Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek jobb most lenni a...

Minek jobb most lenni a Magyarországon? Melyik csoport a rendszer haszonélvezője? Társadalmi megbecsültség, jövedelem, életkörülmények tekintetében.

Figyelt kérdés

írhattok sorrendet is.

Nem fontos kormánypárti vagy ellenzéki inkább összességében kérdezem.

2022. dec. 13. 10:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon egyoldalú ez a szavazás, ez alapján építési vállalkozó. Írhattál volna például olyat is, hogy orvos, mérnök, programozó..."

Alapvetően egy jól fizetett mérnök, programozó jól keres (már ha tényleg jól keres persze), de nem haszonélvezője a rendszernek. Legalábbis elsőre úgy vettem, hogy az haszonélvező, akit a politikai támogat. És alapvetően ezt is jelenti ez a fogalom.

2022. dec. 13. 12:57
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Megbecsültség és anyagi javak szempontjából szerintem élsportolók a császárok Magyarországon.

Ehhez a kommentárom:

-Sok olimpiai érmes állítja utólag, hogy konkrétan pszichés terrorban élték le a fiatalságukat, hogy kisajtolják belőlük az érmet. Ez a rendszer eredményes, hiszen láthatjuk, hogy a lakosságszámhoz képest milyen sok olimpiai érmünk van, de mégis borzasztó.

-Érdekesség, hogy a foci az a sport, ahol nem is kell kifejezetten eredményesnek lenni, hogy jól élj. Persze ha eredményes vagy, az nagyságrendeket hozzátesz. NB2-es focisták is azért vígan megélnek a fociból, még ha nem is járnak Lamborghinivel, mint Dzsudzsák.

-Ha én kormányoznék, nem élvezne prioritást az élsport, más dolgokra költeném az adófizetőim pénzét. A társadalmi hasznosulása a sportsikereknek ugyanis mindössze az, hogy van 2 katartikus perc, ha a magyar himnusz szól az éremátadón, vagy ha a magyar fociválogatott lő egy gólt. Őszintén szólva a szomszéd buszvezető hasznosabb munkát végez ennél, nemhogy egy mentős, rendőr, tűzoltó, stb.

-Ha tágabb értelemben nézzük a hasznosságot, nem csak azt, hogy attól működik a társadalom, akkor is inkább azokat díjaznám, akik maradandót alkotnak. Tehát egy eredményes kutatót vagy tehetséges művészt jobban megbecsülnék, mint egy sportolót.

-Egy szó mint száz, én legszívesebben véget vetnék az élsportkultusznak. Helyette a tömegsportot támogatnám, ami sokkal jobban ráfér az emberekre!

2022. dec. 13. 13:07
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért a fideszmaffia az építőipar támogatását mindennél fontosabbnak tarta. Láthatjuk, hogy még a rekord infláció és az egyre eladósódó államháztartás idején is tolja tovább a minden ész érvvel szembe menő piaci folyamatokba beavatkozó CSOK-ot, amiről már a bevezetésének pllanatában egyértelművé vált, hogy csak az árak emelésére és semmi másra nem való. Ebből pedig szépen, felfoghatatlanul elképesztő módon, aránytalanul meggazdagodott minden építési vállalkozó, miközben a tanárokra egy kanyi se jut. Tényleg rdemes adót fizetni egy olyan országban, ahol az adómat arra haználják fel, hogy én magam is hátrányba kerüljek egy bizonyos szük támogatott réteggel szemben ingatlanvásárláskor vagy felújításkor és az adómból tuskó, ogre vállalkozók gennyesre gazdagodjanak.
2023. jan. 1. 20:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!