Minek jobb most lenni a Magyarországon? Melyik csoport a rendszer haszonélvezője? Társadalmi megbecsültség, jövedelem, életkörülmények tekintetében.
írhattok sorrendet is.
Nem fontos kormánypárti vagy ellenzéki inkább összességében kérdezem.
1. Fidesz közeli vállalkozó
2. Fidesz közeli "médiamunkás"
3. Rendvédelmi vezető (tiszt az őrmester is, az ilyen kis halakkal nem foglalkoznak)
4. Kisebbségi vezetők
A többiek csak szolgák. A felső 4 csoport tartja egyben a vázat.
1. orvost az eü dolgozóba vettem.
Nagyon sok ember mérnök végzettsége szerint de egész mást csinál. Mérnöki munka / programozás a legkevésbé kitett a politikának szerintem. Plusz nagyon sok helyre belefér, pl már van eü-ben építési vállalkozás katonaság média de még egyházakban iskolákban is van rendszergazda szg karbantartás.
Az orvos kiesik, max magánban éri meg, miközben államiban szarul keresel.
A programozó ugyanaz. Nekem van ismerősöm állami helyen és ott kicsit alacsonyabb a fizu, viszont cserébe minden jött-mentet felvesznek, ami miatt olyan a minőség, mint amit a kráta esetén láthattunk.
A kérdés jellegéből adódóan szerintem állami helyekről beszélt vagy legalább állami megrendeléseket kiszolgáló helyekről, az még ugyanúgy szar az általad felsoroltaknak.
Bármely más országban is jobban megy egy építési vállalkozónak, mint egy mezei pedagógusnak vagy nyugdíjasnak. És bárki más kormányozna Magyarországon, akkor is jobban menne egy építési vállalkozónak, mint egy mezei pedagógusnak vagy nyugdíjasnak.
Hozzáteszem, az sokkal kockázatosabb élet, mint egy pedagógusé.
"Mitől lenne havi 1 milliós bér szar egy orvosnak? Simán megkeresnek ennyit államiban is."
80 órában, vagyis 40 óra alatt kb. csak fél millió, ami szar ahhoz képest, hogy mennyit kereshetnének, hulla fáradtak lesznek és szar körülmények között kell dolgozniuk.
"de szerintem a baloldali vezetők,sem szenvednek hiányt semmiben"
Itt kikre kell gondolni? Azokra akik ellen rendszeres lejárató kampányok vannak és adott esetben perek is?
Bige mégcsak nem is baloldali, de őt is rendszeresen cseszegetik. Kétlem, hogy ez lenne az az élet, amiről álmodott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!