Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek jobb most lenni a...

Minek jobb most lenni a Magyarországon? Melyik csoport a rendszer haszonélvezője? Társadalmi megbecsültség, jövedelem, életkörülmények tekintetében.

Figyelt kérdés

írhattok sorrendet is.

Nem fontos kormánypárti vagy ellenzéki inkább összességében kérdezem.

2022. dec. 13. 10:35
A kérdező szavazást indított:
pedagógus
rendvédelmi tiszt
öregségi nyugdíjas
építési vállalkozó
pap lelkész
kisebbségi önkormányzat képviselője
egészségügyi dolgozó
médiamunkás
15 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyoldalú ez a szavazás, ez alapján építési vállalkozó. Írhattál volna például olyat is, hogy orvos, mérnök, programozó...
2022. dec. 13. 10:44
 2/13 anonim ***** válasza:
57%

1. Fidesz közeli vállalkozó

2. Fidesz közeli "médiamunkás"

3. Rendvédelmi vezető (tiszt az őrmester is, az ilyen kis halakkal nem foglalkoznak)

4. Kisebbségi vezetők

A többiek csak szolgák. A felső 4 csoport tartja egyben a vázat.

2022. dec. 13. 10:45
 3/13 A kérdező kommentje:

1. orvost az eü dolgozóba vettem.

Nagyon sok ember mérnök végzettsége szerint de egész mást csinál. Mérnöki munka / programozás a legkevésbé kitett a politikának szerintem. Plusz nagyon sok helyre belefér, pl már van eü-ben építési vállalkozás katonaság média de még egyházakban iskolákban is van rendszergazda szg karbantartás.

2022. dec. 13. 10:55
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Az orvos kiesik, max magánban éri meg, miközben államiban szarul keresel.

A programozó ugyanaz. Nekem van ismerősöm állami helyen és ott kicsit alacsonyabb a fizu, viszont cserébe minden jött-mentet felvesznek, ami miatt olyan a minőség, mint amit a kráta esetén láthattunk.

A kérdés jellegéből adódóan szerintem állami helyekről beszélt vagy legalább állami megrendeléseket kiszolgáló helyekről, az még ugyanúgy szar az általad felsoroltaknak.

2022. dec. 13. 10:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
4: Mitől lenne havi 1 milliós bér szar egy orvosnak? Simán megkeresnek ennyit államiban is.
2022. dec. 13. 11:05
 6/13 anonim ***** válasza:
34%
A gázszerelő lemaradt...
2022. dec. 13. 11:11
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

Bármely más országban is jobban megy egy építési vállalkozónak, mint egy mezei pedagógusnak vagy nyugdíjasnak. És bárki más kormányozna Magyarországon, akkor is jobban menne egy építési vállalkozónak, mint egy mezei pedagógusnak vagy nyugdíjasnak.

Hozzáteszem, az sokkal kockázatosabb élet, mint egy pedagógusé.

2022. dec. 13. 11:16
 8/13 anonim ***** válasza:
76%

"Mitől lenne havi 1 milliós bér szar egy orvosnak? Simán megkeresnek ennyit államiban is."

80 órában, vagyis 40 óra alatt kb. csak fél millió, ami szar ahhoz képest, hogy mennyit kereshetnének, hulla fáradtak lesznek és szar körülmények között kell dolgozniuk.

2022. dec. 13. 11:28
 9/13 Sulek Péter ***** válasza:
54%
Szerintem Magyarországon,mindenkinek azzal érdemes foglalkoznia,amihez a legjobban,és előny ha szereti is csinálni. Sokan írják a fideszes vezetők jól élnek,de szerintem a baloldali vezetők,sem szenvednek hiányt semmiben.
2022. dec. 13. 11:34
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

"de szerintem a baloldali vezetők,sem szenvednek hiányt semmiben"

Itt kikre kell gondolni? Azokra akik ellen rendszeres lejárató kampányok vannak és adott esetben perek is?

Bige mégcsak nem is baloldali, de őt is rendszeresen cseszegetik. Kétlem, hogy ez lenne az az élet, amiről álmodott.

2022. dec. 13. 11:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!