Az erdélyi "magyarok" is hamarosan románnak fogják vallani magukat, ahogy a szlovákiai magyarok is már inkább szlováknak tartják magukat?
Amint fejlettebb lesz egy környező ország gazdaságilag, bérszínvonalban, életszínvonalban, a magyar kisebbség hozzájuk akar tartozni. Szlovákia is amíg 2006 előttig fejletlenebb volt mint mi, azelőtt még a felvidéki magyarok azok magyaroknak tartották magukat, most már meg mind szlováknak.
Románia is már minden gazdasági mutatóban már lassan köröket ver ránk, és hát igencsak elkussoltunk, már az idejét sem tudom mikor olvastam azt utoljára, hogy "szőröstalpú", mióta fejlettebbek lettek nálunk már nem fikázzuk őket hanem csendben vagyunk. Nagy a csend. Érezzük, hogy már ők is jobban élnek ezért meghunyászkodunk.
Hamarosan eljön az idő, amikor a magyarok is már inkább románnak akarják vallani magukat mint magyarnak és asszimilálódnak?

"Szlovákia is amíg 2006 előttig fejletlenebb volt mint mi, azelőtt még a felvidéki magyarok azok magyaroknak tartották magukat, most már meg mind szlováknak."
Ezt most hallom először, pedig eszerint ez 19 éve így megy.
Kérlek támaszd alá valami újságcikkel, felméréssel, bármivel ezt az állítást, különben kénytelen vagyok hazugságnak tekinteni - és akkor az erre épülő kérdésed értelmetlen trollkodás.

Semmi ilyen nincsen a szlovákiai magyaroknál, nem értem miért kell megint hazudni?
A törvény tiltja a szlovákoknak a kettős állampolgárságot, vagyis ha azt kérdezik milyen állampolgár akkor csak azt mondhatja hogy szlovák. A nemzetiségeknél meg természetes ha a gyerek már más nemzeti környezetben nő fel és esetleg a szülei nem nevelik az adott nemzet tagjának, akkor már az anyaország nemzetiségét vallja a magáénak. Az unokaöcsém egyik szülője magyar, másik szülője meg spanyol, de ő már a németeknél született és nőtt fel. Hiába van magyar neve, hiába érti, beszéli a magyart, spanyolt, a németet tartja nemzetiségének. Ettől nem lett hazaáruló, ez az ő élete.
A szlovákiai helyzet nem az amit próbálsz behazudni.

Ha kell ennek-, ha kell, annak fogják magukat érezni:). Me':
"Nehogymá' a Tyúúúúrcsán gyüjjön vissza!".

Már a "kérdés" is hazugság.
Kettő, nem mindenki olyan elvtelen hazug sz.rkupac mint te. Így ne magadból indulj ki! 😉

"Ez olyan Alex Flyos kérdés"
Hasonló szint, de ez legyecskétől (alias Zongoreszki magyar hangja) sokkalta alávalóbb alak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!