"Cserébe" az uniós pénzekért miből engedett végül a magyar kormány? Valaki le tudná írni?
Figyelt kérdés
Azt olvastam az egyik cikkben, hogy az Újhelyi kárörömködik, de igazából miből engedett a Viktor?2022. dec. 13. 17:47
1/9 anonim válasza:
Úgy tudom belement az ukránoknak a hitelfelvételbe, de nem biztos.
4/9 anonim válasza:
Szinte semmiben. Megszavaztuk a pénz Ukrajnának, de azt eddig sem ellenezte a magyar kormány, csak formáján ment vita, és ez igazából nem is dőlt még el. Valójában ez csak azért lett bedobva, hogy legyen mit elengedni. Ezt az értelmes emberek látják is, ezért is ír még a politico is magyar sikerről. Újhülyével nem érdemes foglalkozni, nagyon pofára esett ő is.
5/9 anonim válasza:
Becsicskultunk rendesen. Megszavaztuk a csilliárdokat az ukránoknak, amit persze soha nem fognak visszafizetni, mi meg azonnal törleszthetjük. Meg fogunk szavazni mindent ezután, a vétó szót még a helyesírási szótárból is kitöröljük, jöhet az n+1 szankciócsomag, mi csak bólintunk, és a lényeg, hogy zs még mindig nincs, csak ígéret, hogyha leszopunk mindenkit prüsszelben, akkor esetleg, talán kapunk majd valamit. Kezd olyan érzésem lenni, mint annak a szamárnak, akire egy botot kötöttek, amiről egy répa lóg az orra elé, és csak megy, megy, megy...
6/9 anonim válasza:
Ez van , meg kellett tenni ha ez volt az ára egyértelmű.
7/9 anonim válasza:
"a magyar kormány sem engedett, mert a globális minimumadó elfogadása továbbra sem okoz adóemelést, a tanács megerősítette, hogy a magyar iparűzési adó megfelel a globális minimumadó feltételeinek, így nem kell új adót bevezetnünk. Az ukrajnai hitel esetében pedig azzal, hogy a bizottság arra kapott felhatalmazást, hogy az uniós költségvetés maradványainak terhére vegyen fel hitelt, nem bővül az uniós adósságállomány, ami a magyar fél feltétele volt."
Szóval semmi komolyban.
8/9 anonim válasza:
Lassan már tényleg az Unióból csak "maradványok" lesznek. Nesze semmi fogd meg jól! Ha én találok a bukszámban egy elbújt 20 ezrest, akkor az egy talált pénz, mondhatjuk valaminek a maradványa, amihez gazdaságilag elvileg semmi közöm, úgy hogy biztos nem hiányzik sehonnan. A globál minimumadóval szerintem meg várjunk, eddig mindig megszopattak valamilyen kiskapuval bennünket. Ott majd az lesz a bukta, hogy az új beruházások általában 5-10 évig iparűzésadó mentességet kapnak, majd kitalálják hogy ez burkolt támogatás, az adórendszer kijátszása, stb, és azért meszelnek el bennünket. Mondjuk én személy szerint örülnék, hogyha a sok idetelepült hulladékösszeszerelő multi végre fizetne is valamit a helyieknek, főleg úgy hogy egyébként minden kisebb vállalkozástól meg az első perctől kőkeményen behajtják az iparűzési adót.
9/9 anonim válasza:
8: Épp ezért mér nem adómentességet adnak, hanem támogatást a beruházási költségekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!