Minek jobb most lenni a Magyarországon? Melyik csoport a rendszer haszonélvezője? Társadalmi megbecsültség, jövedelem, életkörülmények tekintetében.
írhattok sorrendet is.
Nem fontos kormánypárti vagy ellenzéki inkább összességében kérdezem.
"Nagyon egyoldalú ez a szavazás, ez alapján építési vállalkozó. Írhattál volna például olyat is, hogy orvos, mérnök, programozó..."
Alapvetően egy jól fizetett mérnök, programozó jól keres (már ha tényleg jól keres persze), de nem haszonélvezője a rendszernek. Legalábbis elsőre úgy vettem, hogy az haszonélvező, akit a politikai támogat. És alapvetően ezt is jelenti ez a fogalom.
Megbecsültség és anyagi javak szempontjából szerintem élsportolók a császárok Magyarországon.
Ehhez a kommentárom:
-Sok olimpiai érmes állítja utólag, hogy konkrétan pszichés terrorban élték le a fiatalságukat, hogy kisajtolják belőlük az érmet. Ez a rendszer eredményes, hiszen láthatjuk, hogy a lakosságszámhoz képest milyen sok olimpiai érmünk van, de mégis borzasztó.
-Érdekesség, hogy a foci az a sport, ahol nem is kell kifejezetten eredményesnek lenni, hogy jól élj. Persze ha eredményes vagy, az nagyságrendeket hozzátesz. NB2-es focisták is azért vígan megélnek a fociból, még ha nem is járnak Lamborghinivel, mint Dzsudzsák.
-Ha én kormányoznék, nem élvezne prioritást az élsport, más dolgokra költeném az adófizetőim pénzét. A társadalmi hasznosulása a sportsikereknek ugyanis mindössze az, hogy van 2 katartikus perc, ha a magyar himnusz szól az éremátadón, vagy ha a magyar fociválogatott lő egy gólt. Őszintén szólva a szomszéd buszvezető hasznosabb munkát végez ennél, nemhogy egy mentős, rendőr, tűzoltó, stb.
-Ha tágabb értelemben nézzük a hasznosságot, nem csak azt, hogy attól működik a társadalom, akkor is inkább azokat díjaznám, akik maradandót alkotnak. Tehát egy eredményes kutatót vagy tehetséges művészt jobban megbecsülnék, mint egy sportolót.
-Egy szó mint száz, én legszívesebben véget vetnék az élsportkultusznak. Helyette a tömegsportot támogatnám, ami sokkal jobban ráfér az emberekre!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!