "gyermekvédelmi" törvénymódosítás néhány pontja valójában kifejezetten ártalmas a gyermekeknek, ezért számtalan pszichológus is tiltakozott.

Tehát még mindig nem értem, milyen kettős mércéről beszélsz.

"Az meg, hogy mit mondtak évtizedekkel ezelőtt, az 2 okból nem releváns: 1. Azóta változtattak rajta,"

Tévedés. A Fidesznek NEM változott az értékrendje. A Fidesz VALÓDI értékrendje a HATALOM ÉS A PÉNZ. Ezért bármit hajlandók voltak mondani, bármilyen köpönyeget hajlandóak felvenni, bármerre hajlandóak fordulni.

Voltak ők már

KISZ-tisztviselők (Kommunista Ifjusági Szövetség)

Liberálisok

Környezetvédők

Ateisták

polgárik

keresztények

illiberálisok

de nem teljes a sor, ha jól emlékszem.

És biztos lehetsz benne, hogyha holnap arra ébrednek, hogy Magyarországon a sátánisták vannak többségben, ill. az emberek többségét könnyen sátánistává lehetne tenni, gyorsan levetnék a kereszténység álcáját, és sátánistákká válnának, azt támogatnák.

Az értékrendjük, a valódi ideológiájuk tehát nem változott: azt kell mondani, amivel a legjobban befolyásolni tudják az embereket, amivel hatalmat tudnak szerezni. Tehát nem az őszinteség a fontos, sőt, az kifejezetten hátrányos is.

"Az meg, hogy mit mondtak évtizedekkel ezelőtt, az 2 okból nem releváns: 1. Azóta változtattak rajta, 2. Mit a példám is mutatja az érv egy az egyben hülyeség volt (ellenzék ma is ezzel érvel egyébként) 3. Nem szavaztam rájuk soha és nem is fogok."

Valójában csak egy érvet mondtál, de az sem állta meg a helyét.

2022. dec. 17. 21:48
 48/57 A kérdező kommentje:

Melyik nem állta meg a helyét?

Ha nincs állampolgárság, akkor a magyar férfiak nem tudtak volna eljönni. Életek múltak rajta. Ez az, amiről azt mondtad te sem adtad volna meg.

Holott minden felmenőnk magyar állampolgár volt, nagyapám pl háborús hős, el is vitték Szibériába.

2022. dec. 17. 22:10
 49/57 A kérdező kommentje:
Azonkívül még több pontatlanságot is írsz, amivel nem értek egyet, de nincs időm most belemenni
2022. dec. 17. 22:18
 50/57 anonim ***** válasza:
60%

Azért ne feledd, hogy amikor az ezzel kapcsolatos népszavazás volt, még egyáltalán nem volt semmiféle háború, tehát ez nem lehetett téma.

Másfelől ha csináltak volna olyan alkotmánymódosítást, hogy legyen valamiféle "határon túli magyar kisebbségi államplgár", amivel nem jár szavazati jog, stb. a fentiek értelmében, azt támogattam volna.

Amit nem, hogy olyan dolgokban szavazhatnak, amiknek nincs teljes következménnyel rájuk, vagyis a döntéseikért nem kell felelősséget vállalniuk.

Nem mellesleg szerintem Orbán most hatalmas hibákat követ el, most lehetne nagy gesztusokkal és segítséggel (akár feltételekhez kötött segítséggel) a hátrányos kisebbségi törvényeket segíteni, és az ukránok szimpátiáját is valamelyest elnyerni. Persze azzal, hogy mindenhol csak betesz, csak az ellenszenvet, gyűlöletet erősíti, ami a helyi magyarokon szerintem majd rendesen megbosszulja magát.

De itthon legalább jól döngeti a mellét, hogy milyen jó, aztán nem kicsit segíti Oroszországot.

"Azonkívül még több pontatlanságot is írsz, amivel nem értek egyet, de nincs időm most belemenni"

Máris meggyőztél! :D

Szerintem is hagyjuk abba, eleve több energiát tolok ebbe bele, mint te, és totál felesleges.

2022. dec. 17. 22:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!