Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elmondanátok fideszes ismerőse...

Elmondanátok fideszes ismerőseiteknek, posztolnátok fideszes és nem fideszes oldalakon az alábbi hasonlatot ami a fideszesek számára is érthetővé teszi, mit is jelent a mostani helyzetben a 15%-os nyugdíjemelés?

Figyelt kérdés

Képzeljünk el egy rabszolga családot. Szülők, nagyszülők, gyerekek. Éjjel nappal dolgoznak éhbérért, semmijük sincs, mindent elvesz tőlük a gazda. Már már ételt sem ad nekik, ezért az idősek nagyon legyengülnek és nem tudnak dolgozni. Na de a gazda nem akarja elveszteni a hű rabszolgáit, ezért lök nekik egy kis száraz kenyeret hogy mégse haljanak éhen. A fiatalabbaknak nem, ők éhezhetnek, ők bírják. Ekkor az öregek térden csúszva mennek a gazdához és lábát csókolgatva köszöngetik neki az elébük vetett a száraz kenyeret.

A fiatalabb rabszolgákat felháborítja a gazda és a nyugdíjas korú rabszolgák viselkedése, de senki nem figyel rájuk... Nem értik miért lázadnak, hiszen a gazda most adott az időseknek száraz kenyeret, így nem halnak éhen és tudnak még rabszolga munkát végezni, meg magasztalni a gazdát, hogy milyen nagylelkű!

2022. dec. 14. 08:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%

Egyrészt, nem posztolgatok privát oldalakon politikai dolgokat, mert proli dolognak tartom.

Másrészt tudom, hogy a fideszesek, pláne a nyugdíjas fideszesek annyira buták és szektások, hogy én közgazdászként mondhatok bármit, akkor sem értik vagy hiszik el.

2022. dec. 14. 09:43
 12/21 anonim ***** válasza:

Bokros is közgazdász és szerintem elmehet a p.csába a csomagjával együtt.

Jól megszopatta vele az embereket, és kitömte pénzzel a szegény bankokat.

Az összes ilyen közgazdászt falhoz kellene állítani.

2022. dec. 14. 11:14
 13/21 anonim ***** válasza:

Persze, nem állítom, hogy minden közgazdász ért egy ország vezetéséhez vagy egyáltalán megvan benne a szándék jól csinálni.

De azért legyünk őszinték, az átlag fideszesnek semmilyen tudása nincs a közgazdaságról, sem az összefüggésekről, sem a fogalmakról, de még arról sem, mit csinál(t) a Fidesz tulajdonképpen.

Lásd, itt volt a rezsicsökkentés esete, mikor ugye egyszer fixálták a rezsiköltségket, mikor egy rövid időre pont magasan voltak a világgazdasági árak, aztán mikor jó mélyre lementek, maradt a fixálás és igazából összességében, évekig többet fizetünk, mint jogos lett volna. Na erre a fideszesek míg mondtak? Rezsicsökkentés van. De közben fel sem fogták, nem is tudták, hogy már rég olcsóbbak az árak, mert semmi fogalmuk a világgazdaságról.

Vagy pl. mikor a kormány kifizette az IMF-hitelt úgy, hogy magasabb kamatú állampapírokat bocsátott ki, csak utóbbit nem hirdette. De ha megtette volna is mindegy, mert az emberek nem fogják fel, hogy az állampapír az állam részére egyfajta hitel, azaz magasabb kamatú hitelből fizette ki az IMF-hitelt, mint az lett volna, csak jaj, nehogy beleszóljanak, pazarolhat-e a kormány.

És még millió példát lehet mondani. Nem állítom, hogy az ellenzéki szavazók olyan túlképzettek, csak ugye ők meghallgatják a másik oldalt is, amit a Fideszesek nem.

2022. dec. 14. 12:21
 14/21 anonim ***** válasza:

Mit hallgassak meg a másik oldalon ?

Amikor Gyurcsány ostorozza a kormányt hogy miért nem csökkenti az üzemagyag adótartalmát ? Csak azt felejti el elmondani a híveinek hogy az EU meghatározza a minimum adótartalmat és a kormány nem csökkentheti ez alá az adót.

Ez aztán a korrekt tájékoztatás.

2022. dec. 14. 12:51
 15/21 anonim ***** válasza:

14-es, látod, pont erről beszélek. Hogy annyira buták vagytok, hogy nektek Orbánon kívül csak Gyurcsány létezik, pedig aki ellenzéki, az nem feltétlenül Gyurcsány-hívő, tekintve, hogy aki nem a kormány pártján áll, mindenki(!) ellenzéki tulajdonképpen. A kis-, középpártok is és a függetlenek is.

Nyugodtan lehet néhanapján pl. HVG-t is olvasni, fura, ők sosem szokták Origo módra minden cikkük minden mondatában a kormányt szidni és a másik oldalt dícsérni, sőt, kifejezetten kerülik ezt, hogy függetlenebbnek tűnjenek, de rengeteg gazdasági elemzésük van és sok olyan témát feldolgoznak, amiről a kormány egyszerűen hallgat. Bemutatják az érem másik oldalát, Orbánozás és Gyurcsányozás nélkül.

De ez csak egy példa volt, vannak ennél függetlenebb lapok is, és sok nemzetközi statisztikákat dolgoz fel a magyar állapotokról, amibe pláne nem tud belekamuzni semmit egyik oldal sem.

2022. dec. 14. 12:55
 16/21 anonim ***** válasza:

Rendben, egy kis vagy középpárt politikusa megmondja a frankót.

De miért nincs több szavazója ? Miért kis párt, ha ekkora politikai nagyágyuk a vezetői ? Miért nem tudják eladni a politikai nézeteiket a választóknak ?

2022. dec. 14. 13:17
 17/21 anonim ***** válasza:
Pont azért nincs több szavazója, mert az átlagember, mint mondtam, kifejezetten nem ért a gazdasághoz, ezért bármivel megvezethető.
2022. dec. 14. 13:18
 18/21 anonim ***** válasza:

Akkor ő egy rossz politikus. A jó politikus az átlagembert szólítja meg a számára érthető módon. Nagyképű szarjankó mindenhez is értő a szavazókat fikázó politikusokkal tele van az ország.

14 éves lehettem amikor apukámmal elmentünk egy műhelybe. Mikor eljöttünk én egy lekicsinylő megjegyzést tettem arra az emberre aki ott dolgozott, mert fizikai munkás volt. Apukám azt mondta hogy senkit se becsülj le mert lehet hogy te soha az életben nem leszel olyan jó a választott szakmádban mint ez az ember a sajátjában. Nagyon megjegyeztem.

2022. dec. 14. 13:24
 19/21 anonim ***** válasza:

18-as, ez önmagában hülyeség.

Látod, elmondtam pl. ezt a rezsis példát, idén év elején tele is volt vele a fideszesen kívül minden sajtóorgánum, táblázatokkal, cikkekkel hívták fel az emberek figyelmét, hogy hahó, rezsicsökkentés kamu alatt valójában évek óta többet fizettek, mint a piaci ár és a fideszesek mit csináltak?

1. El sem olvasták, mert nem Orbán mondta.

2. Ha elolvasták, akkor fel sem fogták, nem is akartak vele szembesülni.

3. Ha felfogtàk, az volt a reakció, hogy de bezzeg Gyurcsány.

Az átlagember sajnos, tetszik vagy sem, nagyon buta és sajnos nincs is igénye tájékozódni.

2022. dec. 14. 13:32
 20/21 anonim ***** válasza:

Látod egyszerűbb a választókat hibáztatni a sikertelen politikáért. Ez megy a választási vereség óta. Ezért nem lesz kormányváltás.

Az ellenzéki politikusok durcásan várják hogy a választók hozzáállása megváltozzon. Ez nevetséges.

2022. dec. 14. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!